Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Millla123

Relacja lekarz pacjent

Polecane posty

Gość Millla123

Ja niestety również zauroczyłam się swoim lekarzem, oczywiście być może dlatego że jest bardzo miły, na swój sposób czarujący, młody, w podobnym wieku do mnie, potrafi zażartować, choć nie dokońca chwytam jego żarty . Nigdy nie zwracałam uwagi na lekarzy, zawód jak zawód, nigdy nie imponowali mi za bardzo, ale darzyłam ich szacunkiem. Jestem z zupełnie innej "branży", kreatywnej, więc nie ta bajka, ale zauroczyłam się tym człowiekiem i to bardzo. Nie robiłam bym z tego czegoś wielkiego, czekałabym aż mi przejdzie, ale jest to dziwne uczucie, ten człowiek jest przeciwieństwem tych wszystkich, których wybierałam, zawsze odrzucałam "zbyt" inteligentnych mężczyzn,(chociaż ich przyciągałam), ponieważ wydawali mi się nudni i byli zbyt pewni siebie na irytujący sposób. Kiedy pierwszy raz poszłam do mojego lekarza, o którym piszę,(i to do tej pory był to jedyny raz, teraz mam wizytę za jakiś czas) nie czułam skrępowania, wręcz przeciwnie, ale on był nieco zdekoncentrowany, pomylił się 2 razy gdy wypisywał różne papierki i pewnie to po czasie odczytałam, że być może mu się spodobałam... i dlatego po wyjściu z gabinetu, po jednym dniu coś mnie trafiło. Wiem może się wydawać to niedojrzałe, ale nie jestem dziewczyną dla której ważne jest jaki zawód ktoś wykonuje, tu bardziej chodzi o przyciąganie, czuje że jest moim przeciwieństwem, ale nie potrafię o nim zapomieć. Napisałam tu o tym, żeby się "wygadać", bo jestem świadoma jak to głupio by brzmiało jakbym powiedziała to głośno. Nie wiem czy to ma sens, czy dać mu jakiś dyskretny znak, nie wiem czy każdy lekarz czuje się jak młody bóg, nie wiem czy jest miły dla kazdej pacjentki i jakby się zachowywał gdyby byłby faktycznie zainteresowany? Nie wiem czy każdy lekarz patrzy na status społeczny czy też wykształcenie, jeżeli tak to musi być w głebi duszy płytki... chociaż ja z tym problemu nie mam :)

Gość gość
Znam to , doskonale rozumiem Twoją sytuacje , jak i to ze musiałaś gdzieś się "wygadać". Źle trafiłaś moja droga, w tym temacie na kafe częściej ktoś walnie coś chamskiego:/ A co do zachowania, może być po prostu uprzejmy dla Ciebie, jak i innych pacjentów.Uprzejmość czy rozkojarzenie, o niczym jeszcze nie świadczy ;)

Lekarz, ogrodnik czy budowlaniec to normalny człowiek. Nie można traktować człowieka, który wykonuje określony zawód, jak króla. :) To jest zwykły facet. A czego tu się wstydzisz Autorko? Jeśli Ci się on podoba, to rób coś w tym kierunku, by z tego coś więcej powstało :) Kto nie ryzykuje, ten nie ma :)

Gość Milll123
doskonale o tym wiem :) uprzejmy jest dla każdego pacjenta, bo to taki czarujący człowiek i wiem że rozkojarzenie o niczym nie świadczy, ale bądz tu człowieku mądry... nigdy tak powierzchownie nie myślałam o relacjach między ludzmi, piszę, bo chciałabym rozwiązać ten problem, może ktoś ma podobny i wie jak to uciąć, będę musiała do niego chodzić na wizyty... i nie chcę przestać, bo jest dobrym lekarzem i wiem że dobrze mnie poprowadzi

Gość gość
oj moja droga tak naprawdę tu jest sporro osób z tym problemem ;)

Gość consilium
Ogłasza co następuje: 1. dla lekarza ciało kobiety to organ do zbadania jak dla murarza kielnia do murowania. a) czy widział ktoś by murarz podniecał się kielnią? b) zatem pierś kobieca dla przeciętnego samca to "cycka" a dla consilium to glandula lactifera + glandula mammaria, największy gruczoł skórny człowieka, jeden z parzystych narządów, który składa się z: 1. Ściana klatki piersiowej 2. Mięśnie piersiowe 3. Płat ciała sutka 4. Brodawka sutkowa 5. Otoczka brodawki sutkowej 6. Przewód mleczny 7. Ciało tłuszczowe sutka 8. Skóra Dlatego, jeśli już jakaś kobieta stara się o względy consilium, ciało jej musi być porażające czyt. wybitnie piękne i chemicznie idealne. 2. Akademię Medyczną czyli najtrudniejszy i najdłuższych lekarski kierunek studiów może ukończyć nie byle jołop dlatego chyba zrozumiałym jest, że kobieta starająca się o względy consilium musi - zaznacza się! - musi być ponadprzeciętnie inteligentna, błyskotliwa a do tego sympatyczna, z dużą klasa i kultura osobistą, by nie było wstyd się z nią pokazać. Musi być również utalentowana, samowystarczalna finansowo(dla własnego komfortu psychicznego), operatywna, uczuciowa, wrażliwa i pełna gracji(to dla consilium). To by wstępnie było na tyle. :)

