Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrzestna

Kapka do chrztu

Polecane posty

Gość mama chrzestna

Cześć, będę matką chrzestną i moim zadaniem jest kupić białą szatkę i kapkę która wygląda mniej więcej tak http://e-dewocjonalia.eu/userdata/gfx/d6ac842d4f3557edc603aacc1c59a87e.jpg (to nie moja kapka lecz wstawiam zdj dla tych którzy nie wiedzą jak wygląda kapka bądź mają inne nazewnictwo na to). I mam pytanie...to wygląda jak kołderka więc napewno dziecko będzie tym przykryte natomiast na czym dziecko będzie leżeć????? Też musze cos dokupić???? Mam 21 lat i jestem 1 raz matką chrzestną wiec proszę o zrozumienie mojego "wielkiego" problemu. :)

Gość mama chrzestna
upup

U nas się to nazywa becik do chrztu :) ale teraz najczęściej kupuje się rożki do chrztu i to jest taka ozdobna kołderka, w którą zawija się dziecko i wtedy już nic więcej nie musisz kupować. A do tego do czego dałaś link trzeba mieć jeszcze poduszkę na spód, tzn tak mi się wydaje :p My czegoś takiego w ogóle nie mieliśmy, dziecko było tylko ładnie ubrane, bez żadnej poduszki, coraz częściej ludzie tak właśnie noszą dzieci do chrztu, było ciepło w kwietniu, tym bardziej teraz latem bez sensu dziecko opatulać, przecież i tak ma ładne ubranko do chrztu...można na rękawku przyczepić wianuszek z mirtu/merty czy jak tam kto nazywa...

Gość mama chrzestna
Oo dziękuję dziękuję bardzo!!!! Ten różek to najlepsze wyjście :) dzięki za szybka pomoc :))

Gość gość
zresztą po co jakaś kapka czy rożek w takie upały, chcecie dziecko ugotować?