Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDDDa

JAK ROZPOZNAM ZE RODZE

Polecane posty

Gość DDDDa

Hej laseczki ;) jestem w 39tygodniu ciązy , i nie wiem kiedy mam jechac do szpitala to moja 1ciąża . Boje sie bo mam skurcze przepowiadające juz od miesiaca bo mialam zagrozona ciaze . a od tygodnia przestalam brac tabletki na podtrzymanie i te bole sie nasilily ale nie sa regularne .. chce jechac do szpitala ale juz z bolami porodowymi bo ostatnio lezalam w szpitalu i sie nasluchalam krzykow z porodowki a to mnie bardzo stresowalo wole od razu jechac na porod ..tylko nie wiem ktore to sa bole mam je coraz silniejsze ale nie regularne.

Gość gość
Bole stana sie regularne i beda sie nasilac. Najlepiej jak wezmiesz ciepla kapiel, jesli bole nie ustapia po kapieli to bedzie oznaka ze to jest to.

Gość gość
oj takie obawy miałam i ja... jeżeli masz prysznic to swietnie ....polewaj się co jakies 15-20 minut goraco wode tzn nie poparz się...pobrzuchu polewaj.....i nogach to powinno wywolac mocniejsze bole.. tak robia w szpitalu....

Gość DDDa
no wlasnie musze sprobowac z tym prysznicem bo te przedwczesne skurcze mnie juz bardzo męczą są bolesne a okazuje sie po chwili ze to jednak nie to ..

Gość gość
no to trochę masz problem, ale wiadomo jak złapie cię skurcz raz na 20, 30 min, to wiadomo że nie poród...ale myślę że mimo wszystko poczujesz, jak się faktycznie zacznie :)

Gość gość
idz pod prysznic goracy...polewaj brzuszek i lekko krocze...

Gość DDDa
no mam nadzieje ze rozpoznam , bardzo sie wlasnie tego boje . bo mam rozwarcier na 4cm juz wczoraj sie dowiedzialam jak u gin bylam .. pytalam czy to normalne czy nie powinnam byc juz w szpitalu a lekarz powiedzial ze moge czekac w domu .. natomiast w domu rodzina mowi mi ze 4cm to juz do porodu jest .nie wiem sama co robic zakrecona jestem a to wszystko przez to ze nie znam sie ..

Gość gość
jak będzie ci przy skurczu zginać wpół z bólu - to będą te porodowe ;) Poczekaj aż będą co najmniej co 10 min...ja pojechałam z takimi i od razu poszłam na porodówkę...godzinkę później mały był na świecie ;)

Gość gość
z tym goroacym prysznicem to super Cdoardzono!! gratuluje maluszka...lec znanan?imie wybrane ??pochwal sie

Gość gość
ja nie miałam bólów, tylko odeszły mi wody i wtedy pojechałam do szpitala

Gość gość
no 4 cm, to calkiem sporo, no jeszcze trochę do porodu, nie powiedziane że to szybko bedzie postępować. ale jak się stresujesz to jedź do szpitala i nie patrz na nic, w takiej sytuacji masz prawo się mylić!