Gość gość
haha dobre :D

Gość gość
relacja lekarz- pacjent jest oczywista, a związki z lekarzami to już inna bajka, takich zmieszanych w swoim życiu spotkałam kilku, nie zrobili na mnie wrażenia

Gość Milla123
no popatrz, popatrz, czyli jestem idealna :)): nie brzydka, a nawet ładna, przyciągam "kujonów", więc muszę być inteligentna, utalentowana też jestem: jestem architektem,no i samowystarczalna finansowo też: mam swoją właśną pracownię projektową, nie odpiszę Ci chamsko, bo mam kulturę osobistą, jedynie wyczuj teraz nutkę ironii z mojej strony :)

Gość consilium
"nie brzydka a nawet ładna"- Powiedziała o sobie Millla123 Ha ha! To consilium określa ten aspekt jak również całą resztę a całość musi harmonijnie współgrać niteczką niebanalnej duszy. Kiedy ciało jest obiektem, a więc w dużym stopniu powszednieje/przedmiotowieje, potrzeba jest coś dużo ponad to, co afiszujesz. Mało maleńka, wciąż mało :)

Gość Milla123
tu właśnie była ukryta autoironiia...

Gość consilium
Consilium mówi ci stanowcze - Nie. Dobranoc :)

Gość gość
i oczywiście chamskie docinki, zawsze trafi się jakiś człowiek z małym EGO, Millla twoją historię czyta się bardzo przyjemnie

Gość gość
tak, tak na ogólnym też się udziela w podobnych tematach, nieźle się nakręciła, po jednej wizycie :/

Gość pacjĘĘtka
Mam podobna historię w zanadrzu. :) Spojrzenia, aluzje, ciepłe słowa, to "coś" między nami. Wydaje mi się jednak, że on jest taki dla każdej pacjentki i nie jestem wyjątkowa. Dlatego radzę Ci z serca- nie angażuj się uczuciowo i emocjonalnie, bo to z jego strony normalne zachowanie.

Gość pacjĘĘtka
Ja też się dopatrywałam, ale myślę, że oni są tak samo mili, jak pan w sklepie motoryzacyjnym, czy w markecie elektronicznym. Zawsze trafi się jakiś buc i cham i wtedy nie traktujemy tego tak osobiście. A jak się ładniej uśmiechnie i zalotnie spojrzy to bierzemy sobie do serca. Odpuść sobie domysły.

A mogę zapytać kim jesteś PacjĘĘtka? Czy próbowałaś w jakiś delikatny sposób dać mu to do zrozumienia,, że jesteś zainteresowana?

Gość pacjĘĘtka
Jestem pacjentką pewnego dobrego i miłego lekarza ;) Nie próbowałam mu w żaden sposób dać do zrozumienia, że jestem pod jego wrażeniem. Uważam, że kobieta - pacjentka powinna się szanować i nie okazywać żadnych uczuć lekarzowi, który ją czaruje. ;)

często warto zaryzykować w granicach rozsądku, bo nie każdy scenariusz jest podobny, dlaczego to kobiety mają czuć się nie wystarczająco dobre dla niektórych mężczyzn, wiem z doświadczenia, że często to mężczyżni nie czują się pewnie i robią uniki

Gość gość
kolejna chętna ! zostaw mojego lekarza

Gość pacjĘĘtka
Ja nie czuję się niepewnie, ani kimś gorszym przy nim. ręcz przeciwnie, rozmawialiśmy zawsze na dobrym poziomie, ja rozumiałam jego żarty, on w lot chwytał moje, nie musieliśmy sobie za dużo tłumaczyć by się rozumieć. Rozmawialismy o wielu sprawach, nie tylko na płaszczyźnie zawodowej.

i chciałabym żeby inne kobiety z tym problemem ( tylko taim autentycznym, nie powierzchownym) poczuły się pewne

więc czemu nie zaryzykujesz dając mu delikatnie do zrozumienia, bez zbędnej nachalności, ja się zastanawiam czy też pokazać mu to swoją bardziej czarującą stronę osobowości, tak jak on kiedy przyjmuje pacjentów

Gość pacjĘĘtka
Nie chcę mu niczego dawać do zrozumienia. Bo i po co? Żeby namieszać mu w głowie? Żeby popsuć ułożony świat? Żeby się ośmieszyć? On zna moją kobiecą stronę, bo ja po prostu jestem kobieca. Jestem z natury subtelna i delikatna do tego lekko zalotna. Taka jestem taką mnie poznał.

ja też jestem subtelna i delikatna :) wiesz mi nie ośmieszysz się, chyba że wyczuwasz, że nie jesteś totalnie w jego typie

ale nie namawiam Ciebie, i też nie chcę żebyś sugerowała się moimi wypowidziami, podsuwam tylko pewne możliwości

Gość pacjĘĘtka
To co ja wyczuwam to jedno, a to co jest prawdą to drugie. Nie lubię się domyślać, bo wiem, że można tak źle ocenić czyjeś zachowanie. A Ty chcesz mu dać do zrozumienia, że Ci się spodobał?