Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy duzy niemowlak zawsze bedzie duzy

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko ma 10 mies. i jest wagowo i wzrostowo w 90/97 centylu. jest duze jak na swoj wiek. czy Wasze dzieci "wyrosly" z tego, czy zawsze byly wieksze od rowiesnikow?

Gość gość
Każde inne mój do 2rżycia centyl 97 a jako kilkulatek 25 :o

Gość gość
Moja córka jako niemowle była dość duża.Na mleczku mamusi, A później stała się niejadkiem i już ciągle była chudzielcem. Aż do teraz-ma 7 lat.

Gość gość
pare osob mi mowilo, ze jak dziecko jest grubiutkie, to bedzie miec w przyszlosci tendencje do tycia. nie wiem ile w tym prawdy...

Gość gość
Mój do 8 m-cy był pulpet. Potem zaczął raczkować i chudł. Teraz ma 10 lat i jest chudziną.

Gość bedzie drugie
Autorko, to ile wazy Twoje dziecko? Moja coreczka ma 5 miesiecy I wazy 8kg, tylko na piersi :)

Gość gość
kurcze,to moja jak miała skonczone 7 miesiecy wazyla 8 kg

Gość mamadwóchdziewczynek
moja też była w 97centylu do czasu... teraz jest szczuplutką 2,5 latką.

Gość gość
gość Każde inne mój do 2rżycia centyl 97 a jako kilkulatek 25 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie pojelam:(

Gość gość
moja ma 10 mies. i wazy ok. 10.5 kg

Gość gość
gość Każde inne mój do 2rżycia centyl 97 a jako kilkulatek 25 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x nie pojelam Xxxxxxxxxxxx A co w tym zdaniu takiego trudnego?to ze dziecko bylo duze a teraz drobniutkie,ledwo w dolnej normie sie miesci.

Gość exdebill_po_wakacjach
mój idzie po 97 centylu pod względem wagi i wzrostu od urodzenia, czy je, czy nie je tak samo się rozwija, ale nie widzę, żeby był grubasem,a poza tym też cała masa dzieci w jego wieku jest wyższa, część grubsza... na razie ma lat, zobaczymy co będzie potem; córka urodziła się na 50 (i to i to), a teraz jest już na 90 pod względem wzrostu i ok. 85 z wagą.

Gość gość
Moj synek urodził sie z waga 4,920 kg teraz kończy 4 miesiące i wazy ponad 9i pol kg . Karmie z butelki modyfikowanym i nie uważam by duzo jadł. Ma 72 cm wzrostu moj kochany papulek. Nie przejmuje sie wcale i wam nie radzę :P Dzieci wyrastają z fałdek jak tylko zaczynaja porządnie biegać :D

Gość gość
jedne wyrastaja, inne nie, więc nie tucz dziecka, bo mozesz je skrzywdzić w zyciu.

Gość gość
Nie wszystkie wyrastają "z fałdek". Ostro futrujesz tego dzieciaka, ze w wieku czterech miesięcy waży prawie 10kg :O

Gość gość
A ja myślałam, że mój duży, bo w wieku 6 i pół m-ca waży niecałe 9 kg.

Gość gość
Moja corka urodzila sie z waga 4550 i 62 cm jako niemowle byla pulpet az do czasu gdy zaczela chodzic potem schudla i byl szkieletor ale zawsze wysoka teraz natomiast ma 11 lat 155 wzrostu i 46 kilo jest bardzo mocno zbudowana ale to juz sila genow po jej tacie. Nadal jest najwyzsza z dziewczyn sporo przewyzsza kolezanki z klasy.

Moja 7 miesięczna córka nosi rozmiar 86 i wazy 11 kg nie widać tego po niej jest dość ubita

Gość gość
Matki zamieniaja sie z macica na mozg i wszystkim musza sie chwalic swoim dorobkiem i zdrabniaja wszystko : lozeczko, brzuszek, nosek, raczki , nozki, ubranka, kupeczka, nocniczek , sraczusia ;-)

Gość gość
4 miesiące, 72 cm i 9,5 kg? współczuję dźwigania.. bo przez kolejne miesiące jeszcze sporo masy nabierze.. mój syn dokładnie tyle ważył i mierzył na roczek..

Gość gość
A mój ma 3 mies i tydzień i wazy 7,100, 67cm. Je z piersi i butelki. Wyglada prawidłowo. Nie jest patologicznie otyly.

Gość gość
Mój też jak miał 4 miesiące ważył 9 kg teraz ma 3 latka waży 15 kg i nosi rozmiar 110

Gość gość
Koleżanki córka w wieku 6 miesięcy ważyła 10 kg. Była koszmarnie gruba. Dzisiaj chodzi juz do szkoły i dalej jest gruba (nie az tak bardzo) mimo rygorystycznej diety. Gośc z jedenastoletnia córka tez potwierdza, że dziecko z nadwagi nie wyrosło. Lepiej więc nie liczyć, że jak zacznie biegać to na pewno schudnie, bo to nie jest reguła.

Gość gość
Moj synek ma 8 miesiecy i waży ponad 12 kg. Jest też długi mimo tego żadne z nas nie jest wysokie. Jest powyżej 97 centyla i to dużo. Też się martwię bo jest dużo za duzy. Ubrania kupuje mu na 18 miesięcy i są w sam raz