Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna1992

swędząca wysypka w ciązy

Polecane posty

Gość ciężarna1992

dziewczyny poradzcie bo juz nie wiem co mam robic. Jestem w 37 trygodniu ciąży i od paru dni męczy mnie swedzaca wysypka na calym ciele zwlaszcza na nogach lydkach i posladkach na rekach tez. Gdy sie drapie najpierw pojawiaja sie bąble a później skora robi sie czerwona nie wiem moze to pokrzywka ale wytrzymac sie juz nie da, jeszcze swedzenie doszło do dłoni na weweętrznej stronie i miedzy palcami potem tworzą sie takie bąble z wodą i pieką, moj ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, jutro jadę zrobic badania czy nie mam cholestazy ciazowej ale slyszalam ze przy cholestazie nie ma wysypki. Moze ktoras z was tak miala, juz jestem cala poraniona bo tak sie drapie;(

Gość gość
Kobieto zamiast szukać na forum odpowiedzi biegnij do lekarza. Lekarz Ci możesz nie my kobiety na tym forum.

Gość gość
A czemu nie poszłas do rodzinnego?

Gość ciężarna1992
dzisiaj się wybieram, a rodzinny mi pomoże czy bardziej wybrac sie do dermatologa?

Gość gość
Idz do rodzinnego , dostaniesz skierowanie do dermatologa.

Gość ciężarna1992
a zrobią mi badania na morfologii na cholestaze bez skierowania? jesli powiem ze wszystko mnie swedzi to powinni

a watrobe masz zdrowa? moja siostra miala problemy w watroba i miala wysypki, do lekarza powinnas sie umowic bo to nie zarty, siostrze nie pozwolili przenosic ciazy, zrobili cesarke w dniu terminu

Gość ciężarna1992
własnie dzis robilam proby watrobowe jutro jade po wyniki? a jakie powinny byc poprawne wyniki aspat alat i birubilina?a jakie przekroczone?

Gość gość
do dermatologa nie trzeba mieć skierowania. Zadzwon, powiedz, że ejstes w tak zaawansowanej ciązy może przyjma Cie od razu a jak nie to prywatnie idz. Rodiznny może nie wiedzieć co to.

Gość to chyba
to cholestaza ciężarnych najpewniej