Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zespol downa widac od razu po urodzeniu czy dopiero po jakims czasie

Polecane posty

Gość gość

Czy moze sie urodzić normalnie wyglądające dziecko a dopiero po kilku miesiącach zacznie sie uwidaczniać zespół downa? Te charakterystyczne oczy itp? Czy po prostu albo od razu rodzi sie z ZD albo wcale

Gość gość
chyba od razu widać, a czemu pytasz?

Gość gość
już od razu wiadomo, nawet podczas ciąży

Gość gość
Bo kuzynka ma roczne dziecko, ja sama widziałam je jak jeszcze miesiąca nie miało. Od tego czasu jakoś się nie widzielismy, ale po rodzinie poszła fama ze to dziecko ma ZD jak ja je widziałam miesięczne to wyglądało na normalne i oczka też normalne...

Gość gość
Lekarze by zauważyli na szczepieniach itp

Gość gość
Dzieci z zd maja wiele wad wrodzonych. Takiej choroby nie da sie ukryc nawet robiac usg. Sam wyglad dziecka to nie wszystko. Wiec albo brzydka plotka po rodzinie albo kuzynka sie nie przyznaje ale raczej to pierwsze

Gość gość
a co powiecie na to,ze u pewnej dziewczynki w wieku 12 lat wykryto?! To jest w ogole absurd.Naprawde,nie sciemniam.Znam osobiscie i bylam na zebraniu,czy jej nie przeniesc do szkoly specj.Ostatecznie zostala w normalnej.Co prawda ma takie oczy,ale dopiero powiedziano rodzicom tak pozno :(

Gość Taaa jasne a wczesniej
rodzice widzieli "takie oczy" ale ich to nie zastanowiło. Matka w ciąży nie miała badań, dziecko nie było na bilansach i szczepieniach... Mhm pewnie. Moze po prostu chcieli zeby to dziecko traktowac normalnie i nie informowali otoczenia, ale zdiagnozowane musialo byc wczesniej.

Gość gość
No też tak myślałam że to widać od razu, a sama to dziecko widziałam, co prawda nie miało jeszcze miesiąca, ale to i tak powinnoby juz widać gdyby miało ZD z drugiej strony dziwne te ploty bo one sie pierwszy raz pojawiły jakieś pół roku temu, a teraz znowu...

Gość gość
to jest od razu widoczne nawet w czasie ciazy wiadomo