Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10 lat poza domem

nie chce juz dluzej siedziec za granica

Polecane posty

Gość 10 lat poza domem

Wyjechalam za granice zaraz po ukonczeniu szkoly sredniej. Mieszkam tam juz z przerwami 10 lat. Coraz bardziej tesknie za Polska, nawet jesli tutaj czytam, jak piszecie, ze w Polsce sie zle zyje. Mam odlozone nie wiele bo z 3 tys euro mysle, zeby wracac w pazdzierniku.

Gość gość
nie wracaj!!!!!!!!!

Gość gość
Ja też wracam na przyszły rok, trzeba więcej pieniędzy zarobić, żeby się od zera nie dorabiać.

Gość gość
ja tez wracam, tesknie za polska , rodzina i znajomymi.

Gość gość
a ja marzę by wyjechać :(

Gość 10 lat poza domem
Wiem, ze 3 tys euro to nie wiele ale mieszkac mam gdzie. Jest tez osoba, ktora obiecala mi prace, niby tylko 1600zl ale dobre i to. Powiem Wam, ze tu gdzie teraz mieszkam nie moge narzekac. Wystarcza mi na mieszkanie, oplaty, co miesiac kupuje cos sobie i do domu, do tego nie oszczedzam na jedzeniu. Nie mam duzo pieniedzy odlozonych, bo jestem rozrzutna. Wiem, ze w Polsce musialabym zarabiac z 4tys, zeby zyc tak jak tutaj. Ale mimo wszystko chce wracac, strasznie tesknie za Polska.

Gość ferreoi
3tys euro po 10 latach za granicą???:D:D co ty robiłaś z forsą cały ten czas?:D:D

Gość gość
"2013-08-06 22:08:48 [zgłoś do usunięcia] ferreoi 3tys euro po 10 latach za granicą???smiech.gifsmiech.gif co ty robiłaś z forsą cały ten czas?smiech.gifsmiech.gif" hehe a co wy myslicie, ze za granicą to sie tylko zarabia i odkłada wszystko na kupke!? tu też są oplaty za prad, gaz, cztynsz, jedzenie i ubrania kupuje sie za pieniądze tak samo jak w polsce, no i czasami trzeba sie tez rozerwać, nie?

Gość 10 lat poza domem
A co mialam robic? Zylam na biezaco. Co ty myslisz, ze za granica to takie luksusy? Zarobie 1000euro z tego 350 za samo mieszkanie.

Gość gość
Zupełnie Cię rozumiem, emigracja nie jest łatwym chlebem, niby fajnie, fajni, przyjaźni ludzie, ładne miejsca, ale czujesz się obco. Może moje dzieci dopiero poczułyby że to ich dom, ale ja chyba nigdy :(

Gość ferreoi
nie sądze, ze macie tam luksusy, ale 3tys euro ciułane przez 10 lat daje 25 euro miesięcznie :D to skrajna niegospodarność :D

Gość 10 lat poza domem
No bo to jest tak, ze sie nie mysli o tym, zeby cos odlozyc, bo moze trzeba bedzie kiedys wrocic do kraju. Wiesz ja przez 10 lat mialabym uskladana niezla sumke, gdybym zyla oszczednie. Ale tak jak pisalam naleze do osob rozrzutnych, ktore lubia dobrze zjesc, co miesiac kupic sobie jakies ciuchy, kosmetyki.

Gość gość
3000 euro w Polsce to nic! wiem ,że tęsknisz,niestety tak jest,wiem co to jest tęsknota/nostalgia ale nie można być i tu i tam,tam możesz sobie pozwolić na wiele,żyjesz bez stresu,a tu niestety drożyzna i tak ciężko ze wszystkim mieszkam też i tu i tam,żyje mi się dobrze,każdego roku planuję 3-4 miesieczny pobyt w Polsce w czasie VI-IX ,mogę sobie pozwolić na szczęście tak mogę a jesli ty tak możesz ,to spróbuj na dwa kraje