Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ammmm

wyniki hcv

Polecane posty

Gość ammmm

hej nie rozumiem wynikow moich badan, czy jest ktos kto pomoze mi je zinterpretować?? Na wyniku na dodatek pisze tlustym drukiem wirusowe zapalenie watroby typu c a dalej przeciwciala antyn hcv 0.09, blagam pomocy bo juz zdarzylam sie naczytac otej chorobie

Gość gość
co do wyników to Ci nie pomogę , powiedz mi w którym jesteś tygodniu ciąży?

Gość gość
to jest wynik ujemny, nie jesteś zakażona: wynik ujemny - <0.9 wynik wątpliwy - >=0.9 - 1.0 wynik dodatni - > 1.0

Gość Westa i Hestia
No dziwnie jakoś...na ogół podają czy dodatni czy ujemny..pierwszy raz się spotykam, żeby liczbowo to było ujęte

Gość Westa i Hestia
ammmm -> i bez paniki -> to wcale nie jest taka straszna choroba - prawdopodobieństwa przeniesienia na płód jest minimalne a leki teraz są takie, że można się z tego wyleczyć

Tak, faktycznie wcale to nie jest straszna choroba. W ciągu 4 lat pracy z zarażonymi na hcv średnio dwóch na kwartał umierało. Nie miało znaczenia czy mieli 20 czy 60 lat. Oczywiście można leczyć, ale najpierw trzeba wiedzieć,że jest się chorym, a ludzie, nie wiedzieć czemu nie robią sobie testu na hcv i zdarza się,że chorują wiele lat, a to wielkie spustoszenie dla organizmu (marskość wątroby prowadzi do raka) Do leczenia też nie każdy się kwalifikuje bo jest bardzo dużo obwarowań ze strony NFZ, a prywatnie to ok 5 tys/miesiąc. A schizy na tym leczeniu takie,że nie jeden ląduje u psychiatry :o Ludzie badajcie się!

Gość Westa i Hestia
zgadzam się, że w zasadzie każdy powinien się przebadać - bo to taki cichy gad...i atakuje z ukrycia - często ludzie przez wiele lat nie wiedzą o zakażeniu.... zgadza się, że nieleczony przez wiele lat może doprowadzić np do raka wątroby ...także gorąco namawiam do zbadania się - sama dowiedziałam się przypadkiem oddając krew... ale nie straszmy ludzi ... można się tego pozbyć...ja np przechodziłam nieświadomie z tym 20 lat, zmiany w wątrobie newielkie...leczenie udało się za pierwszym razem i po roku od zakończenia rocznej kuracji mam nadal wynik ujemny jak i większość ludzi, z którymi byłam na leczeniu. Leczenie - to zastrzyk raz w tygodniu, ma się mało sił i prowadzi się kanapowy tryb życia przez ten czas...ale tragedii nie ma...jak jest się w miarę młodym (poniżej 60 lat) to też z kwalifikacją na leczenie nie jest zle. także ludziska - badajcie się!!! - a jeśli będzie wynik dodatni to uszy do góry! będzie dobrze!

No to miałaś wielkie szczęście z tym,że łagodnie przeszłaś leczenie. Napatrzyłam się na schizujących ludzi, na płaczących partnerów, nie mogących wytrzymać z tymi schizami. No to też zależy czy brałaś same zastrzyki, czy łykałaś rybawirynę, bo chyba większą szkodę ta rybawiryna robi niż sam zastrzyk ;P No i nie każdy może brać pegasys, a sam interferon pegylowany to cholerstwo. Oczywiście z pozytywów masz rację - jak się uczciwie podejdzie do leczenia to szanse są duże :) Tylko nie bójcie się zrobić tego testu..

Gość gość
hej ja mam wynik anty hcv reaktywny co grozi dziecku jestem w 7 tygodniu