Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka2323

Polacy to Żydzi

Polecane posty

Gość kaśka2323

podobno nie istnieje takie coś jak polak z krwi i kości, to zrobiony żyd który sobie wymyślił, że jest polakiem, bo w języku hebrajskim polska znaczy spokój, osiedlenie. według mnie wszyscy powinni zginąć w takim razie w holokauście. ja się nawet dowiedziałam że 3 pokolenia temu miałam żyda.

Gość gość
dlatego taki c*****y naród z nas

Gość gość
Ciekawe masz podejście.

Gość Izraelitka
zydzi uznaja cie za zyda tylko wtedy jesli urodzila cie zydowka ojciec nie ma tu znaczenia :classic_cool:

Gość gość
Izraelitaka jesteś żydówką, ze się tak orientujesz dobrze ? :)

Gość kaśka2323
każdy obcokrajowiec mówi, że jesteśmy żydami. ostatnio nawet kłóciłam się dla żartów z pewnym włochem, a ten mi wyjeżdża sp*** polska żydówko. możecie mi w takim razie powiedzieć ok, dobra jesteśmy żydami, według mnie powinniśmy być dumni z tego, wszystkie gwiazdy show biznesu, którzy tak zamącili światem to żydzi np. http://polskawalczacastopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2013/05/712.jpg?w=474 Justin Bieber

Gość gość
Autor/ka ma racje, ileś ileś lat temu hebrajczycy trafili nad bałtyk i powiedziano "polloko" czyli spokój i dlatego tu osiedli

Gość kaśka2323
to to wiem akurat, że matka musi pochodzić z żydostwa by się nazywać żydem. ALE kto wie czy dalej nie miałam żyda, podobno żydzi się łączą ze sobą.

Gość Izraelitka
czy to ma znaczenie kim jestem? tak jest po prostu, obywatelstwo Izraela mozesz dostac po matce zydowce a nie po ojcu zydzie

Gość gość
Pochodzenie nie determinuje kim jesteś. Skoro Twoją ojczyzną jest Polska i masz narodowość polska to jesteś Polką. Mówienie że wszyscy Polacy to Żydzi jest błędnym twierdzeniem.

Gość kaśka2323
dokładnie... a według was to jest powód do wstydu? tak szczerze ja tak nie uważam.ostatnio przeglądałam sobie żydów z izraela, spróbowałam z nimi porozmawiać to KAŻDY z nich miał: - polskie nazwisko lub zgermanizowane wiadomo jak BAUM itp, ale "polacy" czyt. żydzi sobie zmieniali nazwiska na nasz język

Gość gość
Izraelitko, oczywiście to nie ma znaczenia czy jesteś Żydówką czy nie ale interesuję się kulturą żydowską i stąd moje pytanie, bo zawsze od kogoś można więcej się dowiedzieć niż z książek czy internetu.

Gość gość
To nie powód do wstydu, ale w niektórych środowiskach lepiej się tym nie chwalić.

Gość Humorzasta18
Hehe nieźle moi przodkowie od strony mamy byli niemcami, sama moja mama ma ojca portugalca moi przodkowie od strony ojca trzymali za wojny z niemcami więc małe szansę że mam żyda w rodzinie. Ale nie istotne jak tylko wyjaśnisz to że zabijali żydów w obozach a nie polaków którzy przecież wg ciebie są również żydami dlaczego więc polaków nie zabijano? To tak jak z człowiekiem i małpa niby jesteśmy ich przodkami ale to tylko domysły :)

Gość kaśka2323
tylko to bycie 'polakiem' 'polką' to jest pewna abstrakcja, żydzi-ten naród odkąd istnieje? co oni niby mieli tu robić, podobno to oni zbudowali łódź itp. wiele polskich miast no i to przetłumaczenie nazwy naszego kraju wszystko wyjaśnia. pomijając fakt że dużo żydów/żydówek w izraelu np. wygląda jak typowy polak/polka nawet ci ciemniejszej karnacji.

Gość Humorzasta18
Aha jeżeli jest tu jakaś żydówka to możesz pochwalić się np swoimi cechami amatomicznymi np niżej zawieszone uszy czarne oczy haczykowaty nos czy występuje coś takiego u ciebie ?

Gość kaśka2323
dlaczego w pewnych środowiskach nie mówić o żydostwie? w palestynie?

