Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proza_zycia

dlaczego zdecydowałayście sie tylko na jedno dziecko

Polecane posty

Gość proza_zycia

???? jak w temacie ja z obaw finansowych, chociaż bardzo chcieliśmy drugie

Gość patykiem pisane
ja mam czworo w zupelnosci mi wystarczy

Gość gościówkaTTjjj
U mnie będzie jedno bo źle przechodzilam ciąże ,poród i nie ma zamiaru przezywać tego drugi raz. Druga sprawa ze ja z natury jestem leniwa a dziecko to dużo obowiązków.

Gość gość
Też nie mam zamiaru przechodzić tego drugi raz. Problemy w ciąży, szpital, ciężki poród, "kolkowe" dziecko, nocne wstawanie, problemy z laktacją, depresja poporodowa.

Gość gość
duuzo zmian, straszna ciaza i porod, leniwy facet ktory malo co pomaga, praca

Gość gość
dla wygody, facet mało pomaga, nie mama zamiaru się sama męczyć, a co to ja wół roboczy

Gość gość
Ja mam jedno bo nie czuje potrzeby posiadania więcej dzieci.

Gość gość
z wygody

Gość gość
ja mam dwoje ale gdy rozmawiam z mamami jedynaków to względy finansowe są główną przyczyną

Ja z niechęci do bycia ponownie w ciąży, rodzenia, niespania po nocach...itd i z lenistwa :) a także dlatego, że nie zamierzam calego mojego czasu poświęcać dzieciom

Gość gość
no u mnie to los zdecydowal za nas.... raczej nie mamy szans bez in vitro ... a bardzo bym chciala drugie

Gość gość
Za 3 miesiace rodze i wiem , ze bedzie tylko jedno dziecko. Mamy kredyt na mieszkanie zaciagniety na 20 lat, praca srednio platna i niepewna. Bedzie nas jeszcze stac na godziwe zycie, aby zabrac malucha nad morze, w gory ,oplacic przedszkole ale to tak w sam raz na jedno dziecko...ani biednie ani wystrzalowo. Nie chce skrzywdzic 2 dziecka i nie dac mu nic...

Gość gość
Pieniądze. Co się z tym łączy czas. Mam jedno dla którego i tak mam mało czasu(praca). Na drugie nie stać mnie(oczywiście wiem że jakby się zdarzyło to by się odchowało), ale świadomie bałabym się.

Gość gość
Ja z wygody nawet nie zamierzam na jedno się decydować. Niepotrzebny mi jest bolesny poród, nacinane krocze, nieprzespane noce, 0 czasu dla siebie, ciągłe pranie, sprzątanie, gotowanie. Mam jedno życie i zamierzam je wykorzystać maksymalnie!

Gość gość
Kredyt na głowie, średnio płatna praca - więc względy ekonomiczne. A do tego warunki mieszkaniowe. Mamy tylko dwa pokoje i nie zapowiada się żeby miało to ulec zmianie...Póki co czekamy na pierwsze :)