Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydajecie na wyprawkę dziecka do szkoły i co kupujecie

Polecane posty

Gość nie mam na wyprawke
bylam w mopsie. ale nic mi sie nie nalezy bo jestem osoba nie pelnoletnia. a moim opiekunem prawnym jest siostra- bo niedawno skonczyla 18 lat. bo mieszkamy w 1 domu z ojciem a on ma duzy dochod. ma 2500zł na siebie z tego 600zł alimenty. zostaje mu 1800zł. mieszka za darmo. a my nic z siostra nnie mozemy zrobic.

Gość gość
do wszystkich które płaczecie, macie komputer i neta wiec raczej stac was na książkę dla dziecka...a jezeli waszym argumentem jest to ze Internet to dostęp do wiedzy to istnieją darmowe biblioteki...

Gość gość
Hahahaha, chyba nie wiesz gościu z 18.41 że teraz są takie ksiązki, w których się pisze. I co rok nowy zestaw

Gość gość
haha gościu wiem, tez mam dziecko, i nie we wszystkich ksiązkach się pisze, cwiczenia wypelnianie sa ołówkiem (w wakacje trzeba trochę posiedziec z gumką i powycierac to co było napisane - tylko zrób to Ty a nie dziecko hahaha;), a jesli pogadasz z nauczycielem to sam odkseruje Ci podręcznik lub pożyczy swój do odkserowania...

Gość FridaKorina85
Ksero chyba drożej wyjdzie niż zakup nowego.

Gość gość
to kup nowe ;)dżiiizus

Gość gość
inny sposób, można wypisac dziecko ze szkoły i edukowac je samemu w domu ( co jakiś czas dziecko bedzie musiało zdac egzamin państwowy z wiedzy za darmo, aby sprawdzic czy spełnione są wszystkie wymogi edukacyjne) :)

Gość gość
I ja tak chyba zrobię, co jak co ale chyba pisać, czytać i liczyć to każdy rodzic powinien umieć, przynajmniej w stopniu podstawowym.

Gość dobry bo wlasnie
ja na ksiazki sna wydalam prawie 700zł(nowe) inne rzeczy poszlo kolo 300(piórnik, kredki, zeszyty bloki itp) plecak-120zł

Gość gość
jeśli tylko jest taka możliwość to warto kupić używane podręczniki. Ale same podręczniki to nie wszystko i trzeba pomyśleć o plecaku, piórniku i innych przyborach szkolnych, do tego długopisy, cienkopisy stabilo, ołówki, kredki. To wszystko co na pewno dzieciakom jest niezbędne w szkole.

Gość gość
ja wydałam już 350 zł książki 159zł plecak musiałam kupić nowy bo tamten miał 2 lata i się rozpruł Piórnik 44zł Kredki 19,90zł kleje ,bloki ,zeszyty,worek na kapcie bo stary podarty ok 25 zł jeszcze zostały buty do chodzenia po szkole ,nie wiem 20-30 zł . A jeszcze młodszemu do przedszkola muszę kupić .Wyprawki nie muszę tylko muszę dać 100zł jednorazowo,kupić tylko kapcie ,jakieś spodnie dresowe z 2-3 pary .

Gość sto_latka
Mnie zawsze zależało, żeby moja córka wyróżniała się z tłumu i miała do szkoły fajne, klasyczne sukienki dobrej jakości, a nie jaką chińszczyznę dlatego długo szukałam odpowiedniej odzieży dla niej. Szyć wszystko u krawcowej strasznie drogo, a w h&m chińskie szmaty do pierwszego prania. W końcu znalazłam, na allegro- bardzo tanio, świetna jakość, klasyczny styl i przede wszystkim NA MIARĘ!!! Wpisałam na allegro szkolna sukienka 6 7 lat i znalazłam.

Gość sto_latka
Zapomniałam dopisać- za sukienke płaciłam 30 złotych, a na moją Weroniczkę (prawie 90 w pasie) niełatwo znaleźć coś za taką cenę. Poza tym, moje pytanie: Czy u was też szkoły pobierają "haracz" na nowe podręczniki, bo "stare mogą być popisane i treście mogą sie nie zgadzać"? W mojej szkole zażądali od każdego z rodziców 500 złotych!!! Podczas gdy mam stare podręczniki od córki koleżanki za darmo...

