Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być wczesna ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem. Podejrzewam, że moge być w ciąży ( bardzo wczesnej - 1 tydzień z kawałkiem ). Spóźnia mi sie miesiączka co zazwyczaj mi sie nie przydarza, jednak może być to wynik ostatniej zmieny klimatu jaka mogła na mnie wpłynąć, ponieważ jakiś czas temu wróciłam z wakacji w Grecji. Zaznacze, że nie jestem osobą która szybko zachodzi w ciąże, a w czasie ewentualnego zapłodnienia miałam dni niepłodne, choć wiem ze nie daje to żadnej gwarancji. Może któraś z was miała podobną sytuacje albo powie mi jakie powinny być objawy tak wczesnej ciąży. Dziekuje i pozdrawiam :)

Gość gość
nie ma czegos takiego, jak 1 tydzień ciąży- może być 3-4, ale nie 1, zrb test to się dowiesz, bo skad my mamy wiedzieć, czy ty jesteś w ciaży???

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak "jakie powinny być objawy wczesnej ciąży" Gdy się podejrzewa ciążę trzeba zrobić test bo objawy mogą być takie same jak na okres. Test po 2tyg. od stosunku. Albo beta hcg z krwi.

Gość gość
Ewentualną ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu więc skoro piszesz że okres Ci się spóźnia to nie możesz być w 1 tygodniu.

Gość gość
domyslasz sie, ze nie jestes osoba latwo zachodzaca w ciaze. idac tym tokiem rozumowania domyslam sie, ze nie stosujesz zadnej antykoncepcji?

Gość gość
Wiem o tym, że nikt mi nie powie czy jestem czy nie, a test moge zrobić dopiero po dwóch tygodniach, a jak narazie bardzo sie stresuje i licze na to, że ktoś może miał podobną sytuacje. Np wrócił z wakacji i po zmianie klimatu miał jakieś zaburzenia cyklu. Opuźnienie jest niewielkie, ale martwi mnie ponieważ dotąd mi sie to nie zdarzało.

Gość gość
Kiedyś musi być ten pierwszy raz -że się opóźni. a zabezpieczałaś się czy nie?

Gość gość
Gdybym sie zabezpieczała to teraz bym sie nie denerwowała tylko spokojnie czekała na to co w końcu wyniknie. Wiem, że powinnam, ale nie pisze tu po to by ktoś mnie teraz upominał i odpowiadał coś w stylu ,, to trzeba było sie zabezpieczyć ''. Zastanawia mnie tylko ostatnia zmiana klimatu i chciałabym sie dowiedziec czy moze mieć ona wpływ na opuźnienie miesiączki już po powrocie do Polski.

Gość gość
rob test to sie dowiesz. zrobienie testu zaleca sie najwczesniej w dniu spodziewanej miesiaczki, wiec u ciebie juz wyjdzie prawidlowy wynik

Gość gość
w moim przypadku miesiaczka spozniala sie co najwyzej 2-3 dni. gdy spozniala sie tydzien, okazalo sie ze to ciaza

Gość gość
Nawet jeśli nie mineły jeszcze dwa tygodnie od stosunku ?

Gość gość
wystarczy okolo 10 dni po stosunku, wynik juz powinien byc dobry

Gość gość
No to jak narazie spóźnia mi sie drugi dzień, chociaż jak na mój organizm to i tak jest to dziwne. Zdarzało mi sie dostać okres wcześniej niż powinnam, ale jeszcze nigdy później.

Gość gość
nie wyjdzie jej prawidłowy wynik, jeżeli od stosunku minęło mniej niż 14 dni ( w przypadku bety 10), a klimat może bardzo wpłynąć na cykl- mój ostatnio trwa ł 20 dni, mimo że do tej pory było jak w zegarku, a że wskoczyły wakacje, to cykl sie skrócił

Gość gość
Radziłabym poczekać, żeby się nie rozczarować. Ja nie miałam absolutnie żadnych objawów poza typowym PMS z tym, że mniejszym niż zwykle, ale pomyślałam, że to przez wiesiołka. Tydzień spóżniała mi się miesiączka a zamiast niej miałam silne białe upławy, którę są do dziś. Tak więc, wiem, że to trudne ale ja bym się wstrzymała z testami i badaniem bety. Zrób ją minimum 14 dni po stosunku. Pozdrawiam

Gość gość
No właśnie ta zmiana klimatu też może być czynnikiem takich zaburzeń. Wróciłam 25 lipca do Polski, a osatnią miesiączke miałam na początku wyjazdu. Następną powinnam mieć 2 dni temu, a do stosunku doszło w dni niepłodne zaledwie kilka dni przed spodziewanym okresem, który jeszcze nie nadszedł.

Gość gość
A jak silne były te upławy? Bo ja też mam śluz, tyle że taki jaki zawsze mam przed miesiączką.

Gość gość
Jeszcze chciałam dodać że boli mnie brzuch podobnie jak przed miesiączką. Czy gdybym faktycznie była w ciązy było by to możliwe?