Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto obliczy ile powinnam mieć urlopu

Polecane posty

Gość gość

czy jest tu osoba która dobrze się na tym zna, jeśli tak proszę o odzew gdyż mam nietypowy układ w pracy i nie wiem ile powinnam mieć tego urlopu

Gość gość
To napisz ile masz stazu pracy i jakie masz wykształcenie - średnie czy wyzsze, w którym roku ukończyłas szkołę. W jakich latach pracowałas?

Gość gość
No niekoniecznie, bo samo wyźsze lic daje stażu 8 lat.

Gość gość
wykształcenie średnie techniczne /5lat szkoły średniej/ pracuję w sumie od 13 lat ale w tej samej firmie od 10 lat, jako że pracuję "w rodzinie" zawsze ten urlop dawany mi był tak "na oko" ale nigdy nie narzekałam, myślę że raczej liczony był na moją korzyść, poza tym jest to maleńka działalność , nie mamy na miejscu żadnej księgowej czy kadrowej żeby się poradzić. Problem jest taki, mam umowę na 3/4 etatu i rzeczywiście tyle pracuję, tylko że mam zawsze jeden dzień w tygodniu wolny a swoje godziny odpracowuję w pozostałe 4 dni. Bywa różnie ale załózmy że tym wolnym dniem jest każdy poniedziałek, a więc jeżeli biorę 2 tygodnie urlopu to czy liczy mi się 8 dni urlopu czy 10 dni?. W sumie powiedziano mi że należy mi się 21 dni urlopu - już nie wnikam czy to jest dobrze wyliczone czy nie, nie chodzi mi o jeden dzień, ale konkretnie o ten wolny dzień w tygodniu, jak to powinno być?

Gość dj 82
Z tego co czytam to na cały etat miałabyś 26 dni, ale urlop dla niepełnoetatowców liczymy w godzinach. Według mnie należy się 156 godzin urlopu tj. 26*8 = 208*0,75= 156 godz. Urlop bierzemy zawsze w dni w których byśmy pracowali, więc jeżeli masz jakiś dzień wolny w tygodniu to nie jest dzień urlopu.

Gość gość
Zgadzam się z przemówcą :)