Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

Co to za fenomen, że na kafeterii wszyscy się budują lub mają już dom???

Gość gość
maja wyższe wykształcenie i zarabiają po 10000 zl :)

Gość Domorosly medrzec
fonomenalnie zdolni sa po prostu zwlaszcza kobiety

Gość wołominianka
A co to takiego dom? My kupiliśmy w wołominie 8lat temu dom który kosztował 180 000zł. Teraz kończymy budowę naszego wymarzonego domu-koszt ok 300 000. Moja siostra kupiła pod Grodziskiem maz. dom od dewelopera 140mkw z możliwością zagospodarowania poddasza za 215 000zł. a w warszawie nawet kawalerki w dobrej dzielnicy za to nie kupi. dom pod miastem wychodzi taniej jak mieszkanie w mieście.

Gość gość
bo jak ktoś ma działkę, to bardziej opłaca mu sie mały dom. My za dom 72 metry spokojnie zmieścimy się w 150 tysiącach i mamy drugie tyle strychu - 20 km od krakowa, 5 km do innej większej miejscowości. Jakbyśmy chcieli kupic mieszkanie, to po sprzedaniu działki + obecna kasa mielibysmy jakieś 45 metrów mieszkania i piwnice 3 metry kwadratowe.. bez sens. Mam dość klitki

Gość moze lubia
Moze sa zaradni? Ja mam mieszkani,chcemy zmieniac na wieksze po doplaceniu ale dochosImy do wniosku,ze lepiej postawic prosty dom o 2 razy takim metrazu. Mamy dzialke wiec ten koszt nam odpada.

Gość gość
ten wymarzony dom za 300 tys to chyba ma 100 metrów albo jest budowany z najtańszych materiałów

Gość gość
Przecież dom kosztuje praktycznie tyle co mieszkanie...więc chyba nie jest dziwne,że ludzie wolą swój dom z ogrodem,tarasem itp.? My za rok zaczynamy budowę,na razie mieszkamy w domu moich rodziców.Mój mąż całe życie mieszkał w bloku i już nie może doczekać się jak będziemy mieć postawiony i wykończony dom.Myślę,że zmieścimy się ze wszystkim w kwocie 280 tys. a tyle musielibyśmy zapłacić za jakieś spore mieszkanie... lepiej mieć do miasta 15-20 km i dom niż mieszkanie w centrum.

Gość wołominianka
Widzę że komuś tutaj żal tyłek ściska :D Dom 9x10 z poddaszem. Budowany z dobrych materiałów systemem gospodarczym. Działkę mamy,bo dom w którym obecnie mieszkamy kupiliśmy z działką 3000mkw,więc było się gdzie budować.

Gość ta od 72 metrów kwadratowych
ja akurat budowałam sso z ytonga (6zł za bloczek) - na allegro można znaleźć tanio ten materiał. W obawie przed oszustami postawiłam na "rzetelną firmę" to chyba jakis certyfikat. Koło mnie gazobeton kosztował 8 zł, w supermarkecie niby 6.50 na promocji ale jakość kiepska. Jak ktoś poszuka to znajdzie:)

Gość gość
ja sobie ostatnio zdałam sprawę, że nigdy nie bedę miała wymarzonego domku, obecnie mam mieszkanie na kredyt i zadnych perspektyw na odziedziczenie jakiejkolwiek działki, nieruchomosci itp. i co? nie wszystkie z kafeterii maja dom w budowie:)

Gość gość
proszę jakie zaradne baby, dom budują za grosze, rodzą po kilkoro dzieci wychowując je samą miłością bez grosza pieniędzy, one za 500 zł na miesiąc i są w stanie 5 osobową rodzinę utrzymać, albo zarabiają po 20 tysięcy i żyją w luksusie bez pracy, tylko nie rozumiem dlaczego tyle rodzin korzysta z pomocy opieki spolecznej

Gość wołominianka
My nic nie dostaliśmy,musieliśmy sami zapracować na to co mamy. oboje z mężem pracujemy, 10 000miesięcznie nawet we dwoje nie mamy. mamy jedno dziecko i kredyt na dom który jeszcze 2lata będziemy spłacac oraz kredyt na budowę drugiego domu,który będziemy spłacać 15lat. łatwo nie było,ale da się.

my mamy dziecko w drodze i 2.700 miesiecznie. W tamtym roku udało nam się dużo zarobić i zamiast rozpierniczać na pierdoły typu wakacje to odrazu postawiliśmy na budowę - oczywiście malutkiego domku, ambicje nas nie zżerają. Będzie ciężko ale mam wszystko rozplanowane