Gość gość
No teraz ma być taniej w końcu przez te darmowe podręczniki, tylko za jaką cenę. Mam obawy, że poziom nauczania niestety spadnie :/ Dlatego lepiej chyba posłać dziecko do szkoły, która realizuje coś więcej niż samą podstawę MENowską, np. do www.szkolapromyk.szczecin.pl .Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko uczyło się z jednego podręcznika, który w ogóle nie zachęca do interakcji.

Gość gość
u nas szkoła i gmina zafundowały dzieciakom do pierwszej klasy podręczniki, które będą przechodzić z roku na rok także póki co się cieszę; resztę kupiłam na www.biuroidom.orbismed.pl

Gość gość
przestań sie tu reklamować jeden podręcznik to akurat super sprawa, juz dawno powinno tak być. myslisz ze jak dziecko bedzie się uczyło z 10 to bedzie mądrzejsze? nie ośmieszaj sie.

Gość gość
a jak dziecko zniszczy taki podręcznik to co? kto kupuje nowy? moje dziecko wszystko niszczy i obawiam się...

Gość gość
no ty kupujesz nowy to nie wina szkoły ani państwa że twoje dziecko książki nie szanuje jak nie wpoiłaś mu pewnych wartości ti kupuj nowa książkę nawet raz w tyg .

Gość gość
Hej, czy wasze dzieci mają mundurki w szkole? U nas od niedawna to wporwadzili i musze teraz zamówić mundurek... Kojarzycie http://www.hero-collection.com.pl ? widziama, ze oni szyją, ktoś ma doświadczenie z tą firma?

Gość gość
My tu zamawiamy calamus.pl. Świetnej jakości artykuły – i tanio, w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Moje dzieci uwielbiają trójkątne kredki (te http://calamus.pl/kredki-olowkowe-faber-castell-eco-trojkatne-48-kolorow/632 ) i wspaniałe kredki akwarelowe. Obsługa bardzo solidna, rzetelna, wysyłają szybko, przy dużych zamówieniach dostawa gratis, więc warto się obkupić do szkoły i mieć na cały rok (mają też np. bloki do różnych farb, węgiel do rysowania, wycinanki itp, więc nie ma problemu z wyborem)

Gość Monia323
Na wyprawkę szkolną wydałam w tym roku 750 zł w zaokrągleniu dla ucznia podstawówki(zeszyty, podręczniki, plecak, i przybory szkolne, strój na wf.) Do tego dokupiłam jeszcze kilka rzeczy. Zainwestowałam w głośniki bleutoothdo laptopa żeby uczyć sie z synem angielskiego ze słuchu, mam w planach zakupic mu jeszcze kilka gadżetów. zainspirowałąm się takim artykułem: http://www.eurostator.mojabudowa.pl/?id=213696 Poluje na taki zegarek jak w artykule;) może faktycznie przyda sie na wywiadówce ;)

Gość gość
moj syn poszedl w tym roku do 2 klasy podst. ksiazki mamy za darmo(szkola zapewnia),jedynie do religii podrecznik i cwiczenia musialam kupic,plecak tez nowy,bo w starm zamek sie zepsul a wiec plecak ok 90 zl,piornik kupiony w tesco bez wyposazenia nie cale 30 zl,pioro na naboje bic,kredki,bloki,stroj na wf,mundurek...ciezko obliczyc,ale mysle,ze nie wyszla z tego jakas ogromna suma.wiecej poszlo na skladke klasowa i komitet.

Gość gość
aha,buty do szkoly ok 40 zl,na dwor ok 80 zl,do tego kilka par spodni,dwie bluzy,jakies koszulki. worki na obuwie,nozyczki ma z tamtego roku

Gość gość
My tutaj robiliśmy zakupy http://edusklep.pl Kupiliśmy różne pomoce do szkoły ale też pomoce dydaktyczne, zeby uczyć się też w domu.

Gość aneta89pl
Wyprawka to straszna sprawa, człowiek odkłada pieniądze żeby w moment się wszystkiego pozbyć i jeszcze dziecko musi to wszystko nosić a połowa się nawet nie przyda, znalazłam ostatnio w internecie fajny artykuł o plecakach termicznych http://linuxnet.pl/plecak-termiczny-dla-dziecka/ zimą grzeje, a latem jest chłodny