Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

seks bez zabezpieczenia okres ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 18 lat i dokładnie 20.07 i kilka dni później (są to moje dni płodne) z moim chłopakiem zdecydowaliśmy się na seks bez zabezpieczenia. Było to dwa razy, mam młody organizm, cały czas było mi jakoś niedobrze, bolały mnie piersi, już byłam pewna, że jestem w ciąży, 25 zrobiłam test ciążowy kreska była jedna a już 27 czyli w zasadzie na czas, dostałam okres, był tak samo "mocny" jak zawsze, z tym, że teraz znów jest mi niedobrze, słabo i zaczęłam się zastanawiać czy coś jest nie tak z moim organizmem (ponieważ moja Mama miała dziwny układ macicy, cudem było, że urodziła dziecko, później miała problemy z endometriozą, może i u mnie jest coś nie tak) a może istnieje możliwość, że jest to jeden z tych dziwnych przypadków kiedy kobieta dostaje okres a okazuje się, że jednak jest w ciąży? Dziwi mnie, że w tym wieku przy sytuacji kiedy w ciąży powinnam być na 100% dostałam okres.. Dodam, że już jestem umówiona do lekarza ginekologa, a pytam bo po prostu chciałabym wiedzieć o co chodzi..

nie zawsze łatwo zachodzi się w ciąże. Ludzie latami próbują, wyliczają dni, mierzą temperaturę i klaskają uszami, a ciąży jak nie było tak nie ma. Z drugiej strony w pierwszym miesiącu test może jeszcze nie wyłapać zmian hormonalnych, a okres może się jeszcze pojawić. Czy Ty w ogóle wiesz jak to działa?

Gość hermionaona
przede wszystkim za wcześnie zrobiłaś test, żeby był pewny potrzeba koło 2tyg. A skoro nie chcesz zajść w ciążę to dlaczego się nie zabezpieczasz?

Gość gość
jasne, że wiem, po prostu jestem ciekawa czy to możliwe, że w takim wieku kiedy o 'wpadke' tak łatwo mi nie udało się celowo..

Gość gość
nigdzie nie napisałam, że nie chce zajść w ciąże..

Gość hermionaona
A to gratuluję przyszłej mamie:D Dla pewności możesz już kupić drugi test, teraz powinien być bardzie wiarygodny

Gość gość
Nie jestem załamana faktem, że mogę być w ciąży jestem na to gotowa, pisałam, że zdecydowaliśmy się na to, po prostu chce wiedzieć jak to możliwe, że w takim wieku nam nie wyszło i dostałam okres a chwilowo nie mogę udać się do lekarza..

Gość hermionaona
wybacz, jakoś nie pomyślałam, że chciałabyś rodzić pisząc maturę...

Gość gość
poszłam do szkoły rok wcześniej, już skończona :)

Gość gość
tak, z pewnością poszłaś...

Gość gość
to czy poszłam i kiedy chce mieć dziecko to moja sprawa.. pytanie zadałam inne i nie szukam tu opinii na swój temat, dziękuję :)

Gość gość
bo wiesz jakie opinie na swoj temat bys uslyszala

Gość herrIvanGogh
jedni lubią cieszyć się młodością inni siedzieć w kupkach i pieluchach, ich sprawa

Gość lkojhuh
gosciu skapil na prezerwatywy to teraz bedzie wydawal na pieluchy hahah

Gość Krystynka75
mój kolega wstydził sie kupować prezerwatywy to potem musiał iśc kupic test ciążowy Czemu sie nie zabezpieczaliście ? chcesz mieć z nim dziecko??

Gość gość
jesteśmy razem 4 lata i na prawdę prezerwatyw jest pod dostatkiem i nikt na nie skąpi :D Ludzie mają fantazje :D Chce mieć z nim dziecko, teraz czy później nie ważne bo bardzo go kocham. zainteresowana jestem tylko czy to możliwe żeby w tym wieku mieć z tym jakieś problemy a tu od razu wszyscy swoje teorie.

Gość gość
jestes gotowa na dziecko w wieku 18 lat?o matko!moj syn ma tyle,po wakacjach idzie na studia.Sama jeszcze dzieckiem jestes,nic o zyciu nie wiesz.Poczekaj z ciaza jeszcze z 8-10 lat,ciesz sie zyciem teraz.