Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam dziewczny wypowiedzcie sie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 21 i mam taki problem. Nigdy nie miałam regularnego okresu ale teraz to już przegięcie, spóźnia się około 3 tydzień. Miałam od ostatniego okresu sporo stresu, bardzo dużo pracowałam mało spałam, dodatkowo piłam alkohol w troszkę większych ilościach niż zwykle. Z chłopakiem uprawialiśmy seks, ale za każdym razem byliśmy zabezpieczeni, a nasz pierwszy raz był jakoś 1,5 miesiąca temu, nie odczuwam żadnych objawów ciąży. Czy od takich przyczyn jak wcześniej wymieniłam może się aż tyle spóźnić?

Gość Izabelleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
moze

Gość gość
wiesz u mnie to zabrakło okresu bo za bardzo schudłam przez stres ,myśle że powinnaś kupić test lub do lekarza trzeba sie wybrać

Gość gość
Oczywiście, że może. Nie lapiej zrobić test i zamiast się stresować? Potem do lekarza by znalazł ewentualną przyczynę.

Gość gość
tylko jak mi pomoże lekarz... okresu chyba mi nie przyspieszy :(

Gość gość
a nie prosciej zrobić test

Gość gość
pomoże ,da ci taki lek jak ja brałam na wywołanie okresu

Gość gość
Jeżeli nie jesteś w ciąży to może ci tabletkami wywołać okres.

Gość gość
kupiłabym test ale wstydzę się kupić i strasznie bym się denerwowała przed odczytaniem wyniku, bardzo bym się bala tego momentu, wiem że to głupie ale tak mam. Z tym że chyba będę musiała się jakos przekonac i zmusic do testu, tak bedzie najlepiej

Gość gość
Ty masz 21 czy 12 lat, że wstydzisz się kupić test? Lepiej się stresować niż dowiedzieć się jak jest faktycznie?

Gość gość
idz do rossmanna, wezmiesz test z półki i przy kasie zaplacisz, nawet nie bedziesz musiala sie odzywac

no właśnie lekarz przyspieszy. da ci progesteron na ok 10 dni i po odstawieniu dostaniesz okres. ja nie miałam najdłużej ok 3 miesiące kilka lat temu też przez stres ale nie miałam czasu iść wtedy do lekarza. wtedy miałam wywoływany okres luteiną. na receptę kosztuje grosze ale wołaj od lekarza waginalną (dopochwową) bo podjęzykowa smakuje niezbyt dobrze bo to trzeba ssać.

Gość gość
Wiem, że to głupie. To pewnie wybiorę się do rossmana

Gość gość
żałosne..chcesz po prostu, by ludzie wchodzili na twój topik i nabijali strony....gdyby faktycznie spóźniał ci się okres już dawno zapieprzała być do apteki, rossmana czy kupiła na allegro...co, może na allegro tez sie wstydzisz? .

Gość gość
po co miałabym zakładać temat żeby ''nabijać'' strony? chciałam najpierw żeby ktoś inny się wypowiedział na ten temat, bo może był w podobnej sytuacji i może mi coś konkretnego powiedzieć

moze byc ciaza, lub poprostu idz do lekarza to dostaniesz leki na wywolanie, ja czasem nie mialam dwa miesiace i musialam wywolywac kilka razy