Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paula232

kiedy odstawić tableki

Polecane posty

Gość paula232

witam, czy w dowolnym momencie moge przestac brać tabletki antykoncepcyjne? Ostatnio gorzej się czuje i zauważyłam że na nogach mam coraz więcej widocznych żył i naczynek ;// pomóżcie

Gość gość
Możesz odstawić od razu .

7 dni bez seksu, albo z dodatkowym zabezpieczeniem i możesz odstawiać.Chybaże ewentualna ciążą to nie problem to możesz od razu.

Gość gość
Odstawić na zawsze czy na chwile.. można w dowolnej chwili.. ale skoro źle się po nich czujesz to najlepiej powiadomić o tym swojego ginekologa, który przepisze Ci coś innego

Gość gość
Jesli bralas tabletki nieprzerwanie przez 7 dni to możesz odstawić. Jesli krócej, a uprawiałaś w tym czasie seks to jest ryzyko ciazy.

Gość gość
a ja mam pytanie.. Kiedy zaczęłyście współżyć bez zabezpieczenia ??? od razu po braniu tabletek im zaufałyście?? jedni zaczynaja po tygodniu inni po miesiącu.. nie po t się tym truje, aby się zabezpieczać, ale mimo to ciągle się zastanawiam...

Gość gość
Od razu.

Gość gość
nie wyobrażam sobie od razu.. jednak nie jestem taka ufna :)

Gość gość
To nie jest kwestia zaufania tylko wiedzy.

Gość gość
wiem kiedy je zażyć i od kiedy działają ale mimo to po prostu im jeszcze nie ufam .. jest tu tyle tematow i fora na których kobiety mimo regularnego zażywania zaszły, że chyba trochę odczekam

Gość gość
"których kobiety mimo regularnego zażywania zaszły" Urban legend. 😴🖐️

Gość gość
no ok :) to są moje pierwsze w życiu tabletki dlatego pytam :) człowiek różne rzeczy słyszy

Gość gość
To nie słuchaj głupot. Tabletki, które rozpoczęłaś stosować w pierwszym dniu cyklu, działają od razu.

Gość gość
ciężko jest nie słuchać glupot skoro się ich jeszcze nie "sprawdziło"... uspokoiłyście mnie :) dzięki

Gość gość
Nieprawda, aby nie słuchać głupot wystarczy opierać się na pewnych źródłach = lekarz+ulotka.

Gość gość
przecież każda z nas opiera się na takich źródłach.. a bynajmniej Powinna! nie zadawałabym takiego pytania, gdybym nie znalazła kobiet, które zaszły.. nie ufam internetowi w 100% rzecz jasna, ale chyba ni stąd ni zowąd (chyba), by sobie nie napisały, że biorą regularnie etc. a są w ciąży.. nie wiem, może to zależy w dużej mierze od dawki tych hormonów albo po prostu przyczyna była inna... tak więc wolałam zapytać czy od razu im zaufałyście, że jesteście zabezpieczone :) to są moje pierwsze tabletki więc jeszcze mam dystans

Gość gość
Przynajmniej, a nie bynajmniej. A co miały napisać? Nigdy nie przeczytałam ulotki i brałam tabletki jak landrynki i zaszłam w ciążę. Albo jeszcze lepiej! Stosowałam stosunek przerywany i/lub kalendarzyk i zaszłam w ciążę. :classic_cool: Już to widzę. :D

Gość gość
hahahhaha ktoś się bardzo nudzi :D i udzilela się w każdym temacie. błędy to Ty sobie sprawdzaj na pracach klasowych :)

Gość gość
takie wypowiedzi ( zawierające inf. tj. stosunek przerywany, kalendarzyki) mnie nie interesują ... a jedynie te odnoszące się do antykoncepcji :) cóż... czytam, co chcę i nie wydaje mi się, że wszystkie kobiety, które zaszły w ciąży kłamały... już wszystko wiem i postąpię " po swojemu"

Gość gość
w ciążę*

Gość gość
"takie wypowiedzi ( zawierające inf. tj. stosunek przerywany, kalendarzyki) mnie nie interesują ... a jedynie te odnoszące się do antykoncepcji" Nie zrozumiałaś. :o 🖐️

Gość gość
bardzo dobrze zrozumiałam Twoją wypowiedź :) O ironio losu! Ty nie rozumiesz mojej :) gratuluję . Udzielaj się na innym forum.

Gość gość
Będę się udzielała tam, gdzie będę chciała. 😴

Gość gość
frustracja:)

Gość gość
Chyba Twoja. :D

Gość gość
Nie stać Cię na więcej? :D

Gość gość
Ale niby na co? Wam się wydaje, że jak ktoś Wam zwraca uwagę na błąd to znaczy, że chce Wam przysrać i się z Wami kłócić. A to świadczy o tym, że macie jakieś kompleksy. Bo normalny człowiek podziękuje za zwrócenie uwagi na błąd i postara się zapamiętać, żeby w przyszłości tego błędu nie popełniać. To Wy jątrzycie, a nie ja.

Gość gość
Widzisz , nie o błąd się tu rozchodzi ... ""A co miały napisać? Nigdy nie przeczytałam ulotki i brałam tabletki jak landrynki i zaszłam w ciążę. Albo jeszcze lepiej! Stosowałam stosunek przerywany i/lub kalendarzyk i zaszłam w ciążę. cool.gif Już to widzę."" Dziewczyna/ kobieta zadała pytanie czy wszyscy ufają tabletkom anty od ich pierwszego zażycia, bo wyczytała o przypadkach ciąży. A Ty odpowiadasz wymijająco:)

Gość gość
W kilku wcześniejszych postach odpowiedziałam wprost na pytanie. Wydawało mi się, że rozmawiam z homo sapiens i mogę się pokusić o odrobinę ironii. To nie była odpowiedź wymijająca. :D

Gość gość
Szanowna Pani! Bardzo dziękuję, za zwrócenie mi uwagi! Jakże przydatnej na przyszłość:) Nawet najlepszym się zdarza, ale oczekiwałam odpowiedzi na moje pytanie.