Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieszna_pytajaca

smieszne pytanie

Polecane posty

Gość smieszna_pytajaca

Zebyscie mogli troche poszydzic i zwyzywac mnie od dzieciakow ale ja pytam powaznie :) Czy mozliwe jest zajscie w ciaze w prxypsdku kiedy preejakulat zostal na rekach a po jakichs 10 min zmienialam podpaske i dotykalam palcami tej reki podpadki aby ja dobrze "przykleic"do bielizny? czy to mozliwe zeby plemniki sie dostsly z reki na podpaske a z podpaski do pochwy? I ile moga przezyc w kobiecie podczas okresu? Pytam bo okres mi sie spoznia 5 dni a innego zblizenia z fscetem nie mialam :)

Gość smieszna_pytajaca
Palcami tak"przyklepalam" ta podpaske czy to mozliwe ze moglam tam cos przeniesc?

Gość gość
Nawet gdyby jakimś cudem przeżyły te 10 minut na dłoni to krew jest bardzo niesprzyjającym środowiskiem dla plemników. Ciąża niemożliwa.

Gość smieszna_pytajaca
Dziekuje za odpowiedz. W takim raze miesiaczka zapewne spoznia sie przez stres :)

Gość gość
Zapytaj mamy co może być.Ona powinna cię uświadomić w XXI wieku.

Gość gość
Nie to jest niemożliwe. Cud tylko może to spowodować.

Gość smieszna_pytajaca
z tą mamą nieśmieszne :) ponoć nawet w czasie okresu można zajść, więc vczy aby napewno krew jest dla nich niesprzyjającym środowiskiem ?

Gość gość
Można zajść w trakcie okresu, ale pod warunkiem, że ma się bardzo krótkie cykle. Ilodniowy cykl masz?

Gość smieszna_pytajaca
mam nieregularne cykle. zwykle powyżej 30 dni. wydarzenie o którym piszę miało miejsce w czerwcu, po czym wystąpiło krwawienie wskazujące na to że cykl był 28-dniowy. Niepokoi mnie fakt że to krwawienie, owszem trwało tyle ile zawsze (5 dni) ale było mniej obfite, a teraz czekam na okres i go nie ma. :/

Gość smieszna_pytajaca
w ciagu tych 10 min oczywiscie musialam ta reka otworzyc i zamknac drzwi do lazienki, sciagnac spodnie, "sciagnac" stara podpaske i otworzyc nowa, czy na pewno przezylyby to wszystko? i bylyby w stanie powedrowac z tej podpaski do pochwy?

Gość gość
Nawet jakbys wspolzyla i bys miala 28 niowe cykle, to nie ma opcji bys byla ploda w tamtych dniach. U kobiet, ktore maja tendencje do bardzo krotkich cykli jest mozliwosc, by zajsc w trakcie miesiaczki. Nie martw sie. To nie jest taka prosta sprawa. U zdrowych partnerow odbywajacych stosunek w dniach plodnych jest 40 % szans na ciaze. U Ciebie nie bylo nawet stosunku, ani dni plodnych (masz normalna dlugosc cykli), plemnik nie teleportuje sie z podpaski do pochwy.

Gość gość
"i bylyby w stanie powedrowac z tej podpaski do pochwy?" jak? nóżkami czy pofrunałby skrzydełkami?

Gość smieszna_pytajaca
dziekuje bardzo mnie uspokoilyscie :) w takim razie musze sie odstresowac zeby jeszczed bardziej nie opoznic okresu :P

Gość smieszna_pytajaca
a czy to opoznienie okresu moze byc spowodowane tym, ze dopiero w 3 tygodniu cyklu zaobserwowalam u siebie dni plodne? czasem mi sie tak zdarza, ze i plodne i okres mi sie opozniaja.. nie wiem czy to przez stres czy przez co :/

Gość zelkaaaaa
tak to mozliwe i nie masz sie co martwic,czasem cykl moze sie wydluzac nie kazdy ma regularny co miesiac, napewno nie jestes w ciazy! musialby sie wydarzyc cud hehe nie martw sie:)

Gość smieszna_pytajaca
dzieki zelka :) sa jeszcze dobrzy ludzie na tym forum :D

Gość gość
Raz na jakis czas/ na parenascie miesiecy cykl ma prawo sie rozregulowac. Spodziewaj się miesiączki 14 dni po owulacji.

Gość smieszna_pytajaca
drogi gosciu ja mam ciagle nieregularne cykle :( tylko w czerwcu udal mi sie idealnie 28-dniowy :D ale byl bardzo skapy i to mnie martwi, czy to naprawde byl OKRES. echh, postanowilam odpuscic sobie zblizenia z facetem w tym miesiacu zeby nie dokladac sobie nerwow bo mam ich dosc sporo (moj mezczyzna jak sie domyslacie nie byl zachwycony), a tu jak na zlosc meczy mnie sytuacja z 9-10 czerwca :/ wybaczcie ze sie zale, wlasnie otwarlam winko i tak mnie naszlo na pogaduchy na kafeterii :P

Gość gość
śmieszna - zamiast odpuszczać sobie zbliżenia, nie lepiej się porządnie zabezpieczyć i nie mieć takich rozkmin?

Gość smieszna_pytajaca
gościu zabezpieczam sie, a tabletek brać po prostu nie nie mogę - nie wnikaj :)

Gość gość
skopiuj calosc linku, bo nie lapie cos w calosci

Gość smieszna_pytajaca
dziękuje, przeczytałam. "Niezmiernie duży wpływ na cykl mają czynniki psychiczne tj. silne przeżycia emocjonalne, przewlekły stres, depresja i inne." czy zaburzenia odżywiania również mają/mogą mieć wpływ?

Gość zelkaaaaa
wpływ moze miec wszystko, zaburzenia odżywiania,a nawet sport

Gość smieszna_pytajaca
no coz, w takim razie ciaze wykluczam. zwlaszcza, ze to wydarzenie bylo prawie 2 miesiace temu a mnie nawet cycki nie bola nie mowiac juz o innych objawach ciazowych :P

Gość gość
Zaburzenia odżywiania mają bardzo poważny wpływ na cykl - mogą nawet doprowadzić do jego zatrzymania i niepłodności.

Gość smieszna_pytajaca
mimo wszystko jeszcze dni plodne mialam, to, logicznie rzecz biorac, okres tez powinien sie pojawic...