Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234

obowiązki wobec dziecka po rozwodzie rodziców

Polecane posty

Gość gość1234

Witajcie,zastaawiam sie jakie obowiazki wobec dziecka ma ojciec po rozwodzie.Od ponad 6 lat jest jestem po rozwodzie,córka jest ze mną. Czy moim obowiazkiem jest informowanie jej ojca o tym za np.zdała do nastepnej klasy,co u niej słychac,co porabia itp???? Czy to zainteresowanie powanie wyjsc z jego inicjatywy???? Tak sie nad tym zastanawiam,bo wczoraj przypadkowo spotkalismy sie na ulicy,nie widział ani nie słyszał córki poł roku,był w szoku jak nas zobaczył i zamiast ja przytulic spytac co u niej zaczał sie na ulicy awanturowac ze mi sie ukrócą alimenty(płaci 900zł bo pracuje za granica)ze on sie o to postara i ze bede musiała go informowac o wszystkim,np o tym ze wyjezdzamy na urlop.Dodam ze przez jakies 4 lata po rozwodzie kazdy kontakt wychodził z mojej inicjatywy,informowałam go o wszystkim co dotyczy córki,ale wkoncu przestałam,bo ile mozna mówic co u niej a on zamiast słuchac to ciagle chwalił sie ile to on nie zarabia,co on nie ma,jaki to samochód kupuje,jaka whisky pije.Podczas rozwodu była spisana ugoda odnosnie widzen jego z córka,kazał zapasac ze chce ja wdywac raz w miesiacu przez 3 dni,co drugie swieta,polowa ferii i polowa wakacji,z czego w praktyce przez 6,5 roku zaraz po rozwodzie zabrał dziecko na 10 dni(6,5 roku temu) i była u niego na połowe jednych swiat.A tak widywal tylko i wyłacznie przy okazji jak byłam z nia w rodzinnym miescie i akurat on tez tam był,ale poza tym nic od siebie zadnej inicjatywy,prócz co miesiecznych zasadzonych przez sad alimentów.

Gość gość
Jak wyjeżdżasz za granicę to tak, a w zasadzie nawet uzyskać zgodę. Ale o tym, że zdała do następnej klasy nie. :D Ten C.H.U.J. sam z siebie powinien się tym zainteresować.

Gość gość
Tępe pochwy, facet na pewno jest po prostu nieśmiały!

Gość gość
o on co języka w gębie nie ma? nie pyta, to znaczy, ze nie interesuje się.

Gość gość
Sam się powinien interesować córką. Nie masz obowiązku o niczym go informować, ani się z nim kontaktować, bo nie jest już Twoim mężem. Może sobie gadać, że zmniejszy alimenty, a jeśli tak myśli, to znaczy że w ogóle nie zależy mu na dziecku, bo alimenty są dla dziecka, a nie po to by ukarać lub nagrodzić matkę za to, czy zdaje mu relację o córce. Chory tym, ten Twój były

Gość gość
Tępe pochwy Tępe pochwy Tępe pochwy