Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spirala miedziana pytanie

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pierwszy cykl mam założona spirale miedzianą Pregna. Spirala leży prawidłowo - potwierdziłam to na usg dopochwowym w szpitalu. W dniu płodne kochałam się z partnerem, był to stosunek przerywany - do wytrysku tego wieczoru nie doszło w gole. Czy mogę obawiać się ciąży? Czytałam gdzie ze w pierwszym cyklu spirala nie zabezpiecza, mój lekarz mówił ze jestem zabezpieczona od momentu założenia. Czy w powyższej sytuacji mam się o co martwic?

Gość gość
Spokojnie, nie martw się. Ja kochałam się ze swoim facetem od początku (po 3 dniach od założenia), bez dodatkowych zabezpieczeń, potem gdzieś wyczytałam, że w pierwszym miesiącu po założeniu powinno się trochę uważać, ale mój doktor nic takiego nie mówił.

Gość gość
To mnie pocieszyłaś bo już się mocno zestresowałam jak przeczytałam te opinie. A tez miałaś miedzianą? Ja złapałam infekcje bakteryjna ..czy ona ma wpływ na działanie wkładki? MOja gin powiedziała ze nie.

Gość gość
Spirala działa od razu po założeniu.

Gość gość
Ja ci powiem tak. Moj maz jest taksowkarzem i tydzien temu wiozl pania do lekarza ktory zakladal spirale i taraz jak sie okazalo prowadzi jej ciaze... wniosek spirala nie pomogła; )

Gość gość
Kurde...Martwię się - stosunek był przerywany..to w jakimś stopniu zmniejsza prawdopodobieństwo ciąży, ale jednak trochę się martwię.

Gość gość
Kurde...Martwię się - stosunek był przerywany..to w jakimś stopniu zmniejsza prawdopodobieństwo ciąży, ale jednak trochę się martwię.

Gość gość

Gość gość
Stosunek był zabezpieczony. Spirala może być stosowana jako antykoncepcja postkoitalna i może być założona do 72h po niezabezpieczonym stosunku w celu uniknięcia ciąży.

Gość gość
Czyli szanse na ciąże raczej zerowe? nawet w pierwszym cyklu?

Gość gość
Mniej niż 1%.

Gość gość
Zakładacie spiralę ,a potem się martwicie i pewnie unkacie zbliżeń.Po co inwestować w sprzet i się martwić.Mając sprzet trzeba isc na całość.

Gość gość
Spirala miedziana działa jak cewka.Ona wytwarza prad podczas r****nia.Możesz oswietlac sypialnie.