Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto oprocz mnie

KTO NIE BĘDZIE NA WAKACJACH BO NIE MA KASY

Polecane posty

Gość tez wole mieszkanie
sprzedaliśmy dom i kupiliśmy 2 poziomowe mieszkanie, podobny metraz, super okolica, wokolo las i pole i 1 tylko nasz blok, nie zalujemy tej dezycji

Gość gość
" no cóż, jedni wolą pod namiotem i myć sie w bajorze, a inni wolą prysznic i normalne łózko." Prysznic i normalne lozko to ja mam codziennie:D Na campingu tez sa sanitariaty a nie rozpadne sie jak wezme przez kilka dni taki prysznic. Lozko mam super a fajnie jest pospac od swieta na dmuchanym materacu albo twardej karimacie:P

Gość gość
ja też wolę blok, szczegolnie w zimie, przychodzisz cieplutko a w domu musisz najpierw napalić jak ktoś kupuje za 2 tysiace auto i jeszcze ciuła, no ale na kafeterii to gość za 13 tysi szrot, no ale cóż kafeteria to eden dla marzycielek :D

Gość gość
ja byłam wychowana w mieszkaniu w bloku, nie takim całkiem małym bo miało 80 m kwadratowych. I tez zawsze mowilam ze w doroslym zyciu tylko i wylacznie mieszkanie, bo to wygodnie. Nie trzeba palic w piecu, martwic sie podworkiem. Placisz czynsz i masz wszystkie gdzies. Jednak maz namowił mnie na budowe domu i nie załuje, mieszkamy tu juz ponad rok i powiem wam ze nigdy bym nie wrociła do bloku

Gość gość
przychodzisz cieplutko a w domu musisz najpierw napalić xxx teraz już są lepsze piece niz 20 lat temu :) my w zimie dokładamy do pieca tylko dwa razy, tempaeratura jest ciagle taka sama i jest ciepło

Gość gość
ja mieszkałam w bloku , teraz mieszkami w domu rodzinnym i blok to tragedia, a własny dom to raj na ziemi :)

Gość takasobiebaba
do tej co woli bloki-ja tez tak myslalam-ale jak poznałam smaki mieszkania w domku to zmienilam zdanie.rano-kawka na tarasie,pózniej gril wieczorem pod drzewami.az żal mi bylo ludzi mieszkających w bloku, którzy nigdzie nie wyjechali.w piecu pali mąż-to jego domena i wręcz delektuje się tym,odsnieża dorosły syn,a ze sprzataniem nigdy nie mialam problemu,po prostu codziennie przeznaczam na to pół godziny i jest ok.dla mnie własny dom to zrealizowane na szczęscie marzenie.

Gość chyba jakis grat
no sorry ale za takie pieniadze nie kupisz dobrego auta, znajomy ma komis wiec wiem co to za graty sa w tej cenie:D

Gość takasobiebaba
a co do palenia w piecu-teraz sa piece na ekogroszek,dokładasz zasobnik dwa razy w tygodniu i git,a święta spędzone z bliskimi przy kominku i kolędy słuchane głośno(nie musisz przejmować się sąsiadami0-bezcenne.

Gość gość
gość przychodzisz cieplutko a w domu musisz najpierw napalić xxx teraz już są lepsze piece niz 20 lat temu usmiech.gif my w zimie dokładamy do pieca tylko dwa razy, tempaeratura jest ciagle taka sama i jest ciepło xxxx otoz to, ustawiasz na programatorze odpowiednią temperature i masz caly czas cieplo:D ale tamta pewnie kominkiem ogrzewa:D a wiesz,ze są piece olejowe lub gazowe:D

Gość takasobiebaba
ale,ale nie o tym topik.

Gość gość
takasobie baba ja mieszkam w bloku i tez piję kawę na balkonie i grilla tez wieczorem rozpalamy :D Mamy duży balkon, na nim chuśtawka, stolik + krzesła i jeszcze miejsca wolnego trochę. Jest do kogo podskoczyć po sól, cukier czy coś jak zabraknie a nie trzeba z domu wychodzić do sklepu gnac jak brzydka pogoda. Domek ma moja babcia- i wystarczy... sprzątanie to dramat istny- tyle powierzchni, tyle okien do mycia. Dbanie o trawe a nie daj Boże o ogródek. W domu wiecznie jest coś do roboty.

Gość gość
za 13k kupisz dobry samochód! I tylko kretyn kupuje w komisie i płaci w ciul dodatkowej kasy.

Gość gość
tak nie na temat, ale...od kiedy to mieszkanie w domu wiaze sie tylko z paleniem w piecu? ja mieszkam w domu prywatnym, nie w bloku i mam ogrzewanie gazowe, a koszty sa jedynie o 150 zl wieksze, niz moich rodzicow, mieszkajacych w domu o takiej samej powierzchni, ogrzewajacych go drewnem:D

Gość gość
taaa, na pewno z***bisty, jakies stare punto hahaha kolega kupil i tez podobno mial byc dobry a za chwile musial placic pare tysiakow bo skrzynia biegow do wymiany

Gość gość
ja znam kilka rodzin, ktore maja kase, ale od x lat nie byli na zadnych wczasach, maja kredyty, ktore chca wczesniej spalcic, zmieniaja auta na lepsze lub pobudowali sie i kase wola przeznaczyc na wyposazenie, moim zdaniem na wczasy moga pozwolic sobie ludzie wolni od kredytow z wlasnym M i dobra praca

