Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemik41

Nadęty brzuch

Polecane posty

Gość Problemik41

Od kilku miesięcy mam pewien problem - jest nim, jak w temacie, nadęty brzuch. Jeszcze niedawno miałam ładny, płaski brzuch. Od pewnego czasu jest on strasznie nadmuchany (jak w sytuacjach, gdy się nawpychamy pyszności tak bardzo, że nie mamy nawet siły wciągnąć brzuszka ;) ). Nawet rano, gdy jestem na czczo, brzuch jest wielki, jakbym zjadła słonia! Byłam z tym u lekarza. Na badaniu USG stwierdził, że nic złego się nie dzieje, jednak zebrało mi się trochę gazów. Przepisał mi leki, zalecił dużo picia wody i jedzenie warzyw, owoców. Żyję zdrowo od zawsze, piję 3-4 litry wody dziennie, jem warzywa i owoce, 5-6 małych posiłków dziennie. Jednak mimo przyjmowania leków przez 2 miesiące - nic się nie zmieniło! Czuję się z tym bardzo niekomfortowo. Mam wielki brzuch, jakbym była w ciąży. Muszę (a raczej chcę..) chodzić ze wciągniętym brzuchem, bo inaczej wyglądam okropnie. Nie wiem już co mam robić, ponieważ żaden lekarz nie chce mi pomóc twierdząc, że nic mi nie jest. Brzuch mnie czasem pobolewa, jakbym była strasznie napchana - nawet wtedy, gdy jestem głodna. Miał ktoś podobnie? Co robić? Bardzo proszę o pomoc. :(

Gość gość
Ja tez tak mam,ale w moim przypadku to otylosc brzuszna chyba.

Gość gość
Hehe. No ja ważę 57kg przy 165 cm, więc to chyba jednak nie otyłość. Nie no, poważnie. Nie przytyłabym na brzuchu tyle w tak krótkim czasie.

Gość gość
jakie leki przypisal ci na to lekarz?? bo jak ja bylam to raczej zignorowal moj problem i zadnych lekow nie chcial mi przypisac.

Gość Problemik41
Nie tyle przepisał, co powiedział, jakie mam brać, ponieważ większość z nich była dostępna bez recepty. Fibraxine, Espumisan oraz jeden, którego nazwy nie pamiętam.

Gość gość
Ja niby mam BMI w normie,ale wystajacy brzuch tez.Moze to choroba?

Gość gość
Miałam taki sam problem gdy wykonywałam przez 10 godz. dziennie prace stojącą (mięśnie się jakoś napinały), ale nie wiem czy to Ciebie dotyczy...

Gość gość
weź xennę pij tylko wodę z 1 dzień zrób taki detox przesra cię i bedzie płaski tylko nie żrej!

Gość Problemik41
Ja to w ogóle mam problem, bo od pewnego czasu mam też problemy z wypróżnianiem. No i nic na mnie nie działa. Ani tabletki przeczyszczające, ani czopki, ani nawet lewatywa! Ale jutro zaczynam "dietę" owocowo-warzywną. Taką na oczyszczenie. Przez tydzień tylko warzywa i owoce. Zobaczę, może to chociaż trochę pomoże. No i dziś kupiłam Ulgix Wzdęcia, polecony w Aptece (no i przez Magdę Gessler! :P). Jeśli to nic nie da, to zrobię taką jednodniową głodówkę z Xenną. Dziękuję wszystkim.

Gość gość
Idz do innego lekarza. W usg widac tylko cos dużego i to nie zawsze. Jakies szczegolowe badania powinnas zrobic. Ja bym na twoim miejscu tego nie bagatelizowala. To nie jest normalne, zeby miec tak długo wzdęcie, co innego po jedzeniu, ale na pusty żoładek.

Gość gość
posypuj w miarę możliwości wszystkie posiłki kminkiem i oregano,szczyptę tego i tego na kanapki, ziemniaki ,do zup.Pij herbatkę z koperku włoskiego.Raz dziennie espumisan.Na czczo woda z sokiem cytryny.Jedz powoli, przeżuwaj posiłki, nie popijaj, dopiero po jedzeniu.Skuteczne.

Gość gość
jak chcecie szybciutko mieć płaski brzuch to kupcie bez recepty syrop laktuloze Tak się nazywa, jest bez recepty i wypijcie tak 1/4 na raz, efekt murowany i nie jest szkodliwe. Tylko tak na noc nie rano bo możecie się zwyczajnie zesrać po drodze

Gość gość
kefir i xenna extra na noc laksiga murowana

Gość pie_lęgnacja
Też mam to samo. Zawsze megapłaski brzuch, nawet jeśli bardzo dużo zjadłam. No i nagle już taki nie jest. Nie chodzi o środki na przeczyszczenie, tu nic nie szwankuje. Odradzam syrop lactulosę, jest obrzydliwy, wywołuje mdłości wręcz i beznadziejnie działa (nie działa). Lekarze też mi niczego nie znaleźli i też polecali jakieś durnowate leki. Nie ma żadnej różnicy czy je biorę czy nie. Jest to dla mnie największa niewiadoma...:(

Gość gość
spróbujcie olej z czarnuszki