Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwona2013

Jak to w końcu jest

Polecane posty

Gość Zdziwona2013

Witajcie Pewnie jest takich tematów od groma, ale nie znalazłam żadnego który by mi odpwieadał.. Chciałam zapytac jak to jest z tą owulacją.. Ostatnią miesiączkę miałam 25.07. i trwała jakieś 3 dni( była mniejsza i trwała o wiele krócej niż zwykle). Po okresie tj. ok. 29-30.07.dostałam strasznych mdłości, ból brzucha, i temperatura powyżej 37 stopni( objawy owulacji??) trwało to mniej więcej do soboty 02.08.( wtedy zauważyłam typowy sluż płodny) i od 05.08 miam biały śluz, boli mnie podbrzusze, piersi są nabrzmiałe i obolałe i boli mnie kręgosłup, z reguły to są objawy zbliżającego się okresu.. ale tak szybko? co prawda cykle mam np. co 24,25,26 dni.. Już nic nie rozumiem.. Proszę o pomoc... Dziękuje

Gość gość
W taki sposób jak opisałaś nie da się stwierdzić owulacji. Poczytaj o NPR.

Gość Zdziwona2013
Czytałam już kiedys o tym, chodzi mi tylko o to czy poprostu tak szybko mogłabym mieć owulację? czemu temepartura nie spadła?? po okresie? czemu mnie znowu bolą piersi? może miał tak ktoś podobnie??

Gość Zdziwona2013
Proszę o pomoc....

Gość Zdziwona2013
kurczę nikt na całym forum tak nie miał??????

Gość gość
A może to nie był okres a krwawienie w ciąży. Zrób test.

Gość Zdziwona2013
no własnie zrobiłam dzis rano - negatywny...

Gość gość
Dziewczyny w zeszła srode miałam usg dopochwowe u doktor A., mój pęcherzyk na lewym jajniku miał ok 10mm, następnie w niedziele pojechałam do innego lekarza B. i stwierdził ze mam pęcherzyk 7mm (aparat do usg wyglądał na starej generacji) na tym samym jajniku. Tego dnia w niedziele, 2 dni temu wykonałam test owulacyjny i były dwie wyraźne krechy. Troche mnie to zdziwiło jak na pęcherzyk 7mm tak wiec dziś postanowiłam sprawdzić na 100% co jest grane i 2 h temu na usg lekarz stwierdził ze pęcherzyk ma 19,5 mm. Mam płodny ciągliwy sluz, przezroczysty taki jak przy owu. W sumie gdby neie brac pod uwagę usg w niedziele to by się zgadzało ze od poprzedniej srody pęcherzyk może mieć prawie 20mm. Nie wiem co mam myslec..czy isc dzisiaj jeszcze do innego lekarza na usg? Czemu w niedziele pęcherzyk miał 7mm a dziś ma 19,5mm

Gość gość
Oczywiscie, ze owulacja mogła być tam szybko. Ale jednorazowe zmierzenie temperatury nic nie daje. Zawsze masz dolegliwości gastryczne w trakcie owulacji?

Gość Zdziwona2013
no własnie takich mdłości nie miałam... wogóle jakoś dziwnie się do dziś czuję, jestem zmeczona... zastanawiam sie poprostu czy mam wszytko w normie.. staramy się ponad 1 rok, wczesniej poroniłam... i nic z tych starań nie wynika...

Gość Zdziwona2013
podnoszę

Gość gość
ja tez osttania miesiaczke mialam 25.07 ale u mnie owulacja wypadla dzisiaj. czuje to wyraznie po bolu jajnikow moja macica jest otwarta i wilgotno chociaz dziwi mnie fak ze zawsze mialam wszystko jak w zegarku a osttanie dwa okresy jeden przyszedl tydzien przed ddrugi tydzien po. ale jesli teraz owulacja wypadla mi rowno i dobrze to mysle ze teraz przyjdzie okres w terminie. u ciebie jesli teraz mialas tak szybko owu to twoj cykl bedzie krotki tak gdzies z 20 dni. :)