Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja 321

to bedzie moje 4 in vitro

Polecane posty

Gość alicja 321
to wyzej, to ja :)

Gość no comment 2121
bez komentarza a nie bierzesz pod uwage tego ze natura bardzo bardzo nie chce zebys sie rozmnazala bo macie zle geny i nieprzydatne dla spoleczenstwa?!

Gość alicja 321
naucz sie czytac ze zrozumieniem!!!!!!!!!

Gość no comment 2121
czego nie przeczytalam ze zrozumieniem?? nie mozecie miec naturalnie, poronilas wiec chyba jasno rozumiem ze za wszelka cene slepo dazysz do swojego celu

Gość gość
może jednak warto szukać dalej przyczyny, bo to będzie znowu kasa psu w tyłek skoro twój organizm odrzuca ciążę i nie wiadomo dlaczego

Gość gość
mielismy mnostwo badan robionych, ja mam wszystkie wyniki ksiazkowe

Gość gość
Znam przypadek dziewczyny ktora 8 razy poronila. Nie invitro normalnie. Kiedy w koncu podjeli decyzje tym ze chca invitro to najpierw w tej samej klinice kobiete przepadali pod wzgledem tego czemu cialo usuwa ciaze. Za to dodatkowe badanie zaplacili 8 tys ale zalezli przyczne wyleczyli i poddala sie in vitro i urodzila zdrowego chopca. Zastanow sie czy tez nie pwinniscie takich badan zrobic. Wykonuje je ta sama klinika co in vitro.

Gość gość
I to nie sa jakies tam podstwowe badania. W tej klinice ona troche czasu spedzila. Ale jej pomogli.

Gość gość
trochę mnie dziwi, że umieszczasz ten post na Kafeterii, gdzie poziom wiedzy o temacie niektórych userów powoduje tylko obopólną stratę czasu. W przypadku poronień o "nawykowych" mówimy po trzecim poronieniu (odbytym, zakończonym) i wtedy jest to podstawą do wykonania badań immunologicznych, które są wówczas refundowane przez NFZ. Kolegom i koleżankom żywotnie zainteresowanym losem Twoich kolejnych ciąż warto przypomnieć, że ludzki współczynnik wczesnych poronień wynosi 70% dla każdej współżyjącej pary (zarówno płodnej jak i niepłodnej), więc większość zapłodnień NIE kończy się ciążą i zarodki są ronione jeszcze przed implantacją w macicy. Dzieje się tak, bo ludzkie zarodki są w swojej większości uszkodzone na poziomie chromosomalnym i po prostu nigdy nie urodzi się z nich dziecko. Dzieci urodzą się z zarodków prawidłowych, ale tych jest mniejszość i właśnie dlatego jesteśmy płodni 12 miesięcy w roku, aby zwiększać swoją szansę na pomyślne zapłodnienie oraz donoszenie ciąży. Nie jest więc tak, że Twój organizm wysyła Ci sygnał "nie zachodź w ciążę, bo masz złe geny"- dzielisz ten los ze wszystkimi kobietami i mężczyznami, z których większość nie jest świadoma odbytych poronień i w końcu doczekuje się dzieci. Co do refundacji- jeśli przeszłaś mniej niż 3 poronienia to możesz skorzystać z programu. Polecam Ci fora specjalistyczne: - nasz.bocian.pl -forum niepłodność na gazeta.pl gdzie będziesz mieć szansę skontaktować się z ludźmi znającymi się na rzeczy lepiej niż internauci bełkoczący o mrożeniu równającym się smierci zarodków (mrożenie w chwili obecnej dokonuje się metodą witryfikacji, jest to metoda bezstratna dla zarodka i skuteczność ciążowa transferów mrożonych zarodków jest obecnie równa transferom świeżego zarodka) pozdrawiam i życzę powodzenia AK

Gość gość
Zgadzam sie z przedmowczynia. Sama jestem zywym przykladem, ze warto walczyc do konca. Nam udalo sie dopiero 4 in vitro. Poprzednie ciaze ronilam zaraz po pozytywnej becie. Dopiero encorton spowodowal, ze organizm nie potraktowal zarodka jako wroga. Nie sluchaj co poniektorych do ich indolecja poraza. Wiedza tyle o in vitro co Kaziu o lotach miedzyplanetarnych. A to co mowi ksiadz na ambonie mozna w bajki wlozyc. Kiedys twierdzili, ze ziemia jest plaska i palili na stosie za odmienne zdanie. Jak widzisz dzis ziemia jest okragla :) zycze powodzenia i nie trac nadziei, bo dopoki jestes w grze wygrywasz :)

Gość gość
ale ci brzydcy ksieza dziecko chrzcili. Ty slub w bialej sukience w kosciolku bralas. To jest hipokryzja jakich malo. Jak ktos jest wierzacy, do in vitro nie powienien przystepowac. Aaaa....ja nie wierze i nie jestem za in vitro :P

Gość gość
jesli chodzi o in vitro, to niech sie wypowiadaja ci, ktorzy nie moga miec dzieci, jak ktos ma i nie ma problemu z ich splodzeniem, to gowno wie co czuje ten, kto ich nie moze miec!!!! jakby jeden z druga nie mogli to w te pedy by do kliniki polecieli!!!!!!albo gdyby ich dzieci teraz nie mogly miec, to by jeszcze finansowo pomogli, zeby wnuka miec!!! nie ma nic gorszego, od niemoznosci zajscia w ciaze!!!!!!! syty glodnego nigdy nie zrozumie!!!!!! moja mam bardzo wierzaca, a cieszy z wnuka jak szalona!!! kocha ponad wszystko!!!!

Gość czarnullkaa
nie, obawiam sie podawac prywatne dane bo zbyt wielu ludzi jest zawistnych i w rozmowie moze uczestniczyc ktos, kto mnie zna