Gość gość
ja nie mieszkam w domu, tylko miałam chłopaka, który mieszkał w domku i jak nikogo nie było cały dzień było zimno, tym bardziej jak się wyjeżdża :) mi w bloku dobrze :) i miałam okazję mieszkać w lecie w domu, właśnie u niego i też mi się nie podobało, wolę blok, między ludźmi :]

Gość to chyba jakis grat
chodzi oto,ze on sam mowi,ze za takie pieniadze nie kupi sie dobrego auta, a ja za 12 tysi sprzedalam stara omegę i to byl szrot:D

Gość gość
jakie stare punto :D Weź przejrzyj sobie otomoto a nie piszesz bzdury. Myśmy za 15k np. kupili dla starszej córki opla astre II dziesięcioletnią- stan świetny, blacharka ok, przebieg niezbyt duży, bo jeździł nim lekarz, któy samochodem to tylko do pracy a miasto małe.

Gość to chyba jakis grat
przebieg nie duzy:D tylko ile ludzi cofa liczniki az naiwniak sie znajdzie:D

Gość takasobiebaba
no ale topik o wakacjach ,a raczej o ich braku.ja juz kończe ,zmykam nad zalew ,bo ukrop oczy zalewa.aha i jeszcze jedno-u nas w domku tam gdzie salon ,w lato jest mega chłodno.smiejemy się z mężem ,że gdyby któres z nas zeszło to salon może robić za chłodnię.he,he.

Gość nie pamietam nazwy
kto pracuje i oszczedza to ma kasę, my co roku jeżdzimy, lipiec zagranice, sierpień nasze morze albo tez zagranica tylko inny kierunek, trzeba bylo sie uczyc to praca dobra by byla i wczasy tez

Gość gość
" Mamy duży balkon, na nim chuśtawka, stolik + krzesła i jeszcze miejsca wolnego trochę. Jest do kogo podskoczyć po sól, cukier czy coś jak zabraknie a nie trzeba z domu wychodzić do sklepu gnac jak brzydka pogoda" Rozpalaj rozpalaj,dopoki ktos nie zglosi do spoldzielni albo na policje,ze to robisz,ze pranie wlasnie wywiesil i mu je zadymisz :P w blokach jest zakas grillowania na balkonie. A podskoczyc po cos do sasiada,po cukier czy sol?w zyciu bym sie tak nie ponizyla,teraz sklepy sa na prawde pod nosem i otwarte prawie cala dobe,nawet na wsi sa sklepy. Bez przesady.

Gość nie pamietam nazwy
a co to jest "zakas" - nie znam tego terminu a jak na sie fajnych sasiadow to zaden wstyd ani ponizenie, juz nie rob z siebie ksiezniczki, chyba ze masz wredna nature i Tobie nikt nie pozyczy:D

Gość takasobiebaba
teraz jest tam ,21 stopni,a w bloku w pokoju 32.

Gość gość
ja tez nigdzie nie jezdze ale dlatego ze mi szkoda kasy. wole sobie kupic np nowego laptopa niz przep**dzic kase na jakies glupoty

Gość gość
to chyba jakis grat przebieg nie duzysmiech.gif tylko ile ludzi cofa liczniki az naiwniak sie znajdziesmiech.gif X szczególnie jak jest książka serwisowa i jak tego lekarza znają wszyscy w mieście ;)

Gość gość
zakaS grillowania powiadasz? :D Sąsiad zgłosi? :D hahahaha dobre sobie :D U nas nikomu grillowanie nie przeszkadza- z resztą ciężko by było, bo balkony mamy dosyć intymne a nie metr od drugiego ( z resztą kiedyś mieszkałam w bloku gdzie balkony były obok siebie i grillowanie też nikomu nie przeszkadzało). Po 2 ja poniżania nie widzę w pożyczeniu od sąsiadów cukru itp. Z resztą my ogólnie się przyjaźnimy z sąsiadami. Często podrzucamy sobie dzieci, jak któraś coś upichci fajnego to zaniesie drugiej (tym sposobem mamy np. talerz sąsiadów od... o matko ponad pół roku :D a oni naszą miskę też już nie licze ile czasu :D ). I jak gotuje coś albo rano zobacze, ze nie kupiłam cukru to nie muszę ubierać dziecka i gnać do sklepu jak durna tylko mam ta wygodę, ze bez problemu coś pożyczę od sąsiadki ;) A ona ode mnie i tak na zmianę :D No ale jak ktoś jest dzikusem i nie umie żyć z ludźmi to widzi w tym tylko poniżanie

Gość gość
takasobie a co Ty myślisz, ze ludzie w bloku klimatyzacji mieć nie moga?:D śmieszna jesteś. U nas każdy na ostatnim piętrze ma- KAŻDY. A niżej akurat jest chłodno w mieszkaniach. Ale Ty masz zaściankowe myślenie :D do prawdy :D

Gość gość
my mieszkamy na 3 i 4 piętrze w bloku i w mieszkaniu mam 22 stopnie:D ktoś mądry wynalazł klimę no konam jak czytam niektóre wpisy, co niektóre z piszących to chyba sa z innej epoki:D