Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura ciała 37 czy podać nurofen

Polecane posty

Gość gość

Mój synek 19 m-cy od poniedziałku jego temp ciała momentami waha się od 37 do 37,4 podaje mu nurofen. Nie ma żadnych innych objawów. Nie wiem czy iść z tym do lekarza. Czy u Waszych dzieci też się tak zdarzało a moze to od upałów Teraz ma 37 podałam mu nurofen ale właściwie jak Wy myślicie czy przy 37 zbijać temp? Z góry dzięki za pomoc

Gość gość
Zwariowalas? Nie!

Gość gość
A po co w ogóle podałaś cokolwiek? 37 to normalna temp. 37,4 to stan podgorączkowy którego się nie zbija.

Gość gość
37 to nie jest temp !!

Gość gość
p*****lo cie? :D 37 to nawet nie jest goraczka! na uj to zbijac? :D no chyba ze chcesz "zbic" na śmierc :D

Gość mam nadzieję że to prowokacja
ale i tak wyjaśnię na wszelki wypadek. U dziecka normalna temperatura jest nawet do 37,5 st. Temperatura którą zbijamy zaczyna sie od 38,5 st, chyba że dziecko wyjątkowo kiepsko reaguje na podwyższoną temperaturę.

Gość gość
jest milion stopni w cieniu i to chyba normalne, ze moze miec wyzsza temperature, a ta sie trzesie nad dzieckiem bo ma 37 a nie przepisowe 36,6 :D no ja nie moge :D

Gość gość
Takim ludziom jak autorka powinno się takie środki na receptę przepisywać . Temteratura jaką autorko opisujesz to normalna fizjologiczna temperatura aż do leciutkiego stanu podgorączkowego. Gorączka to 38 stopni i wyżej a zbijanie rozpoczyna się wtedy kiedy występuje 38,4 i wyżej. Ja zbijałam 38,5 która pojawiła się po podaniu szczepionki by dziecko niepotrzebnie się nie pociło i nie przegrzewało ale mniejszej temp się nawet przy chorobie nie zbija bo organizm w ten sposób walczy ze stanem zapalnym , podwyąszając temp ciała właśnie . To co ty opisujesz to jest twoja wielka niewiedza i jeszcze podajesz dziecku środki przeciwgorączkowe kiedy ono wcale tej gorączki nie ma. Żenujące.

Gość autorko kkk
zbija sie po 38,5 chyba ze dziecko zle sie czuje majac 38 a nawet jak sie dobrze czuje majac 38,5 to czekac nie zbijac. Ale przy 37??? oszalalas chyba. tym zbijaniem wiecej szkody dziecku narobisz niz pozytku! Ktos tu wyzej napisal,ze leki powinny byc na recepte.ZGADZAM SIE Polska to wogole kraj lekomanow a jak slysze ze tkim maluszkom juz serwuja mamusie niepotrzebnie leki to zal mnie lapie

Gość poyebalo cie chyba
W ten gorac ja mam 37,3 moja mama 36,9 bratowa 37,8 jej synek 10 letni 36,6 jako jedyny,a moj 5 miesieczny 37,4. Nawet mi do glowy nie przyszlo jej zbijac. Ale co sie dziwic jak temp.otoczenia jest niemalze taka. U dzieci moze byc smialo do 37,5. A tak jak pisaly dziewczyny,zbija sie od 38,5. Wczesniej organizm sam walczy jak jest infekcja a zbijajac temp.pozbawiamy naturalnej ochrony.