Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego niemcy jeżdża starymi autami

Polecane posty

Gość gość

Jestem w berlinie od tygodnia i ciotki, myślałam ze niemcy sa przy kasie i jeżdża samymi nówkami a tu niespodzianka, jakieś mercedesy z lat 80, Golfy II, nawet trabanta jednego widziałam, co to jest w ogóle :-o oczywiście większośc stanowią nowe samochody ale co te graty tu robią??

Gość gość
bo nowe im Polacy ukradli

Gość gość
dlatego ze mercedesy z lat 80 nadal nie maja sobie rownych i te wszystkie plastikcuda pandy priusy i fiesty nie maja sie co porownywac. Niemcy maja to do siebie, ze cenia sobie jakosc, wygode, komfort bardziej niz nowoczesny design, ktory i tak jest kwestia gustu. Poza tym dbaja o samochody, nie to co Polacy no i drogi maja tez inne wiec u nich taki samochod sie bardzo dobrze trzyma.

Gość gość
Niemcy nie są tacy bogaci jak sie powszechnie twierdzi. A już tym bardziej wschodnie Niemcy. Bogata to jest Austria Kanada USA Norwegia Szwecja. A Niemcy to zachodnie plus Bawaria.

Gość gośćniedzielniundwtorkowy
bo minęły czasy gdy można było złom wysyłać do Polski

Gość gość
tak jak napisal ktos powyzej - niemcy cenia wygode i bezawaryjnosc. czesto maja tez sentyment, bo jak pozbyc sie samochodu, ktory jest w rodzinie od 20 lat i w dodatku jest (bo musi byc) w bardzo dobrym stanie technicznym? ja z kolei w marcu bylem na tydzien w monachium u rodziny. tam 3/4 samochodow to nowe a4, a6, bmw 3 (nie e90, tylko ten nowszy model z F), passaty i insignie - wszystko w kombi. vw t5 tez od z******ia. znalezc cos starszego niz 10 lat to trudne zadanie