Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana111

przeczytajcie zanim zaszczepicie

Polecane posty

Gość gość
ale pojechała...chlapie ozorem a sama szczepi choć uważa że szczepionki sa złe

Gość gość
link nie dziala ;/ szkoda

Gość kaska z wlkpppppp
Szczepie ale rozsądnie. Uwazam ze szczepienie MMR w ogóle powinno być przesunięte, nie szczepie też skojarzyonymi szczepionkami, i nie jest to mój wymysł tylko zalecenie lekarzy z poradni neurologicznej gdzie moje dziecko chodzi od czasu szczepienia mmr,.

Gość gość
gość Świnka nieśmiertelna, różyczka nieśmiertelna- super, jak przechodzi się ja w wieku dziecięcym. A jak się dziecko nie zarazi i zachoruje właśnie na świnkę w wieku dorosłym??? Mój tata zachorował w wieku 40+ nie chce mi się nawet pisać jak to się skończyło :/ Jak nie chcecie szczepić dzieci to won do murzynów! Cywilizowany kraj cholera jasna a te marzą o powrocie gruźlicy i polio- kretynki! Bo właśnie tym się skończy nieszczepienie. Lekarze swoje a kafe mamy i tak najmądrzejsze xxxxxxxxxxxx no jak to się skończyło? jestem ciekawa można zaszczepić w weiku, albo zaraz przed rozrodczym, a nie roczniaka, ja przesżłam te choroby 3 w wieku ok 10 lat, wsyzstko łagodnie i żyję najgorzej wspomina wiatrówkę, bo miałam 10 lat i wysypało mnie starsznie, ale nie mam ani jednej blizny, no i po niej też żyję tylko mam troskliwą mamę, która o nas zawsze potrójnie dbała podczas choroby i wyszłam bez szwanku, prawie nie pamiętam, ze chorowałam na nie a wam najlpiej zaszczepić i miec w dupie

Gość gość
"""""""""" gość Świnka nieśmiertelna, różyczka nieśmiertelna- super, jak przechodzi się ja w wieku dziecięcym. A jak się dziecko nie zarazi i zachoruje właśnie na świnkę w wieku dorosłym??? Mój tata zachorował w wieku 40+ nie chce mi się nawet pisać jak to się skończyło :/ Jak nie chcecie szczepić dzieci to won do murzynów! Cywilizowany kraj cholera jasna a te marzą o powrocie gruźlicy i polio- kretynki! Bo właśnie tym się skończy nieszczepienie. Lekarze swoje a kafe mamy i tak najmądrzejsze """""""""""""""""""" widzisz Twoja wypowiedz świadczy o tym ze nic nie wiesz o szczepieniach i chorobach zakaznych. Małe dzieci przechodza w 90% przypadków choroby zakazne łagodnie, dzieci zaszczepione nie zachoruja w dzieciństwie ale szczepionka po 10 latach przestaje działac i te dzieci zachoruja jako dorosli i przejda chorobe zakaźna gorzej, dlatego najlepiej jest jak dziecko przechoruje chorobe bo go dopadnie jako dorosłęgo i wtedy bywa różnie

Gość kaska z wlkpppppp
I nie chodzi tu ze wszystkie szczepenia sa złe, każdy rozsądny człowiek zaszepi dziecko na WZW ale tylko wariat posłucha kitu nt szczepienia dziecka które ma " tylko katarek" lub podawanie szczepionek typu 6w1.

Gość goście goście
''05.08.13 gość tępe blerwy które sądzą że są mądrzejsze od lekarza który 5 cz 6 lat studiował medycyne i drugie tylko poświęcił na specjalizacje hehe. jajko mądrzejsze od kury, koń by się uśmiał. Ostatnio w gazecie przeczytałam piękny artykuł, że jednak szczepić, a to że wasze dzieci jeszcze nie zachorowały to tylko dzięki tym którzy dzieci swoje poszczepili '' Ja się nie uważam mądrzejszą od nikogo, ale mylisz mądrość z inteligencją, mądrości się nie nauczysz w żadnej uczelni. To że lekarz uczy się przez lata programu stworzonego przed laty głównie przez założycieli najpotężniejszego koncernu farmaceutycznego, nie czyni go alfą i omegą. Jak Tobie szef nakazuje coś robić lub jak mówić do klientów, zwłaszcza jeśli są to kłamstwa, to będziesz to kwestionować i wykłucać się że nie będziesz tak robić, gwarantuję Ci że długo u niego nie popracujesz. Poza tym nie wiem jak wiele masz do czynienia ostatnio z lekarzami, ale ja odnoszę nieodparte wrażenie, że są to poprostu bardziej wyedukowani farmaceuci, bo o przyczynach chorób czy innych niedomaganiach mają ograniczoną wiedzę, natomiast świetnie znają nazwy farmaceutycznych pseudo remediów na nie. Cieszę się że zabrałaś głos i stanowisko w tej sprawie, bo widać po twojej wypowiedzi, że większość osób o podobnej do twojej postawie, nie zadało sobie trudu, by na własną rękę zgłębić temat, i wydaje się że jedyne informacje czerpie z telewizji śniadaniowej lub sponsorowanego artykułu w gazecie.

Gość gość
kretynko, i dalej pozujesz na mądrzejszą niż lekarz, na studiach nabywa się wiedzę potrzebną do przyszłego zawodu, a na medycynie nie uczą się na pamięć jakie leki podawać, tam uczą też chemii i tłumaczą co, z czym, z czego i dlaczego. Nie studiowałaś a będziesz się wypowiadac o całym kierunku. Idz yebnij baranka

Gość gość
ciekawe czemu Ci uczacy sie ponad 10 lat lekarze popełniaja coraz wiecej błędów i "zabijaja" ludzi... No sorry ale lekarz to tez człowiek nie alfa i omega nieomylna, tylko debil ufa w 100% lekarzowi

Gość gość
a ty studiowałas 0 lat, i co sobie ufasz?

