Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje największe błędy dotyczące macierzyństwa

Polecane posty

Gość aaaona32
Mam dwoje dzieci, popełniłam i popełniam pewnie pełno błędów. Głównym i bardzo ciążącym w tej chwili było zajmowanie się non stop starszakiem. Miałam wyrzuty sumienia jak nie poświęcałam mu czasu a on tak bardzo prosił. Dzisiaj ma 7 lat i nie potrafi sobie zorganizować czasu. Poza tym pozwalanie dziecku na uczestniczenie w rozmowach dorosłych. Syn zachowuje się jakby był równolatkiem z moimi znajomymi, wyraża się bardzo dojrzale, ale żadnych oporów i wstydu przed starszymi nie ma. Poza tym zgadzam sie w zupełności z 33Paulinka!!! Ma kobita rację :P

Gość gość
tez bym sie zgodziła z Paulinka... gdyby nie to lizanie smoczka.. to juz chodzenie po schodach bezpieczniejsze! Naprawde, jesli jeszcze bedziesz miała takie male dziecko to poczytaj na ten temat. Chocby o tym, jakie dziecko moze miec powikłania po zarazeniu wirusem opryszczki.. a tym sie bardzo łatwo zarazic i nie tylko wtedy kiedy ktos ma zimno na ustach. a jest jeszcze milion mniej powaznych chorób.

Gość gość
autorko, ją myślę ,że to nie twoja wina, tylko takie dziecko masz; ją mam identycznie- tylko mama i mama, mimo że pracuję; od pewnego czasu zrobił się taki cycek że życia przy nim nie mam; a moje rady to: - zostawiać dziecko samo nawet gdy nie śpi, jeśli nie płacze to pozwolić się zająć sammu sobą, na płacz reagować z opóźnieniem lekkim - nie dawać smoczka lub odebrać przed roczkiem - nie bujac do spania, uczyć zasypiania w lozeczku - nie karmić przed tv - od początku uczyć że nie wolno dla zasady