Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To takie oczywiste pytania do Polaków

Polecane posty

Gość gość

czy naprawde opłaca sie wam wyjezdzac za chlebem za kasa za granice :D robicie wielki ekosodus :D czy naprawde wolicie sie zniewolic za kilka funciakow wiecej niz budowac dobrobyt w Polsce ? czy kilka zl wiecej to naprawde oplacalna cena za zatracenie wlasnej tozsamosci i narodowosci ?

Gość gość
jesteś dziewicą?

Gość gość
w ogole nie jestem kobieta !

Gość gość
to nie małe funciaki. znajomi wyjechali za chlebem za granice na jakies 3-4 lata i teraz mają mieszkanie w Polsce niezle umeblowane i merca:)

Gość gość
Prawik? Wiedziałam!

Gość gość
Warto, wyjechałam na 5 lat, zarobiłam poznałam inną kulturę, masę ludzi, nauczyłam się języka, zwiedziłam kawał świata bo było mnie stać na podróże, nie ma o czym pisać, siedząc w kraju miałabym guzik z pętelką to doświadczenie i język otworzyło mi drzwi

Gość Kubus Muchatek
pracowalem w niemczech, francji, szwajcarii, indiach i GB zaskakujace - tam nikt mnie nie okradal opowiadajac bajki o wielkiej milosci, poczuciu wspolnoty narodowej, wierze w Boga, przywiazaniu do rodziny itp przyjaciol mam na calym swiecie a wrogow - tylko w Polsce jak myslisz, dlaczego?

Gość gość
ja w moim pytaniu jestem zupelnie neutralny moje pytanie :) zadaje w kwesti tozsamosci i sensu budowania Polski ) jaka wspolnoty narodowej nie wiem nie mysle dlaczego wyjechaliscie z Polski i dlaczego jako ludzie jako nastepne pokolenie ktore zyje i wychowalo sie w Polsce dzieki krwi i ciezkiej pracy innego pokolenia nie jest wam glupio jechac za granice i nawet sie nie przyznawac do Polskosci

Gość gość
naprawde wolicie zeby wasz przekraj przejeli zydzi niemcy rosjanie :) i ktos tam jeszcze /??

Gość gość
Piękni, zaradni, wykształceni i dobrze zarabiający Polacy zostali w Polsce. Te półtora miliona co uciekło to barachło, patologia i menelstwo przeważnie.

Gość gość
zadaje to pytanie Polakom bo sam jestem żydem :O mam 3 dzieci i piekna ruda żone mieszkamy w polsce kupilismy dom :po Polskiej rodzinie i zyje sie nam dobrze dlatego zadalem wam Polakom to pytanie ?

Gość gość
mój facet w Polskiej stoczni wychodził 2500 zł miesięcznie a w Szwecji 12 000 to według ciebie jest niewielka różnica?

Gość lukaszneumannSpzoo
no tak spora ale czy tylko kasa !?

Gość gość
p********ie o szpopenie jak do gara nie masz co wlozyc i gdzie mieszkac to romantyzm sie konczy slonko