Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo emogruję

Do ludzi którzy wyjechali do UK i zostali tam na zawsze lub dluzszy czas ______

Polecane posty

Gość niedługo emogruję

Mój chłopak wyjechał do UK 2 mce temu, w tydzień zarobił tyle, co tu w miesiąc. Ja też jadę i chcemy tam zostać. Póki co będziemy wynajmować pokój u jego przyjaciół, mieszkać w okolicy Cambridge. Jedziemy swoim samochodem, wpadamy na Boże Narodzenie i znów wracamy tam. Co, tak z własnego doświadczenia radzicie zrobić/zabrać/załatwić przed 1szym wyjazdem? Czego się nauczyliście i zrobilibyście inaczej? Poproszę o użyteczne rady :)

Gość gość
zrobic na miejscu dziecko, udawać bidoka i ciągnąć od królowej benefity na wszystko - jak wszystkie polaczki ktore tam wyjeżdzają

Gość niedługo emogruję
Nieee, dzieciok będzie po ślubie, akurat w tym przypadku trzymamy się kolejności :)

Gość gość
to w pierwszej kolejności naucz się poprawnej polszczyzny żebyś nam tam wstydu nie narobiła, bo z tego co wiem to się emigruje a nie emogruję :D

Gość gość
Czepiasz się, dziewczyna emogruje daj jej emogrować. Ps. Nigdy nie brałam benefitów mądralo :D

Gość gość
no niech emogruje jednego głąba mniej :((((

Gość gość
Ale prymitywne uwagi. Czcionka "i" znajduje sie obok"o'. Dziewczyna sie pomylila stuknela na czcionke obok i juz zarzuca sie jej niepoprawna polszczyzne. Totalny prymitywizm.

Gość gość
Głąba jest w Polsce.

Od znajomych słyszałam, ze brytyjczycy buntują się i coraz mniej pracy jest dla polakow a oprocz tego - co zabrac - tak na powaznie to zauwazylam ze polacy zawsze biora jedzenie domowej roboty(dlugoterminowe) jakies oszczednosci pewnie sie przydadza na start itd

Gość Nadiye
Ja siedze 3 tydz. bez pracy. Szukam jej, ale nie mam NINu(National Insurance Number). Spotkanie za 2 tyg. za 3 kolejne dostane numer uprawniajacy mnie do legalnego zarobku. To mnie zdenerwowało. Nikt mi nie powiedział,że mogę zadzwonić, umówić się będąc jeszcze w Polsce(by tyle nie czekać). I prawda, dużo chętnych na pracę.. Ja tu w małym miasteczku mijam ludzi wszelkich narodowości, ciemnoskórych, Chińczyków, Niemców, "ciapatych".. Nie dziwota, że tutejsi mają niesmak :P Ale ponoć sami są leniwi (nie wiem, jeszcze nie miałam możliwości się przekonać ;) ) Aha, moja pewność siebie zmalała w znacznym stopniu, gdyż mnie uczono bardzo wyraźnie mówić po angielsku. Tutejsi mówią jakby mieli kluski w ustach :) także wytęż uszy. Powodzenia :)