Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka majorka

używałyście mydła do kąpieli noworodka

Polecane posty

Gość autorka majorka

mam termin porodu za 2 tygodnie. Dzisiaj wybrałam się po kupno czegoś do kąpieli noworodka. Czytałam i czytałam i wszystkie płyny do kąpieli itp były do stosowania po pierwszym miesiącu życia. Więc kupiłam mydełka bambino i nivea baby. Czy ktoras z was używała takich mydełek do kąpieli? czy byłyście zadowolone? a może polecicie jakis płyn do kapieli dla noworodka.

Gość qwert88124538
najlepsze mydelko.takie plyny czesto uczulaja takie malutkie dzieci.ja uzywalam mydelkajohnson's baby lawendowego

Gość autorka majorka
czyli jednak dobrze, że kupiłam mydełko:)

Gość sylwuskaaaaaaaaaaaaaaa29
dobrze;)najlepsze mydelko;)i polecam oliwke johnson w zelu kwiatowa super;)

Gość gość
Ja też kąpię mydełkiem bambino. A oliwki odradzam, bo brudza ubrania a dziecko jest po nich tłuste i ma tłuste włosy. Polecić mogę jednak balsam hippa. Rewelacja! Skórka jest po nim super! - i to są właśnie jedyne kosmetyki jakich używam- czyli mydło i balsam. poupy profilaktycznie też nie radzę smarować, bo jak dziecko się przyzwyczai to już trzeba będzie smarowac, bo inaczej będzie się odparzać. I nie radze używać mokrych chusteczek jako mycia tylko ewentualnie do zebrania kupy a dalej normalnie nad umywalką umyć pupę mydełkiem i osuszyć ręcznikie. Taka sucha i umyta pupa nie będzie się odparzać nawet bez kremów chyba, ze dziecko będzie miało ewidentnie tendencje do odparzeń- wtedy trzeba będzie stosowac krem, ale na poczatku najlepiej nie smarować i zobaczyć czy dziecko ma tą tendencje czy nie

Gość autorka majorka
to super :) dzieki dziewczyny

Gość gość
Ja do kąpieli miałam oilatum, mydełko używałam do mycia główki. Jak mydełko to tylko polskie a nie jakieś niemieckie czy inne.

Gość gossczzzz
oilatum do kąpieli mydło biały jeleń gdy była potrzeba dziecka niczym nie smarowałam żadnych oliwek kremów itp nigdy nie miała żadnych problemów skórnych chociaż alergik, należy zachować umiar w kosmetykach dla dzieci

Gość gość
Polecam płyn do kąpieli Hipp od pierwszych dni życia :)

Gość gość
Mydelko bialy jelen do codziennego mycia, a oliwka hipp lub kazda inna naturalna (z oliwek, z pszenicy, ze slodkich migdalow) do mycia glowki (dobre na ciemieniuche). Nie kupujcie oliwek na parafinie - to jest pochodna ropy naftowej, zatyka pory I moze uczulac, np. Johnsona jest taka.

Gość gość
mój synek ma 6 mc od urodzenia kąpiemy go w oilatum, wtedy zbędne są wszelkie inne kąpielowe kosmetyki, synek ma superową skóre .nie tzreba już oliwkowac itp. Mydełkiem chyba jakoś ciężko by mi go było umyć.

Gość gość
do ok. 6 mies. oillan, emolium (ze wzgledu na b. sucha skore). pozniej mydelko bambino :)

Gość gość
Autorko, ja przed porodem nakupowałam oliwek, płyn 2w1 z Johnsona, tak samo też kosmetyki z Nivea, i ...to wszystko leży długo nieużywane w szufladzie. Moja córka przez pierwsze dni miała suchą skórę i te kosmetyki nie pomogły. Więc wywaliłam kasę w błoto. Dopiero kupiłam emulsję do kąpieli Oliatum Baby oraz mydełko Bambino, i to był najlepszy wybór! Także dobrze zrobiłaś :).