Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelagraciela

Jestem pracownikiem urzedu pracy petentci narobily problemow

Polecane posty

Gość marcelagraciela

Otoz kilka petentow narobilo problemów mnie i kilku innym koleżankom z urzędu pracy. W tym także pani dyrektor i zastępcy dyrektora. Sytuacja jest prosta były donosy do starostwa ze my wysylamy na staze swoich znajomych, ze mamy układy z pracodawcami. Jedna petentka przyszla do mnie i powiedziała mi ze jeden sklep spożywczy chciał ja wziąć na jeden dzień próbny a ona nie ma zamiaru za darmo dla kogos pracować. Ja jej powiedziałam że to jest sprawa między nią a pracodawcą, ale ja na jej miejscu na jeden dzień bym poszła. A ona do mnie z gębą żebym sama sobie stąd poszła. I to taka co pobiera zasiłek, wypomniałam jej to a ona że to nie są moje pieniądze. W dodatku okazało się że kilku pracodawcom ci petenci nasłali państwową inspekcje pracy, urzędy skarbowe,sanepidy, itp. W dodatku ci ludzie prześladują mnie i moje koleżanki. Nie wiemy już co robić. Urzędy pracy pomagają ludziom, a inni mówią że nasz urząd jest urzędem nierobów, którzy nic pożytecznego w tym biurze nie robią.

Gość gość
akuratbardzo dobrze, trzeba ukrocic to wykorzystywanie. a ostatnio przekonalam sie, ze urzad pracy to kpina. po co komu jakies warsztaty z aktywnego poszukiwania pracy, ktore maja trwac az 3 tygodnie po pare godzin. tylko po to zeby wlasnie up mial co robic a to i tak nikomu nie pomoze. smiechu warte

Gość gość
Kto ci załatwił tą robotę? :-)

Gość marcelagraciela
W Krakowskim urzędzie pracy. Mam dość bezczelności tych ludzi. Ja im daje oferte a oni mowia ze to za daleko, ze musieliby dwa razy na busy wydawac itp. To ludzie najgorszego kalibru, donosy im w głowie. Jedna baba pracowała na um. o dzieło i w ogóle tego nie zgłosiła, jeszcze bezczelnie powiedziała że urząd pracy ludziom w ten sposób pracującym powinien płacić nie tylko składki zdrowotne, ale i rentowo-emerytalne oraz chorobowe a także wypadkowe. I petenci drą gęby na nas. Twierdzą że zasiłkami i bezrobotnymi mógłby się zająć urząd gminy albo mops. Ja słysze jak kobiety na korytarzu mówią o nas że zdziry wystawią jak najwięcej skierować żeby dostawały premie i było że są aktywne.

Gość gość
bo taka jest prawda :D

Gość gość
ja jestem od roku zarejestrowana i nie dostalam zadnej oferty pracy. mialam miec spotkanie aktywizacyjne- poszlam i okazalo sie ze odwolali ale papierek podpisalam ze takie spotkanie sie odbylo. kpina.

Gość marcelagraciela
My dzięki tym skierowaniom dajemy ludziom szanse na znalezienie pracy. Nie mamy wyboru na to kogo wybierze pracodawca chociaż ludzie myślą inaczej. Wszyscy to jedynie umią na nas drzeć gęby. Są przypadki kiedy akurat zamówimy se obiad w urzędzie, wtedy zamykamy się i nie przyjmujemy petentów tak w godzinie 13:30, oraz o 9 jemy śniadanie to też trudno by kogoś w tej chwili przyjmować.

Gość gość
a ty dzieki komu dostalas ta prace :o "umią" ja pierrdole

Gość marcelagraciela
Powiem prawdę. Przez kontakty, ale najpierw te kontakty należy mieć. To też jest sztuka. Byłam w trakcie studiów zaocznych, najpierw dostałam się na staż, potem dali mi na kilka miesięcy umowę zlecenie. Później dostałam materiały do testów które pomogły mi dostać etat. Wiedziałam czego mam się nauczyć i tyle.

Gość gość
Tak pewnie ja byłam zarejestrowana w Up , i ciagle cos wymyslały Pani nawet jak miałam skierowanie do szpitala bo odkryto u mnie chorobe serca poważna i miałam zalecenia ze moge pracowac najwyzej 2 godziny dziennie , mało tego byłam na stażu jeszcze wtedy jako fryzjerka w Mop-sie to jeszcze normalna robote chcieli mi dac .A wy sie obijacie bo zamiast zajać sie czym pozytecznym to tylko kawka i pasjanse w czasie godzin pracy na kompie .na szczescie sie uwolniłam od Up jestem teraz niepełnosprawna :)

Gość gość
a up dostaje kase za za spotkanie aktywizacyjne dla bezrobotncyh?

