Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CepeliaCecylia

Co to za choroba

Polecane posty

Gość CepeliaCecylia

Witam, chce przedstawić pewne dolegliwości, która nękają mnie od dłuższego czasu, może ktoś się z czymś podobnym spotkał, bo moja rodzinna cóż... nie ogarnia. Podam kilka szczegółów, które mogą mieć wpływ na objawy,które przedstawię a więc. Nigdy nie byłam chorowita, a to wszystko się zaczęło może jak skończyłam 20 lat. W tej chwili mam 23. Mam silne bóle kręgosłupa, w okolicy lędźwiowej , który promieniuje w nogi, szczególnie lewa strona, tak samo z łopatką, ona promieniuje w rękę. Czasem mam wrażenie, że bolą mnie wszystkie kości, a czasem jakby mięśnie. Uczucie jakby je wykręcało. Czasem mam wrażenie jakby skrzypiały. Byłam w poradni, chodziłam na rehabilitacje miesiąc temu, w tej chwili czuje się gorzej. Miałam wizytę u neruloga, który dał skierowanie na Rezonans magnetyczny, na który mam wizytę ... 30 października. Do tego czasu przepisał mi Neurovit na co dzień i biofenac na ból (nie zawsze mi pomaga). Od miesiąca przyjmuje, ale jak mówię czuję się gorzej. Do tego stale bolące , ciężkie nogi. Od roku mam na nich sporo popękanych naczynek, jednak dopiero teraz zaczęły się problemy jak dłużej chodzę czy stoję (mam pracę stojącą). Dodam, że od 2 lat przyjmuje antykoncepcje (Novinette). Do tego wszystkiego mam czasami silne bóle głowy, i strasznie spięte mięśnie m.in. karku. Na dodatek ostatnio do tego doszedł problem z żołądkiem , zgaga, wzdęcia, i chyba hemoroidy(krew przy wydalaniu- to od paru dobrych miesięcy),problem z wypróżnianiem, a w ostanie 2 miesiącach doszły mdłości , rano i wieczorem. Wydaje mi się, że to może mieć podłoże nerwicowe, gdy byłam w gimnazjum/liceum, przez kilka lat żyłam w ciągłym, bardzo silnym stresie, to były chyba też stany depresyjne (nigdy się nie leczyłam, ale takie były objawy). Próbowałam od jakiegoś czasu przejść na zdrową dietę, zacząć ćwiczyć, nawet było nieźle, ale od tych paru miesięcy nie mam siły. Ciągle , źle się czuję, a do tego ciągle czuje się zmęczona i senna. Gdy to wszystko się nawarstwiło to już kompletnie poczułam się zdezorientowana, a od mojej pani doktor to wszelkie skierowania trzeba wybłagać.Chce znowu zacząć żyć bez bólu i tej masy leków. Może ktoś wie jakie badanie, nawet na własną rękę powinnam zrobić. Te podstawowe tj morfologia itp wychodzą prawidłowo.

Gość gość
Wypierdziel tą antykoncepcje, trujesz sie i tyle.

Gość izabelka543
Cepelko - odstaw jak najszybciej pigułki i zapomnij o nich . Ja miałam to samo , omal nie przypłaciłam tego życie bo nabawiłam się zakrzepicy i skonczyło się (na szczęście) tylko mikroudarem . A miałam podobne objawy do Twoich , bóle stawów i mięśni , kręgosłupa o rozwalonym przewodzie pokarmowym już nie wspomnę . Nikt nie potrafił mi pomóc , bo nikt nie kojarzył tych objawów z antykoncepcją , pomimo , że każdemu o tym mówiłam. Miałam tak straszne bóle nóg że nie mogłam chodzić , ale nie było opuchlizny więc nikt nie wziął pod uwagę że rozwija sie zakrzepica , że robią się skrzepiki w naczyniach krwionśnych i dlatego takie bóle nóg , do tego koszmarne bóle migrenowe głowy i silne zawroty . Dopiero jak pewnego pięknego dnia straciłam przytomność i poraziło mi prawą stronę to lekarze poszli po rozum do głowy . Na szczęście nie był to poważny udar i wszystko się cofnęło , ale długo nie mogłam dojść do siebie. Ale po odstawieniu pigułek zaczęło wszystko wracać do normy , dzisiaj nie wiem co to bóle głowy , mięśni , gorzej z przewodem pokarmowym który już pewnie będzie szwankował do końca życia. Odstaw to dziewczyno , bo jesteś taka młoda i szkoda żebyś sobie zrujnowała zdrowie pigułkami . Lepiej w te dni płodne powstrzymać się od współżycia czy stosować prezerwatywy niż brać pigułki. Myslę, że powinnaś odstawić i zobaczysz czy po dwóch , trzech miesiącach będzie poprawa jak juz organizm zacznie normalnie funkcjonować bez sztucznych hormonów. Poza tym sprawdź profil lipidowy bo pigułki podwyższają cholesterol . I ciśnienie również .

Gość gość
po pierwsze odstaw antykoncepcję bo ona ma wpływ na stan żył w nogach i nastroje depresyjne po drugie odstaw ten biofenac bo to lek przeciwzapalny który podrażnia żołądek i to on powoduje te nudności, od niego możesz nabawić się wrzodów, zgagi i krwawień z przewodu pokarmowego co do bóli w lędźwiach: masz problemy z kręgosłupem powinnaś ćwiczyć gimnastykę korekcyjną, codziennie na strzykanie w stawach: jedz galaretki wieprzowe, żelatynę, uzupełniaj wapń, wit C napięte, bolesne mieśnie są od stresu, to rozładujesz ćwiczeniami na zaparcia: zmień dietę, jedz więcej warzyw i owoców zdrowia życzę

Gość Małgosia

Szeroki temat ale co nie co możesz się dowiedzieć tutaj https://cotozachoroba.pl/bol-plecow-i-trudnosci-w-zlapaniu-oddechu-sprawdz-co-to-za-choroba/