Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hydrominum w ciąży

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś stosował? jestem w 37 tygodniu ciąży i zatrzymuje mi się woda, puchną mi stopy, dłonie. Po odpoczynku i trzymaniu nóg wyżej opuchnięcie schodzi, w moczu do dnia dzisiejszego brak śladów białka, wogóle mocz jest super przez całą ciążę jak dotąd. Chciałabym spróbować tych tabl;etek bo przeczytalam,ze w ich składzie są same zioła-Opuncja figowa wspomaga metabolizm tłuszczów i kontrolę wagi. Ogranicza apetyt. Mniszek lakarski wspomaga wydalanie nadmiaru wody z organizmu. Wykazuje właściwości oczyszczające. Pokrzywa wspomaga eliminację wody z organizmu i metabolizm tłuszczów. Wpływa korzystnie na witalność i zachowanie energii. Zielona herbata posiada właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Dodatkowo promuje wydalanie wody z organizmu. Przed użyciem w czasie ciąży i karmienia piersią kobiety powinny się skonsultować z lekarzem. Jak myślicie, jest to bezpieczny środek?

Gość gość
już w necie doczytałam ,że w ciązy mniszek i pokrzywa są bardzo zalecane ze względu na właściwości moczopędne. Wiem,ze zieloną herbatę też można stosować, więc teoretycznie wydaje się,ze ten środek jest bezpieczny. A wiem,ze moje koleżanki dostawały na "odwodnienie" furosemid który jest silny środkiem na receptę więc takie hydrominum to chyba pikuś ;}

Gość gość
Nie wytrzymasz juz 3 tyg;/

Gość farmaceutka bez recepty
opuncja podnosi ciśnienie krwi, preparatów ziołowych nie powinno się stosować w ciąży! nie wiadomo jaki dokładnie wpływ na dziecko mogą mieć te zioła, nikt tego nie zbadał