Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kiedy dziecko ma wystający brzuszek

Polecane posty

Gość gość

synek ma 2,5 roku i wystający brzuszek - widać to szczególnie teraz jak biega często bez koszulki - czy to powód do niepokoju - ucinając od razu komentarze to nie głodzę go - przeciwnie synek dobrze jada jest normalnej budowy ciała tylko ten brzuch,,

Gość gość
to może byc jakiś łagodny rodzaj przepukliny, mój tez tak ma ale lekarze twierdzą, że powinno samo przejść

Gość gość
Gdzieś koło 4 lat to się wyrówna. Patrze teraz na zdjęcia córki to 3 latka nad wodą jeszcze miała taką niemowlęcą właśnie figurę, na 4 latka nie mam takiego zdjęcia żadnego żeby podpatrzeć, a teraz 5 latka nie ma już brzuszka takiego tylko już robi się ciało małej panny :)

Gość gość
Dobre pytanie, mój synek 16 m-cy i tez ma taki wystający brzuszek i tak zastanawiałam się ostatnio kiedy się unormuje. Może ktośjeszcze odpowie?

Gość gość
moja ma 2 lata i 2 miesiace i tez ma jeszcze taki brzuszek

Gość gość
do 3 czy 4 lat, jakoś tak, trzeba poczytać

Gość gość
łagodny rodzaj przepukliny buhahahahahaaa k..a wiekszej głupoty w życiu nie czytałam, nie no padam buhahahaha

zwróćcie uwagę na jakość kręgosłupa w odcinku lędźwiowym zanim będzie za późno !!! krzywy kręgosłup może powodować wystający brzuch i tzw. kaczy kuper.

Gość gość
a żebyś wiedział że tak, mówią na to biała przepuklina jak nie wiesz to się nie wypowiadaj, kilku lekarzy to potwierdziło bo się martwiłam

Gość gość
k..a jeszcze biala nosz kurna raz, pałam po raz drugi co ty bredzisz dziewojo buhahahahahhaaa

Gość gość
a czy jest złośliwy rodzaj przepukliny? buhahahahaaa

Gość gość
To może być uczulenie na gluten. Odstaw zboża i sprawdź czy się spłaszczył.

Gość gość
tak, może być przepuklina, którą trzeba operować matole!

Gość gość
Małe dzieci mają wystający brzuszek ze względu na mięśnie, które jeszcze nie są na tyle wykształcone, że mogą ten brzuszek ładnie trzymać. I to jest NORMALNE. Tak jak wyżej przeczytałam, to się zmienia gdzieś w okolicy 4-5 lat. Moja córka ma 4 lata i jeszcze lekko wystający brzuch, a jak jej zwrócę uwagę, to potrafi go ładnie wciągnąć.

Gość gość
Zgadza sie, to ma zwiazek z miesniami brzucha, ale strukturalnymi - tymi polozonymi gleboko - blizej kregoslupa. Trzeba cwiczyc jakby wciaganie kosci ogonowej pod siebie, wtedy brzuch sie ladnie wciaga, bo napinaja sie te miesnie, a cala sylwetka ladnie prostuje.

Gość gość
moja córka ma 5 lat, ma lekko wystający brzuszek i nawet mi do głowy nie przyszło że to jest coś nienormalnego. dzieci tak mają.