Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odstawienie tabletek po 2 tygodniach

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam problem, mianowicie przed wyjazdem za granicę udałam się do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne w celu zniwelowania bólów miesiączkowych. Okazało się, że moje pęcherzyki nie pękają i zamieniają się w torbiele. Tabletkę miałam wziąć w pierwszy dzień okresu. Wytrzymałam 2 tygodnie, czułam się fatalnie, mdlałam, napuchłam jak bańka, miałam potworne bóle głowy, napady depresyjnych stanów. Po prostu musiałam je odstawić. A w związku z tym, że jestem za granicą nie mogłam skonsultować się z lekarzem. Zdaję sobie sprawę, że rozwaliłam sobie cykl, doskonale. Moje pytanie brzmi bo jakim czasie od odstawienia tabletek mogę spodziewać się okresu? Po normalnym okresie miałam krwawienia, które ustały jakoś 1,5 tygodnia po wzięciu ostatniej tabletki. Okres powinnam dostać 28.07, czuję się jak wielka bańka z wodą i nie do końca wiem co to oznacza. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość gość
Nikt tego nie wie. A pewnie jak większość wyjeżdżających nie wykupilas sobie ubezpieczenia i nie masz możliwości iść do lekarza, wiec czcze gadanie.

Gość gość
Wykupiłam, miałam nadzieje, że obejdzie się bez interwencji ginekologa.

Gość gość
W takim razie jeśli miesiączka spóźni się 2-3 tygodnie to idź do ginekologa.