Gość cotokto
Kiedyś parę miesięcy walczyłam o staz w swoim urzędzie pracy- i gówno dostałam. Jak zwykle staże poszły ,,po znajomosci'' !!!!!! A dobrze wam tak -więcej kontroli!!!! Siedzą w urzędzie pracy a kazdego bezrobotnego mają za pasożyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
a co mi po tym skierowaniu, jak rownie dobrze moge sama odpowiedziec na oferte, przeciez one sa widoczne

Gość gość
ludzie maja racje!! powinni taki syf zrobic w kazdym urzedzie, bo pośrednicy pracy to gnoje które patrza z politowaniem jakby bezrobotni byli gorszym gatunkiem

Gość gość
ja mam 30 lat i tez chcialam isc na staz. Jestem za stara.

Gość gość
bo w polsce nie ma pracy ! są tylko złodzieje co szukaja frajera Polska kiedyś miała przemysł , Dywilan którzy produkował dywany, rękodzieło, stocznie, fabryka Polar produkująca AGD , fabryka samochodów warszawa, Próchnik gdzie płaszcze kupowali biznesmeni z zachodu itd , wszystko zostało rozkradzione , sprzedane za bezcen a politycy kase schowali do portfela w porozumieniu z bankowcami i przedsiębiorcami , nic nie ma , zero są tylko spożywczaki, bu.rdele, handel i szukanie idioty który będzie tyrał 10 godzin za pare złoty i płacił za trransport i odprowadzał składki , takie urzędy sa niepotrzebne

Gość gość
30 lat i za stara , cos Ty ja tez tyle miałam co Ty i dostałam staż ???

Gość gość
bo w 1 kolejnosci ida mlodzi i od pol roku nic dla mnie nie ma.

Gość gość
A jakbyś wiesz na kurs poszła z Up , to wtedy na staz maja obowiazek Ciebie wysłać .Wiesz wszedzie jest inaczej dobrze że ja mam spokój z Up bo nerw straciłam sporo bedąc zarejestrowana

Gość gość
u mnie w miescie nawet zadnych kursow nie ma ani szkolen.

Gość gość
Na szczęście od jakiegoś czasu nie muszę pokazywać się w UP bo SAMA znalazłam sobie pracę Nie wiem jak jest u Was ale w naszym UP siedzą same małolaty, wredne, nie mające pojęcia o swoich obowiązkach I nie wierzę, dostały te posady bez znajomości Więc nie dziw się autorko, że gdy ktoś, kto nie ma pracy od dłuuuugiego czasu zachodzi do Was i widzi takie gówniary, które praktycznie na niczym poza piciem kawki się nie znają to ich szlak trafia Tak to jest, że niesprawiedliwość wywołuje w ludziach gniew

Gość gość
ich -go trafia Przepraszam

Gość gość
Ale zdania sklecic biurwo to nie umiesz, wstyd!!!

Gość marcelagraciela
raz przyszlo babsko po piencdziesiontce , jaks nauczycielka polskiego co ja zredukowali bo szkoly zamykaja, ja ja skierowałam na kurs spawacza a ona do mnie z morda ze ona jest po studiach I jak z taka hołotą w ogóle rozmawiać? lenie śmierdzące, robic im sie nie chce

Gość gość
urząd pracy pomaga sobie i nie ma nic wspólnego z pomocą dla bezrobotnych jest tochora instytucja stworzona dla przybłęd plitycznych obsadzanuch ziomków i innych głąbów

Gość gość
marcela jeśli wierzysz w to co piezesz to jesteś mega kretynką przeczytaj wypowiedzi na temat urzędów pracy i jeśli masz odrobinę honoru to zamilknij

Gość gość
ja uwazam ze te urzedy pracy zle dzialaja. np mlodą osobę wysylaja na jakis kurs nie wiadomo czego na ktorym robi jakies robotki w stylu tych ktore robia osoby niepelnosprawne na zajeciach terapii zajeciowej. jak ma sie czuc taka bezrobotna osoba ktra up wysyla na taki kurs.czemu wogole ma to sluzyc??? co lepsze oferty stazy czy wogole pracy rozdzielane sa wsrod znajomych i wiem to od osoby ktroa pracuje jako posrednik pracy w "moim" pup. na szczescie juz nie mam nic wspolnego z ta instytucja.