Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie matka pracujaca

Problem w pracy

Polecane posty

Zatrudnilam sie jako sprzedawca na dziale wedlin. Wczesniej pracowalam raczej na produkcji, potem w hotelu i jako sprzedawca tylko w sklepie odziezowym.Przyjeto mnie bez doswiadczenia, bo niby tak lepiej, bo moge sie uczyc od podstaw i nie przeniose nawykow z innych sklepow. Pracuje miesiac, ale tak naprawde i tak nic nie umiem. bo na nauke nie ma czasu. Moja praca polega na ciaglym sprzataniu i obsludze klienta, a reszta zajmuja sie dziewczyny, ktorepracuja po kilka lat i sie na wszystkim znaja-to ona przyjmuja dostawy, one wykladaja towar w lodowkach, ktore podlegaja pod nasz dzial, one wypisuja papiery-i sie ciesza, ze maja na to czas, bo ja obsluze klientow i moga spokojnie robic swoje. Niby wszyscy zadowoleni, ale ostatnio widze jak coraz czesciej pytaja-a umiesz zrobic straty czy wypisac inne papiery? Nie, nie umiem, bo nie bylo na to czasu, by mi pokazac. Na garmazu tez sie nie znam i dostawach, bo w zasadzie stojac na stoisku pojecia nie mam, co jest dokladnie w tych lodowach podlegajacych pod nas. Jestem do sprzedazy i przynies, podaj, pozamiataj. A przypuszczam, ze niedlugo bedzie sie juz ode mnie wymagac, bym umiala wszystko zrobic. Tylko na to, niestety, nie ma czasu by mi pokazac i wytlumaczyc. Zreszta ostatnio wypisalam jeden papier ze stratami, ale to zajmuje czas i one tylko mnie odrywaly od zajecia-bo klient stal przy ladzie i ja musialam oderwac sie od papierow i obsluzyc. a jak jest sytuacja odwrotna-ze ktoras z dziewczyn w papierach siedzi, to spokojnie wypisuje, az skonczy. A klientow obslugiwac mam ja i jeszcze jedna nowa. Wkurza mnie to, bo robilam 3 podejscia do wypisywania tych papierow i nie dawaly mi spokojnie skonczyc. Tak samo z innymi zajeciami, cos zaczynam robic, to mnie wolaja do obslugi, a jak one cos robia, to najpierw koncza a potem podchodza do lady (wyjatkiem jest sytuacja, gdy naprawde duza kolejka sie robi przy ladzie). I wtedy ja latam jak szalona, robie 5 rzeczy na raz i niczego nie koncze-a potem one sie dziwia-oo, jeszce tego nie zrobilas? Ja szukam caly czas innej pracy, do tej chodze, bo nie mam wyjscia. Ale niesamowicie drazni mnie brak organizacji i to, ze czuje sie tam jak piate kolo u wozu. Ostatnio chcialam podokladac w lady towar, przeciez juz wiekszosc asortymentu kojarze-ale nie, to chciala zrobic pracownica z wiekszym stazem a ja stalam jak d**a, bo akurat ruchu nie bylo i wszystko mialam sprzatniete. Nawet pol zartem pol serio powiedzialam do niej-no tak, bo ja Twoja koncepcje popsuje :P Ale jak mam sie nauczyc, skoro one nic mi nie pokaza? Bo albo jest za duzo klientow akurat albo jedna z druga uwaza, ze zrobi to lepiej.

Ja juz im mowilam, ze szybko sie ucze, tylko trzeba mi pokazac, co i jak. Ale na to nie ma czasu. A zdarza sie, ze jedna z druga chce, bym zrobila cos, o czym pojecia nie mam i tylko miny robia, bo ja mowie, ze nie wiem. Albo zdarza sie, ze jedna dziewczyna kaze mi cos robic w ten sposob, a juz na drugi dzien inna mowi, ze tak nie mozna, tylkoi inaczej.