Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta HCG

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, jestem przed wizyta u ginekologa, a bardzo się niecierpliwię i chciałabym wiedzieć - czy wyniki beta HCG: dnia 26.07.2013 wynoszący 863 dnia 02.08.2013 wynoszący 10 025,30 są prawidłowymi? I czy jest możliwość, aby na ich podstawie obliczyć tydzień ciąży?

Gość gość
Z góry bardzo dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Naprawdę nie ma nikogo, kto by posiadał tą wiedzę? :(

Gość gość
No zdecydowanie wzrosło, świadczyłoby to o ciąży. Idź do lekarza, na podstawie USG jest w stanie określić wiek ciąży.

no cóż tu można powiedzieć...ciąża jak nic a tydzień? moim zdaniem +/- licząc od pierwszego dnia ostatniej @ 1wsza beta- 5tydzień 2 ga beta- 6tydzień

Gość gość
Nie jestem lekarzem ale to chyba 5-6 tydzień

Gość gość
a może tak sama poszukasz :) tylko ciut chęci jest potrzebne... proszę poniżej link do kalkulatora betaHCG http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator strona po angielsku, ale minimalna znajomość języka wystarczy, jakbyś miałą problemy to pytaj :)

Gość gość
Bardzo Wam dziękuję :) Aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło :) :) 22.07.2013 roku - zrobiłam test ciążowy, wyszedł pozytywny. Zakupiliśmy drugi i również wyszedł pozytywny. Więc popędziliśmy do ginekologa, na usg nie było nic widać. Niby była dostrzegalna jakaś kropeczka, ale nie było pewności. Doktor powiedział, że może być ciąża pozamaciczna, że zawsze jest jakiś procent. Więc od tamtego czasu bardzo się stresujemy, wykonaliśmy badania krwi zalecone przez Doktora i niedługo mamy wizytę :) Bardzo się denerwuję, czy wszystko jest dobrze... Dlatego postanowiłam zapytać Was o zdanie. Co do miesiączki ostatniej...przyznam, że nie jestem pewna, ponieważ nie przykładałam do zapisywania dużej wagi...teraz wiem, że popełniłam duży błąd. Szacuję, że pierwszym dniem ostatniej miesiączki był 23.06.2013. Czy wszystko by się zgadzało?

Gość gość
ale ta kropeczka to był pęcherzyk ciążowy czy zarodek w pęcherzyku? jak lekarz to określił? czy w macicy coś było widać?

Gość gość
W jednym jajniku był pęcherzyk żółciowy, w drugim natomiast ta kropeczka, ale naprawdę tak maleńka, że ledwo widoczna i zlewała się z pozostałą resztą, więc Doktor oszacował 3 tydzień, ale nie byliśmy pewni... Ale mam endometriozę i miałam laparoskopię, przy której jeden z moich jajników został "okrojony". Stąd nerwy

Gość gość
aha czyli w macicy nic nie wypatrzył czekaj spokojnie, powinno wsyzstko zejść dalej ja już miałam pęcherzyk w macicy i ciałko żółte też w jajniku, ale to był ok 3 tydz od zapłodnienia

Gość gość
Dziękuję :) Nie mogę się doczekać wizyty, mam nadzieję, że faktycznie wszystko będzie dobrze i to tylko kwestia czasu :)

Gość gość
ech endometrioza

Gość ghaghaha
laparoskopia jest zuaaaaa