Gość TimkiTinki
A po co te agresji i wyzywania ?

Gość gość
obracam sie wśród lekarzy bo mam ich w rodzinie, czesc lekarzy to wielkie ciołki upchniete przez tatusiów którzy jakos odbekali po znajomosci studia potem specjalizacje i ja mam takiemu zaufac??? moja córka była uczulona na jajko kurze które jest w skłedzie szczepionki MMR, pediatra mi zaproponował ze w takim razie zaszczepia ja na oddziale szpitalny i jesli dostanie wstrzasu to tam ja beda ratowac :o miałam zaryzykowac zycie dziecka dla szczepionki zeby oni mieli porzadek w papierach, żenada i jakis debil tutaj bedzie krytykował nieszczepiace matki, odrazu widac ze gówno wie ale obrazac potrafi

Gość gość
"a ty studiowałas 0 lat, i co sobie ufasz?" tak sie składa ze mam wykształcenie medyczne, pracuje w medycznym zawodzie i wiem jak sa ludzie traktowani i tak ufam sobie, dzieki temu zyje mój tata bo wykształcony pan doktor powiedział ze mój tata jest zdrów jak rybka a tata miał wiele niepokojacych objawów, odwiedził kolejnego lekarza i okazało sie ze ma raka, takich przypadków znam wiele wiec nie krzycz tu jak nic nie wiesz

Gość gość
a i dodam jeszcze ze mam w rodzinie lekarza który ciezko zachorował po szczepionce na grype, udowodnił to ze przyczyna była szczepionka, teraz on zabrania sie komukolwiek szczepic

Gość gość
wszystkie mądre, wykształcone medycznie i w rodzinie sami lekarze. One są wyroczniami, one wiedzą najlepiej. moja propozycja: wypiszcie w ogole dzieciaka z przychodni i leczcie go same znachorki.

Gość gość
co sie wymadrzasz gosciu jak pewnie nawet nie masz dzieci a o szczepieniach pewnie wiesz tyle co nic

Gość goście goście
Ale czemu się tak pultasz i rzucasz, nie potrafisz kulturalnie i spokojnie prowadzić dyskusji? Chcesz jedynie lekarzom ufać, to ufaj, mnie to nie interesuje jak się leczysz i co uważasz za słuszne, ale nie daje Ci to prawo do wyzywania ludzi o odmiennych poglądach, taką postawą tylko sobie wystawiasz świadectwo.

Gość kytygu
wszystkie szczepionki to dla koncernów tylko biznes. lekarze w większości też tylko przepisują leki, a nie leczą. Kase dostają za przepisywanie leków, a nie leczenie ludzi. Gdyby leczyli, sami pozbawialiby się pracy, a koncerny dochodów. Nie trzeba długo szukać zeby znaleść przekonywujące dowody.

Gość goście goście
kytygu to jest oczywiste i jasne dla ludzi, którzy widzą na czym ten świat jest oparty, czyli na pieniądzu.

Gość gość
szczepcie się same hipokrytki. proponuję zapoznać się z kalendarzem szczepień dla dorosłych. chcecie powrotu chorób? wkrótce nie przyjmą was do pracy, bo stanowicie zagrożenie dla innych. przez was wrócą dawno zapomniane choroby.

Gość gość
Świnka powoduje bezpłodność u mężczyzn!! Zabilabym teściową, gdyby przez jej zaniedbanie mąż był bezplodny.

Gość gość
alez szczepcie, jak to pomaga. Szczepionka nie zabezpiecza przed zachorowaniem w doroslym wieku, wiec dziecko szczepione moze zachorowac na swinke czy ospe w wieku doroslym. Widac, ze brak wiadomosci na temat sczepien. Wam sie wydaje, ze podanie szczepionki np: na odre chroni dziecko przed ta choroba do konca zycia :D

Gość goście goście
No niestety taka jest powszechna wiedza, że ludzie myślą że małe dziecko zaszczepią na wszysko możliwe i mają spokojną głowę, ale te szczepienia przestaną ''działać'' nim dziecko doświadczy dorosłości i nie ma żadnej ochrony, oprócz tych kilku dodatkowych substancji ze szczepionek, które odłożyły się w mózgu, rdzeniu, wątrobie i kilku innych organach i kumulują się całe życie powodując przewlekłe choroby i osłabiając organizm i wtedy faktycznie niegroźna choróbka, staje się śmiercionośną CHOROBą.

Gość gość
smiesza mnie matki,ktore boja się dzieci nieszczepionych ehhehehe.czyzby wasze szczepiony jednak nie działały?na logike przczycie same sobie.skoro szczepiienie ma chronić wasze dzieci,to dlaczego boicie się nieszczepionych?a może po cichu dociera to,ze jednak szczepienie nie chroni

Gość gość
smiesza mnie matki,ktore boja się dzieci nieszczepionych ehhehehe.czyzby wasze szczepiony jednak nie działały?na logike przczycie same sobie.skoro szczepiienie ma chronić wasze dzieci,to dlaczego boicie się nieszczepionych?a może po cichu dociera to,ze jednak szczepienie nie chroni

Gość gość
a moje dziecko nie należy do zadnej przychodni,bo nie ma takiej potrzeby.nie choruje,a jeśli się przydarzy mam zaufanego lekarza i tyle.a inne troskliwe szczepiace non stop po lekarzach lataja,takie chorowite te dzieciaki.o czyms to swiadczy

Gość gość
to szczepić czy nie ?