Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulina163

Bardzo potrzebuje pomocy a przeczytałam już tysiące opini ginekolog kobieta

Polecane posty

W Rzeszowie. Chce umówić się na pierwszą wizytę u ginekologa bo mam problemy z okresem.. nie mam go od dwóch miesiecy wcześniej też miałam przerwy. Z chłopakiem kiedyś planujemy dzieci i chce go nimi uszczęśliwić dlatego chce do lekarza i chce żeby było ze mną wszystko okej. Jeszcze nie współżyjemy i nigdy ani ja ani on tego nie robiliśmy a mamy po 19 lat. nie chce go rozczarować pod żadnym względem I w końcu odważyłam się i chce iść do lekarza ale to moja pierwsza wizyta i chce isc do kobiety ginekologa w Rzeszowie. Dużo czytałam o pani Kulz, Dobrowolskiej- Kwiatek i Ewelinie Koch.. a wy kogo polecacie? bardzo proszę o rade

Gość gość
bez przesady - lekarz jak lekarz - ma być fajny ale bez przesadnej analizy - najlepiej polecony przez jakiegoś znajomego i taki na którego cię stać

Gość gość
Okej już wybrałam w czwartek wizyta.. masakra ;)

Gość gość
przeżyjesz, nie taki diabeł straszny jak go malują ;)

a chciałam jeszcze zapytać.. bo wiem że mam problem. powiem o nim oczywiście pani doktor. i czy ona odrazu na tej pierwszej wizycie da mi cos żeby mi pomogło czy może kazać mi przyjśc kolejny raz?

Gość gość
pewnie od razu dostaniesz lekarstwo, co ty się martwisz lekarz jak każdy inny, zbada i zaleci terapie, wszystko

Gość gość
ja w twoim wieku też miałam bardzo nierególarne miesiączki czasem co 28 a czasem co 45 dni, z wieliem się wyrególowały, dorobiliśmy się 3 dzieci, nic się nie martw, w swoim czasie będzieci szczęśliwymi rodzicami, a wizyta u lekarza jasne że dobrze ci zrobi masz 19 lat najwyższy czas

Gość gość
pamiętam swoją pierwszą wizytę jak by to było wczoraj. to był facet. bałam się potwornie. język mi się plątał. oczywiście powiedziałam że to pierwszy raz i lekarz dostosował się do sytuacji. głupio to zabrzmi ale było super. tak mnie rozbawił że (mój chłopak mi to powiedział) było mnie słychać w poczekalni:) a ulga jaka że się odważyłam....

okej.. wizyta jutro, stres jest niewielki ale pewnie przed samymi drzwiami zemdleje ;D ale chce sie wyleczyć cokolwiek mi jest i dziekuje za odpowiedzi bo podtrzymujecie mnie przy życiu ;p mój chłopak chciałby miec dzieci kiedyś i ja dla niego zrobie wszystko żeby go nie zawieść ;)

Byłam dziś u ginekologa. Mam bardzo nieregularny okres i chciałam sie zbadac . Miałam robione badanie ginekologiczne oraz USG. Pani doktor powiedziała że wszystko jest raczej w porządku ale na jednym z jajników mam niewielką cyste a na drugim jakiś pecherzyk ale powiedziała że sądzi że to pechcerzyk owulacyjny. Poza tym powiedziała że wszystko jest ok i przepisała mi D*phaston na wywołanie okresu. Kazała mi go brac przez 5 dni po 2 tabl. Dostałam też skierowanie na badanie PRL,TSH,FSH,LH. z tyłu na skierowaniu napisała mi 4-5 dzień cyklu. i mam kilka pytań czy ta cysta to jest coś bardzo poważnego? moge miec problemy z zajściem w ciąże kiedyś ? czy te tabletki na wywołanie moge zacząc brac np od poniedziałku? i czy 5 dni to nie za krótko ?(pani doktor powiedziała że przez 5 dni wystarczy ale czytałam że min ilosc dni powinna wyniesc 7) i z tym 4-5 dniem.. to znaczy że jeśli dostane okres to w 4 lub 5 dniu powinnam zrobic badania krwi ? i czy przy tych badaniach ktoś mnie o coś wypytuje czy poprostu robie badanie i czekam na wyniki ? podobno kiedyś kogoś pielegniarka pytała o okres date i nie wiem teraz.. bardzo prosze o odpowiedz bo to dla mnie bardzo ważne