Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy czuliscie sie dumni ze jestescie Polakami

Polecane posty

Gość gość

wymieńcie konkretne lata..

Gość gość
jak bylam w zastepstwie mojej Babci na spotkaniu w rocznice wywózki na Sybir.

Gość gość
1944r.

Gość gosciowa z zielonego wzgorza
jeszcze nigdy. jestem dumna Niemka.

Gość gość
ja mam wrażenie ze ludzie byli dumni z Polski w 1989-1999 ta atmosfera tamtych lat ...

Gość kejt mos
najbardziej wtedy, kiedy bywalam w niemczech na wczasach i ludzie podziwiali jaka jestem piekna.

Gość gość
Zawsze! Patriotyzm nie jest wybiorczy. Mam silne poczucie tozsamosci narodowej?

Gość KotekMałyyy
nigdy, zaczynam coraz bardziej nienawidziec ten kraj i coraz wiecej mysle o emigracji

Gość gość
pamięta ze nawidziłam tego kraju za sld tj 2002-2005 i jeszcze długo potem...

Gość gość
Nienawidziliscie kraj,czy rzady? Czy narod Polski odwrocil sie od ojczyzny przez paru zdrajcow z Targowicy? Nie! Ja kocham Polske,a nie wladze nia rzadzace...pozal sie Boze...

Gość gość
nigdy jestem dumnym Amerykaninem

Gość gość
pamiętam ze czułam jakaś nienawiść do tego kraju w 2004-5 naprawdę przeczucie??? pamiętam ze chciałam wyjechać..

Gość gość
byłam dumna kiedy to po śmierci naszego papieża wszyscy zaczęli tak pięknie o nim mówić, że to wspaniały człowiek był, wszyscy płakali. Byłam dumna, że to Polak i że ja jestem Polką.

Gość annatkla
Od dnia mojego przyjścia na świat i będę dumna do dnia śmierci!

Gość gość
z czego mozna byc dumny ze holduje ciagle zamierzchle kleski ? nie ma tygodnia by jakas p******a rocznica zwiazana z wojna pytam sie po co? czy niemcy doszli by do tego co maja gdyby ciagle wspominali ze mieli w swoich szeregach hitlera?

Gość Tekla Klekla
zawsze wtedu , gdy uda misię upolować coś na ptomocjach w hipermarketach baż w tanim ciuchu upolować coś taniego i atrakcyjnego

Gość annatkla
Do gościa wyżej. Poucz się troszkę historii. Za Hitlera Niemcy się bardzo rozwinęły, szczególnie jeśli chodzi o infrastrukturę. Poza tym Niemcy jak mało kto dba o swoją historię, szanuje swoje symbole (np orła), flagę, hymn. Oni wiedzą, że w II wojnie światowej zawinili, a mimo to ciągle próbują się wybielić mówiąc o udziale "nazistów" a nie "Niemców" w wojnie. Czyli jednak im też na pamięci historycznej zależy, co więcej, chcą, żeby ta historia była jak najlepsza

Gość gość
zawsze z czego ma być dumny dajmy na to taki Niemiec? czy Holender? czy Austriak ?

Gość Tekla Klekla
to nasi najwieksi przyjaciele , dzięki Nim Niewmcom naszym Panom jesteśmy jako brudna i biedna chołota w UE

Gość gość
SLD popsuło ten kraj za swoich rządów tak ze szok jeszcze się nie dało tego ponaprawiać....

Gość gość
annatkla ,Ciebie chyba pogieło? i to totalnie chcą się wybielać? a i owszem w taki sposób że robią to na co dzien w szkołach wciskając dzieciom kit w temacie II wojny światowej nie ucząc prawdy zatajając fakty ! szlag z nimi parszywcami !!! za wszystkie krzywdy i złodziejstwo jakiego dokonali w całej Europie już teraz odbierają auslanderzy i BARDZO DOBRZE ! niech utrzymują hordy Turków Polaków Rosjan i innych obcokrajowców w bankach szwajcarskich nagarbionego mienia pod dostatkiem a szacunku dumy i honoru to oni nawet z bajek znać nie znali ! fałszywy wredny naród

Gość annatkla
Żebym nie została źle zrozumiana: też Niemców nie lubię, wiem, że zakłamują historię, ale to co napisałam, było odpowiedzią dla gościa, który pisał, że Niemcy nie rozwinęliby się, gdyby myśleli o hitlerze. Chciałam tylko zaznaczyć, że oni o nim myślą, a dokładniej myślą o tym co zrobić, żeby się wybielić, czyli na pisaniu własnej historii im zależy. Bo to Historia tworzy Naród. Niemcy mają bardzo parszywą historię, więc muszą ją wybielać. My mamy piękną historię i dlatego jestem dumna, że jestem Polką. Ale niedługo naród niemiecki wyginie, będzie to zasłużona kara. Byłam w zeszłym roku w środkowych Niemczech i mogę stwierdzić, że Niemców tam ze świecą szukać. Sami Turcy, Polacy, Rosjanie, Muzułmanie (trudno mi określić jakiej narodowości)

Gość gość
uczcie się patriotyzmu od innych narodów jestem Polką zawsze i wszędzie jeśli mieszkam w innym kraju,do głowy mi nie przyszło by wstydzić się ze swoich korzeni podziwiam Polonię w USA,to oni rozsławiają dobre imię Polski te piękne parady z okazji święta Flagi polskiej,Konstytucji 3 Maja działalność polonijna w Domu Podhalan w Chicago dziesiątki polskich szkół z polskimi patronami dziesiątki polskich księgarń,muzeów za granicami kraju im starsi tym piękniejsza polszczyzną mówią , podobnie jest w innych miastach i państwach i kontynentach zdejmuję czapkę z głowy a w Polsce wiecznie dylematy...WSTYD!!!

Gość gość
nigdy.. niestety... choć bardzo bym chciała...

Gość gość
tak tak my mamy piekna histerie miliony zabitych zero zwyciestw i multum porazek cos ominalem ?

Gość annatkla
gość z 17:47, tak, pominąłeś świetne zwycięstwo pod Grunwaldem (największa bitwa średniowiecza), przegonienie Turków pod Wiedniem, zajęcie Moskwy, cud nad Wisłą (czyli uratowanie świata zachodniego przed komunizmem). No i oczywiście jeszcze wiele mniejszych zwycięstw, jak bitwa pod Kłuszynem czy wszystkie bitwy które stoczyła polska Husaria (która ani razu nie przegrała)

Gość annatkla
przepraszam, miało być do gościa z 17:49:13

Gość gość
a wiecie ze Ryszard Kukliński poświecił dla polski 2 synów ale uratował świat od 3 wojny św

Gość gość
Dzisiaj jest mi wstyd za tych 100 pseudokibicow,ktorzy pobili studentow z Meksyku,co za bandycki napad ciemnogród