Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubniczna 2013mbm

jak to jest z tymi terminami u księdza

Polecane posty

Gość ślubniczna 2013mbm

ślub mamy 16 XI. Ksiądz, gdy byliśmy rezerwowac date i godzinę (w lutym byliśmy) powiedział że mamy się zgłosić do niego w połowie sierpnia - na 3m-ce przed ślubem z dokumentami (m.in z urzędu stanu cywilnego i metryki chrztu). Z tego co wiem dokumenty te mają ważność tylko 3-mce i muszą mieć ważność w dniu ślubu wiec nie ma bata abym przyszla do niego z kompletem dokumentów przed 16 VIII no bo po prostu dok. stracą ważność przed moim ślubem. Wszędzie natomiast pisze, że do księdza powinno się przyjść nie później niż 3mce przed ślubmem, z czym wiec mam do niego iść i po co.Czy ktoś mi może pomoc i wytłumaczyć bo sama nie wiem....

My z narzeczonym msze slubna bylismy zalatwiac u ks jakos w listopadzie (2011) na przyszly rok sierpien (2012) i nic nie mowil,ze mamy dopiero przyjsc na 3 miesiace przed slubem.Powiedzial tylko,ze jak bedziemy miec wszystkie dokumenty,to mamy przyjsc do niego na spisanie protokolu.Protokól spisalimy chyba jakos w czerwcu. Uwazam,ze ks powinien w swoim kajecie sobie zanotowac wasza date slubu a nie was odsylac....

Gość gość
My również pojawiliśmy się z dokumentami 3 miesiące przed ślubem

Gość gość
Autorce nie chodzi o dokumenty tylko o fakt zgloszenia slubu w danym terminie i co przyjedzie trzy miesiace przed i sie okaze ze nie ma wolnego terminu,bo cos tam i co wtedy? Tak samo uwazam,jak demorela,ze ks powinien zapisac autorki date slubu a nie odmawiac.