Gość gość
moja siostra wykancza własnie dom , 200 m2 wydali prawie 700 tys wiec nie wiem co to za domy sa za 300 czy 200 tys

Gość gość
Nie wiem co w tym dziwnego... Ludzie wolą brać kredyty,odkładać pieniądze żeby ładować w swoje a nie w czyjąś d*pe. Mi też bardziej się opłaciło postawić dom ... W spadku dostałam dzialkę, odkładałam z mężem 2 lata i mam dom. Co prawda na wykończenie muszę wziąć kredyt ale wiem, że łożę na swoje...

to tak jak moja znajoma - budowała dom za 400 tysiecy i jeszcze jej brakło, ale wszystkie moje podejrzenia zostały rozwiane jak powiedziała że meble kuchenne kosztowały ją 40 tysiecy. Ludzieee

Gość gość
działkę dostaliśmy od rodziców, wybudowanie domu kosztowało nas 600 tys zł. Nie wiem co tu takiego nierealnego, wystarczy nie latać co weekend do galerii handlowych i kupować badziewnych ciuszków i ogolnie rozwalać pieniądze na zbytek

Gość gość
kuchnia mojej siostry tez wyniesie ja 30 tys ale tego poki co w koszt nie wliczyłam

Gość gość
aha, dodam że dom budowaliśmy 10 lat, wprowadziliśmy się przed świętami, przez cały tamten czas mieszkaliśmy u teściów, nie jeździliśmy na wakacje, nie licząc jednego wypadu do Zakopca i jednego nad morze.

Gość gość
działka- dostałam od rodziców bo im aż tyle nie potrzeba dom (samo postaswienie i gotowe do umeblowania) 400 000 umeblowanie 250 00 ... Niestety mieszkam w Warszawie i uważam, że jak na dzielnicę Wilanów i tak wydałam mało...

Gość gość
Osobiście nie mam pojęcia ile musicie zarabiać aby brać się za budowanie domów. Fakt, może bliżej dużych miast mieszkania się po prostu nie kalkulują, osobiście marzę o jakimś niewielkim bliźniaku na kredyt, choć i tak wiem że będzie to mieszkanie w sumie tyle też mnie zadowoli.

Gość gość
Wszystkich, którzy szukają dobrych materiałów budowlanych w atrakcyjnych cenach zapraszamy na portal budowlany, który stworzyły składy budowlane z całej Polski - www.mam-sklad.pl

Gość gość
a tescie maja duzy dom ok.100m2. i mja strych z ktorego mozna zrobic 2 mieszkanie. maja pole ok.50 ha. takze jestesmy ustwaieni na stare lata z mezem.

Gość ewelka123456
autorko pytasz czemu na kafe kazdy ma dom? to bardzo proste na kafe wszyscy to bajkopisarze. Kafeteria jest jak second life kazdy jest kim tylko chce :)

Gość gość
Nie wszyscy. Mnie stać tylko na wynajem kawalerki i na nic już nie zostaje, dlatego, będąc teraz w ciąży, mieszkam z rodzicami, dopóki mój partner nie wyjdzie z długów (pracuje). Oczywiście on nie mieszka z nami. Ale jestem zdania, że większość tych, co piszą, że mają dom i dobrą sytuację finansową, mówi prawdę - bo dlaczego miałaby kłamać? Nie jest to fikcja nie do osiągnięcia. Jedni są bardziej zaradni, drudzy mniej, tyle.

Sytuacja życiowa może się zmienić. Myśmy żyli na minusie. Od jakiegoś czasu lepiej się nam powodzi. Wciąż żyjemy skromnie, oszczędzamy. w tym roku kupiliśmy za oszczędności działkę, teraz odkładamy na dom. Niewielu ludzi potrafi zrezygnować z uciech konsumpcjonizmu na rzecz czegoś co ma większy sens.

Gość gość
ja nie mam domu i nigdy miec nie bede, wynajmuje dom i to mi wystarczy, wierze ze wiele ludzi ma domy i buduje domy ale dziwnym trafem wszyscy siedza na kafe :D:D

Gość gość
Wiekszosc znanych mi par ma 1 dxiecko maks 2 i oboje pracuja, albo sie buduja pod miastem albo kupuja mieszkanie na kredyt tylko ze jak to jest wieksze miasto to mieszkania 3 pokojowe sa w cenie malego domku... tylko nie licza potem przez 20 lat kosztow dojazdów (paliwo, amortyzacja samochodu, bilet miesięczny itp.). I to pod miastem to jest zazwyczaj 20-30 km od tego missta a dzialka bez doprowadzonej kanalizy i gazu... u nas dzialki przy miescie uzbrojone kosztuja 100zl za m2...