Gość Humorzasta18
Łódź mogli i żydzi budować szkoda że polska swój obecny stan terytorialny ma od jakiś stu dwustu lat?:-Dwcześniej było to niemieckie więc mówisz że niemcy to żydzi?

Gość gość
kaśka2323 opowiadasz jakieś absurdy, jak chcesz usłyszeć twoją nieprawdziwą tezę to powiedz a nie twórz jakieś dziwne teorie. To że usłyszysz, ze masz rację (choć jej nie masz), ze Polacy pochodzą od żydów i tak nie zmieni faktu, że naród polski istnieje trochę dłużnej niż od przybycia do europy żydowskich osadników.

Gość kaśka2323
miałam w dzieciństwie okropnie odstające uszy, takie nie zwyrodnienie czy coś, tylko typowe jak np. urban ma, tylko mniejsze. rodzina sama się z tego podobno śmiała. patrzę na swoje zdjęcie dowodowe to ja uszy mam nadal lekko odstające, bo w podstawówce chodziłam w opaskach może dlatego przyklapły. nisko mam zawieszone i to jak. :) nos mam niby mały, ale z czubkiem kwadratowym taki ma mój ojciec i matka, taki delikatny przedziałek mam. mam gęste włosy, ciemne i ciemnoniebieskie oczy, duże krzaczaste czarne brwi.

Gość gość
np w Palestynie, w środowiskach islamskich będących w każdym europejskim kraju w dużej ilości oraz w śród ludzi o skrajnie prawicowych poglądach, bo może być ci nieprzyjemnie

Gość gość
Hehe to faszyści dla potrzeb ideologii stworzyli próbę rozróżniania żydów na podstawie budowy anatomicznej, co było nieprawdziwe. jedyna różnica anatomiczna dotyczyła obrzezanych penisów u mężczyzn i tyle.

Gość gość
Naród polski "powstał" tysiąc lat temu z kawałkiem, a znaleziska po hebrajczykach na pomorzu mają koło trzech tysięcy

Gość kaśka2323
podczas okupacji to wielu ludzi zbierano nie tylko niby żydów samych, ale i polaków łapanki uliczne itp. potem lądowali wiadomo gdzie. ten niby podział przez nazistów, to nie dało się na pewno tak w 100% stwierdzić, że ktoś jest żydem. aryjska rasa to byli żydzi europejscy aszkenazyjscy. myslę, że bardziej byli gnębieni żydzi ciemni.

Gość gość
A może idąc tym tropem stwierdzimy, że jesteśmy małpami a nie ludźmi skoro kiedyś w Europie żyli człekokształtni :)

Gość kaśka2323
tu akurat wędrujesz za daleko z tymi małpami. tutaj chodzi o rozpoznanie naszych niedalekich w sumie przodków i kim my właściwie jesteśmy. od małpy pochodzi podobno każdy człowiek, ale to taki mit, a żydzi u nas przebywali i NIBY zostali wytępieni. w takim razie skąd takie oburzenie np. na temat uboju rytualnego izraela? gdyby nie my żydzi nazwani polakami (osiedlenie) obsesyjni chrześcijanie to by ich tak to nie parzyło w oczy. myślcie. ta liczba na wikipedii 1000 żydów w polsce jest dla mnie komiczna, przy czym w USA 5 milionów, no a my? no właśnie.

Gość gość
Gość 11 :32, widać reakcje obronną u Ciebie, jesteś może radykalnym obłudnym katolem?

Gość gość
gość z 11:37 i tu cię zaskoczę bo mam żydowskie pochodzenie, ale jestem obywatelem Polski.

Gość kaśka2323
i takie podsumowanie... my żydzi ('polacy') to po prostu uchodźcy wygnani zewsząd nawet w niedawnych latach całkiem, także spójrzcie sobie na to co powiedział tusk do premiera izraela całkiem niedawno 'witajcie w domu" ... a premier izraela czy tam prezydent pochodzi z właśnie polski

Gość kaśka2323
a co najlepsze to moi rodzice to obsesyjni chrześcijanie wyznawcy pisu. jesteśmy po prostu żydami z przechrzty, tylko z pochodzenia, dopasowaliśmy się do kultury europejskiej by mieć swój ląd tu jak i w USA.