Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa_smutna

boję się ze duzo przytyje w ciazy

Polecane posty

Gość szczesliwa_smutna

cześć, jestem w 7 tygodniu, mecza mnie troche mdlosci ale najbardziej wzdecia. Brzuch mam taki jakbym byla w 6 miesiacu (jak go nie wciagam). Zawsze mialam problemy z brzuszkiem, nawet jak wazylam 58kg (teraz mam 67, a i tak schudlam 12 kg od zeszlego roku). Bardzo się boję. Nie jem duzo, staram się tak co ok 2 godziny zjesc, bo zaczyna mi burczec w brzuchu. Od 2 tygodni nie jadlam ziemniakow i miesa, bo nie umiem patrzec na takie rzeczy. Jem owoce, jogurt, czasami zjem ciasteczko, zazwyczaj herbatnik na mdlosci. A tak to nie obzeram sie. Pije 2 litry wody dziennie, ale gazowanej. Moze to od niej mnie tak wzdyma? Mam 1.62 wzrostu, wiec boje sie tym bardziej :(

Gość paaranoja
Woda gazowana? Wzdęcia są normalne w ciąży. Dla donra dziecka jedz normalnie, nie będziesz miała wpływu na wagę. Ja przytyłam 20 kg a 2 tygodnie po porodzie zostało mi najwyżej 4.

Gość gość
nic się nie boj ja tez się bałam ze dużo w ciązy przytyje, ze będę jak mała tocząca się kulka, mam 157, przed ciążą przytyłam prawie 7 kg w ciągu pół roku, więc moje obawy ze w ciązy będzie jeszcze gorzej tym bardziej się nasilały. a tu nic takiego się nie stało, jakims cudem w ciązy przytyłam tylko 8 kg!!! a jadłam normalnie, nie wydziwiałam, niewymyslałam, co miałam smaka to jadłam, choć czasem było tak że smaka na nic nie było:)) ale faktem jest ze mnie muliło dużo i długo wymiotowała, prawie co tydzień do końca ciąży. po wyjściu ze szpitala ważyłam już tyle co przed ciążą. przy karmieniu piersią po miesiącu miałam na wadze -10 kg

Gość gość
Jeżeli będziesz jadła normalnie, to przytyjesz w normie. Od czego obiorą się dodatkowe kg? Od pochłaniania zbyt dużej ilości kalorii. Nie dawaj sobie taryfy ulgowej "Mogę, bo jestem w ciąży", to nie będziesz miała problemów.

Gość szczesliwa_smutna
wiecie, a na poczatku lipca, jeszcze nie wiedzac ze jestem w ciazy, zaczelam cwiczyc zeby jeszcze wage zrzucic, a tu taka niespodzianka ;) ciesze sie, ale no boje sie. Waga mi skacze, raz jest 67 a raz 69 kg. Pewnie przez te wzdecia. Do tego piersi mi juz urosly...

Gość dns
ja mam mega tendencje do tycia i też się martwiłam, że w ciąży się styję jak prosiak :D a dziś jestem w 37tc i przytyłam 6kg :) na początku były mdłości i wymioty, potem cały czas mdłości.. potem znowu wymioty- aż dziecko za mało przybierało. Letnie upały też nie są bez znaczenia. Teraz musiałam się wziąć za siebie i w ciągu tygodnia przytyłam 1kg :) jestem na szczęście już na końcówce, raz w życiu mogę sobie pojeść :D ale i tak nie ma szału z apetytem.

Gość dns
dodam, że mam nadwagę sprzed ciąży, więc te 6kg nie jest za mało w mojej sytuacji.

Gość gość
jedz wtedy gdy jestes głodna i tyle. Ja na początku ciąży tez miałam wieelki brzuch bo ciągle byłam wzdęta. Te wzdęcia były straszne, spac przez to nie mogłam bo brzuch taki nagazowany. Odbijało mi się non stop okropnie i głosno zamiast ulecieć odbytem. Trwało to jakieś 2,5 miesiąca. Nie bój sie przytycia. Skoro się nie obrzerasz to będzie ok

Gość gość
tez jestem w 7!!!! ja mam 168cm ale 70 kg, nie wygladam zle, ale mam duzy brzuch-to niestety tluszcz:) ja natomiast jem duzo warzyw, mam taka ochote ze codziennie cos sobie robie na obiad, jem kurczaka tylko, innego miesa nie tykam, ponad rok temu poronilam, bylam w 4 miesiacu ciazy z blizniakami i przez te 4 miesiace schudlam 8 kg!!, wiec do konca ciazy bylabym laska jak sie patrzy ale niestety....zastanawiam sie jak bedzie teraz, wlasciwie kg mnie zabardzo nie obchodza, chociaz to dziwne ze tyle schudlam

Gość gość
ty madralo wyzej - jakby kazdy jadl wtedy co jest glodny to bysmmy mieli 80% grubasow. haha dobre sobie zryj ile chcesz, taaa i tyj tez niestety, malo jest ludzi, ktorzy jedzac tyle ile mowi im glod - nie tyją

Gość szczesliwa_smutna
troche sie uspokoilam. Ale faktycznie jest tak, ze staram sie jesc co ok 2 h jak mi zaburczy w brzuchu (wczesniej to chyba nigdy mi nie burczalo, chyba ze bylam w pracy i 10 h nie jadlam bo bylo tyle roboty). Wkurza mnie, ze ta waga wydaje sie byc juz wyzsza o ok 2 kg. Myslicie ze to przez te wzdecia?

Gość gość
Ja teraz mam w 32 tygodniu 9 na plusie. Uważam że bardzo prawidłowo. Przy 165cm i 60 na starcie (teraz 69) Wyglądam jakbym pilke połknęła-tyłek i nogi nic nie przytyły. Moja rada: staraj się tyc równomiernie-ja tyje co miesiąc tyle samo i nie mam rozstępów obrzęków itp. Ogranicz spożycie słodyczy białego pieczywa i przetworzonych produktów. (to pomoże ci uniknąć cukrzycy ciążowej) Zamiast gazowanej wody zwykła. Zamiast soku z kartonu-zjedz owoc (mniej cukru a zdrowiej-no chyba że sama sok zrobisz). Pij tylko wodę ew. kawe czy herbate ale nie za dużo. Absolutnie napoi typu cola fanta sprite. Możesz ograniczyć smażone potrawy na rzecz pieczonych.-będziesz miała mniejsza zgage :P Nie ograniczaj się jak jesteś głodna ale jedz mniej a częściej. nie dopuszczaj do uczucia głodu bo wtedy spada cukier a to prowadzi do napadu głodu (i omdlenia np. ja tak miałam) samiast herbatników migdały lub orzechy. i Spaceruj spaceruj spaceruj i pływaj. To moje rady.