Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_margarett

problem z jedzeniem

Polecane posty

Gość lady_margarett

Dziewczyny moja córeczka ma 17 miesięcy i problem polega na tym, że ona chce jesc tylko i wyłącznie sama - a wiadomo nie potrafi jeszcze. chodzi głodna i wkurzona, ja jeszcze bardziej. jak cgce jej pomóc, czy nawet rozdrobnić to już złość, płacz i obraza. ona już kilka dni normalnie obiadu nie jadła a nakarmić jej tez się nie da. chce samodzielnie i kropka. proszę poradźcie coś bo już nie wyrabiam

Gość gość
pozwól jej się uczyć , dziecko się samo nie zagłodzi, uszykuj jej najpierw w takiej formie najbardziej dostępnej a potem daj na talerz i niech je, moje dziecko przechodziło cos takiego w wieku 7 miesięcy, ale my stosowaliśmy blw

Gość gość
rozdrobnij jej wsyztsko wcześniej. Załóż duży sliniak i niech je i brudzi sie ile jje sie podoba. W końcu sie naje

no ja rozumiem ale chodzi o to, że ona tego nie je tylko się tym bawi. Oczywiście ze ja wszystko posprzątam i w ogóle ale ona się nie najada a być karmiona nie chce

Gość gość
wkońcu się zacznie najadać, dzieci własnie w taki sposób sie uczą, mój przez miesiąc chyba to się głównie bawił jedzeniem, a w końcu załapał i jak miał rok to uzywał łyżki do zupy a widelca do drugiego dania, w wieku 2 lat pozwalałam mu kroić tępym nożem miękkie warzywa