Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdksjahjs

Holandia północna bez agencji

Polecane posty

Gość kdksjahjs

Zastanawiam się czy jest możliwe znalezienie czegokolwiek tutaj bez agencji, pracy, mieszkania itp. Pracuję przez agencję przy sałatkach, mieszkam w hotelu, ale po kilku miesiącach przydałoby się zrobić jakiś krok naprzód - znaleźć normalne mieszkanie bezpośrednio od właściciela, i pracę też na normalnym kontrakcie. Przez agencję płacą nam 9 euro brutto, za hotel płacimy 80e tygodniowo od osoby. Zarejestrowaliśmy się się na mieszkanie socjalne ale na to się czeka od 3 miesięcy do 2-3 lat. to dalsza perspektywa. Macie jakieś rady ? Ktoś tu jest z Noord Holland ? Okolice Hoornu, Purmerend, Zwaag itp.

Gość gość
Hejka! Agencje pracy to najgorsza rzecz jaka moze byc! Nigdy nie wiesz czy dostaniesz prace a jak juz jest to na ile czasu? Itd klamia zwodza oszukuja ze jak sie sprawdzisz to cie zatrudnia itd..straszne to;(( zreszta slyszalam ze oni teraz i wogole wola poslac do prac studentow niz takie zwykle pionki bez wyksztalcenia;(

Gość gość
99% prac jest wlasnie przez agencje- one sa po to zeby ci podziekowac za prace po dwoch dniach tyg. Jestes tam tylko zeby nadrobic produkcje taka dodatkowa para rak bez benefitow!

Gość kdksjahjs
koleżanka dostała pracę w firmie bez agencji, płacą jej 14 euro na rękę na godzinę. I to bezpośrednio bez agencji, praca prosta fizyczna w fabryce. Mam szansę żeby dostać tam pracę, ale potrzebne mieszkanie. A mieszkania, domy tylko przez maklera, chcą wyciągi z konta, kontrakty, odpowiednie zarobki, masa wymagań. Teraz tam gdzie pracuję jest niby ok, 5 dni w tygodniu pracuję, ale te stawki są poniżające. I jeszcze kasa za pokój, 85 euro tygodniowo za pokój hotelowy, trzeba schodzić do kuchni, zero prywatności, non stop pijaństwo, ćpuństwo, awantury i imprezy. Wiecznie problemy, wkurzanie się. To nie są warunki dla normalnych chcących zarobić ludzi. Ja wiedziałam że nie będzie tu łatwo, ale żeby było aż tylu pośredników w drodze do celu ?!?!?! Jest takie powiedzenie, i stwierdzam że bardzo prawdziwe - Jak rodzi się holender, to żyd płacze.

Gość gość
Straszne ja mieszkam w USA ale tutaj poziom zycia jest duzo wyzszy niz w Europe ( tez mamy agencje fabryki) ale jest to najgorsze dno dna. Sam niewyedukowany margines tam pracuje.glownie czarnuchy.ja od razu kiedy tutaj przyjechalam wynajelam z mezem domek z trzema sypialniami kupilismy samochody itd ale jak pisalam nawet dla sredniej klasy ludzi jest tutaj b dobre zycie;))))