Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z dwulatkiem

Polecane posty

Gość gość

syn nie chce dobrowolnie zasypiać w ciągu dnia; ok nie chcę go usypiać na siłe; problem w tym, że ok godziny 16 przychodzi na niego kryzys i przez jakaś godzinę jest nie do zniesienia, płacze i sam nie wie czego chce; jak powinnam z nim postępować?

Gość gość
moja dwulatka w takich momentach robi sobie relaks oglądając bajki

Gość gość
Ja swojemu już trochę wcześniej odpuściłam drzemki, bo wyglądało to w końcu tak że dwie, trzy godziny próbowałam go położyć, potem dwie godziny spał i nieraz o 17-18 wstawał, jak olałam drzemki- to próbował sam ok. 17:00 się kłaść, efekt wiadomy... Starałam się go zabierać wtedy na spacer, szukać jakiś rozrywek, i w końcu o 19:00 dobranocka, kolacja, kąpiel i jak padł tak spał 12 godz. Już po kilku dniach się przystosował i nie było potrzeby robienia drzemek, co najwyżej te parę dni zasypiał czasem w trakcie dobranocki brudny :P Więc radzę po pierwsze zająć go czymś- lepiej nie czytanie u Ciebie na kolanach, bo padnie, ale rysowanie, pomoc w kuchni, robienie prania, jakieś takie w miarę spokojne zajęcia w domu, ew. podwórko i basen jak masz taką możliwość. A po drugie- przeczekać, wbije się w nowy rytm, zacznie w nocy spać długo i głęboko i w dzień nie będzie tak zmęczony,.