Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sterylizator do butelek czy lepiej zmywarka

Polecane posty

Gość gość

W czym lepiej mysc butelki? Tak sie zastanawiam bo przeciez w zmywarce tez mamy funkcje wyboru wysokiej temp

Gość gość
Chyba zmywarka bo sama ci umyje, przed wlozeniem do sterylizatora musisz juz miec umyte.

Gość Piga29
Cześć.Sterylizowałam i przy pierwszym i drugim dziecku. Poza względami oczywistymi przedłużało to żywotność butelek a więc ekonomia :) Polecić mogę sterylizator parowy Canpol taki jak na kbaby_pl przede wszystkim za pojemność jak też przyzwoitą cenę/

Gość gość
sterylizator. masz gwarancje, ze butelki sa sterylne. nie sadze, zeby twoja zmywarka zmywala w 200 stopniach, a w sterylizatorze parowym para tyle ma.

Gość gość
jsne ze sterylizator, wsadz rtaz butelki do zmywarki i przejedz palcem pozniej po tym blyszczyku i tych tabletkach myjacych. nie daj temu malenkiemu dziecku. tez chcialam tak myc, ale jednak postawilam na sterylizator.

Gość gość
to się butelki sterylizuje? dziwne, że moje dwoje dzieci ma się całkiem dobrze bez sterylizatora.

Gość gość
Podziwiam matki wydajace kase na bzdurne gazety i "ulatwianie" sobie zycia. A co to nie mozna raz na dzien porzadniej umyc butelke i zalac wrzatkiem bez zadnych sterylizatorow?!

Gość gość
Brawa, brawa dla ciebie.

Gość gość
A można wsadzić wszystkie na raz do pudełka i dać do mikrofali? :) Można. Brawa były dla tej, która nie wyparzała i wszyscy żyją.

Gość gość
nie mam mikrofali, butelki codziennie zalewałam wrzątkiem, dzieci żyją, moja mama też nie używała sterylizatora i ja całkiem dobrze i zdrowo wyrosłam. idiotyzmem na potęgę jest mycie butelek w zmywarce, one się najzwyczajniej w świecie nie umyją przez ten wąski otworek

Gość gość
Wrzątek jest spoko, zmywara nie.

Gość gość
Ja myje plynem do nacxyn a pozniej sparzam wrzatkiem. Raz w tyg gotuje (tak zwyczajnie w garku ) do zmywarki nie wkladam a staerylizator jest zbedny

Gość gość
Ja myję płynem NUK, bo normalny cały czas czułam, długo sparzałam przed każdym użyciem, gotowałam, sterylizowałam parą w sterylizatorze, jak mi podeszło. Teraz już tylko szoruję NUKiem :)

Gość gość
Nigdy nie sterylizowałam butelek, wygotowałam przed pierwszym użyciem, potem tylko myłam, a wrzątkiem przelewałam raz na kilka dni, potem już wcale. Córka zdrowa, nie choruje, oby tak dalej. Acha, od czasu do czasu myłam w zmywarce, nic im nie było, nie zniszczyły się.

Gość gość
Ja mylam i myje w zmywarce. Dodatkowo na początku przelewalam potem wrzatkiem. Z jednym radze uwazac. Niektóre butelki bardzo przyjmuja zapach. Np te które mielismy do picia a dziecko pilo tylko wode po kilku razach w zmywarce woda smakowala jak plyn do naczyn. Nic juz sie nie dalo zrobic i butelki trzeba bylo wyrzycic. Nie pamietam firmy jakiej byly bo troche czasu juz minelo. Nie bylo za to problemu z dr brownem ktorego uzywalismy do mleka.

Gość gość
ja przez pierwsze 3 mce myłam ręcznie i wyparzałam raz dziennie.