Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikasta

dlaczego niektóre kobiety

Polecane posty

Gość anikasta

mają po kilkoro dzieci i sobie radzą a inne nie dają rady przy jednym i są cały czas zmęczone?

Gość sylwuskaaaaaaaaaaaaaaa29
bo przewaznie te ktore maja jedno i sa wiecznie zmeczone mialy w domu wszystko pod nos i nie wiedza co maja teraz zrobic jak same musza komus pod nos podstawic;p

Gość gość
głupie pytanie, jeden lepiej pływa inny lepiej liczy tak samo jest z macierzyństwem

Gość autorka majorka
to zależy równiez od tego jakie się ma dziecko. Jedno jest od narodzin spokojne, a inne ciągle płacze itp. Koleżanka tak miała. Pierwsze dziecko - aniołek, a z drugim prawie w depresję wpadła. Dziecko od narodzin mało spało, ciągle płakało itp itd i tak rpzez pierwszy rok. No i wsyztsko zalezy od tego czy mąż pomaga, czy dziadkowie czasem pomogą.

Gość gość
Bo w większości te mamy 3dzieci nie zajmują się każdym z tych dzieci tak jak matka jedynaka ( nie zawsze ale widziałam już kilka takich przypadków) Dla przykładu sąsiadka/znajoma ma 2 dzieci, sama mówiła ze przy pierwszym dziecku siedziała większość nocy przy noworodku, przy drugim, karmiła raz a jak płakał dawała smoczka i już. Rutyna się to nazywa.

Gość GŁupiePytanie
Pierwsze dziecko uczy pracy, systematyczności, więc przy kolejnym jest inaczej. Na początku pierwsze to nowość i trzeba się przestawić.

Gość gość
Z zauwazylas roznice w ty jak sa wychowywane jedynaki a jak dzieci w licznych rodzinach?

Gość gość
A kto powiedział że te mamy radza sobie dobrze, a mamy jedynaków już nie?

No właśnie dzieci w wielodzietnych rodzinach są inaczej wychowywane. Nie mają poświęconej tylu uwagi. Rzadziej albo wcale rodzice się z nimi bawią. Rzadziej wychodzą na spacery. Prawie całe dnie leżą w lozeczku lub w wózku.Ich opieka nad niemowlakami polega tylko na karmieniu i zmienianie pieluch. Wiem bo mam styczność z taką wielodzietną rodziną.

Gość kaska z wlkpppppp
Jak mam takie same spostrzeżenia. Mam kolezanke ma 28lat i 3 dzieci. 7letnie, 4letnie i niemowlę. Gdyby jej mama nie wychodziłaby z tym małym to dziecko leżałoby w domu cały dzień dostając tylko o określonych porach jedzenie rozrobione w sumie rano i podgrzewane tylko przed podaniem :/ Najstarszy syn 7letni biega po podwórku sam, a 4latka oglada tv całe dni, chyba ze babcie zabierając czasem maluch na spacer wezmie ją. Fajne zycie co, super zadbanie :D I nie jest to poijacka patologia, zwykłe młode małżeństwo.

Gość gość
Ja mam jedno dziecko. Jest ciężko ale daje rade. Na początku chwile załamania- w szpitalu nie wyszło badanie słuchu, problemy z laktacją, wystający pępek, skaza białkowa i przekleństwo kolki!Nie raz trwały po 10 godzin dziennie. Mały mając 1-2 miesiące przestał sypiać w dzień a ja byłam sama, schudłam dużo bo nie miałam czasu nawet zjeść. Fizycznie było ok, psychicznie- leczyłam się z depresji.