Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smiesza mnie ludzie co narzekaja na upaly szczegolnie ci w wiadomosciach TVN

Polecane posty

Gość gość

Oczywiscie zawsze pokazuja jakas glupia mloda pipe, ktora lezy na trawie przy fontannie, z nieba leje sie zar , polewa sie woda mineralna po gebie i do mikrofonu marnego dziennikarzyny opowiada jak to ona zdycha latem kolejne ujecie...starsza pani, ktora siedzi z wnuczkiem w centrum placu ,temperatura 37 stopni a ta ledwo dyszy kto tym idiotom kaze wylazic z domu w takie upaly? rozumiem gdyby przeprowadzono wywiad z robotnikiem ulicznym, ktory musi z********ac aby wyzywic rodzine. Wtedy moge sie zgodzic ,ze taki wywiad ma sens.

Gość gość
jest sierpien, lato jak zwykle zaskoczyło Polaków, tak jak i zima w grudniu ;]

Gość gość
jest w koncu z***biście!!! tak mogloby byc cały rok

Gość gość
no to cię zaskoczę, ja mam w domu 30 stopni i co mam robić ? mieszkam na poddaszu

Gość gość
37 stopni, ledwo czlowiek dyszy ale oczywiscie idioci wylegaja na trawnikach, plazach i wielce zdziwieni , ze tak duszno... to siedz glabie w domu, wlacz wentylator a nie wykrzywiasz zapoconego ryja do kamer

Gość gość
już na weekend się skonczą zatem trza się cieszyć a nie marudzić

Gość gość
noto kurde rozumiem, ze w domu goraco i zle sie czujesz ale wylegiwanie na trawie w centrum miasta ze spoconym czerwonym ryjem i udzielanie wywiadow to juz smiech na sali

Gość gość
też mieszkam na poddaszu i temperatura w dzień to 30 stopni, nocą spada do 27; jak jest wiaterek to wolę cień w ogrodzie, a nie siedzenie w domu

Gość gość
Ja mam 28 stopni, a mieszkam na parterze w bloku, więc twoje 30 na poddaszu to nic Dla mnie mogłaby być cały rok zima albo jesień, lubię ludzi w płaszczykach i liście/śnieg, a nie zapocone ciała i parujące odchody psów :O

Gość gość
POlacy to dziwny narod. Dziwi ich upal latem, dziwia ich mrozy zima, dziwi ich ze w rzece kapac sie nie mozna, dziwi ich ze po alkoholu nie wchodzi sie do wody, dziwi ich ze nie zamyka sie psa w samochodzie, dziwi ich ze nie zamyka sie dziecka w samochodzie,dziwi ich wszystko

Gość gość
też mam pokój na poddaszu i jest gorąco ale nie narzekam, dziś o 10:30 biegałem, częściowo w słońcu :) i żyję

Gość gość
mnie nic nie dziwi....zdziwiony jest tylko listonosz, że mu otwieram drzwi w samej bieliźnie a niby co mam nosić gdy jest tak gorąco ?

Gość gość
a pomyśleliście że są np. ludzie którzy mają problemy z krążeniem czy ciśnieniem krwi, astmatycy, chorzy na POCHP i takie upały bardzo źle znoszą ? to że ty możesz biegać nawet w upał dowodzi jedynie że jesteś zdrowy mnie podczas upałów tak spada ciśnienie że ledwie mam siłę stać czy chodzić bo od razu robi mi się słabo, zawsze źle znosiłam wysokie temperatury, nawet gdy byłam młodsza

Gość gość
mowimy o osobach, ktore leza w upale po 10 godzin dziennie i narzekaja jak im ciezko a nie o osobach z chorobami

Gość gość
w takich temperaturach jak dzisiaj , to się nago chodzi po domu .. Jest zbyt ciepło na bielizne

Gość gość
poza tym ja byłem w tym roku w Turcji to tam było gorąco, po powrocie już chyba nigdy nie powiem że u nas jest gorąco że wytrzymać nie można, jest znośnie, jedyne czego mi brakuje w Turcji to klimatyzacji w pokoju bo pokój na poddaszu to tragedia a na noc i tak zamykam okna żeby robaki nie wlatywały

Ja też należę do ludzi, którzy źle znoszą wysokie temperatury. Mam w domu klimatyzację - niestety chłodzę się kosztem zdrowia, od tygodnia chodzę chora. Pomyśl też, że nie wszyscy mają teraz urlopy i muszą pracować- a niestety nie każdy ma klimę w pracy. A babcia na spacerze z wnuczkiem? Cóż, patrząc na moich siostrzeńców- spróbuj teraz usiedzieć w gorącym mieszkaniu z kilkuletnimi dziećmi.

Gość gość
jak ktoś źle znosi upały to niech siedzi po prostu w domu, ja biegałem i wytrzymałem ale nie przesadzajmy, w domu ktoś może mieć max. 30 stopni przy tych upałach e pewnie ma i tak mniej do tego może popijać wodę z lodem lub chłodzić się jakimś wiatrakiem, Ci którzy źle znoszą upały to raczej nie są osoby które muszą w takim upał pracować na słońcu a jak ktoś ma problem z upałami i sam się pcha na słońce jak nie musi a potem narzeka to sam jest sobie winien

Gość gość
babcia na spacerze z wnuczkiem może usiąść w cieniu z butelką wody a wnuczek niech siedzi na słońcu jak ma ochotę, najbardziej to współczuję ludziom którzy pracują na słońcu np. budowlańcy lub w halach magazynowych, produkcyjnych bez klimy jak ja kiedyś tak pracowałem a babcie to niech siedzą w domu albo w cieniu, przynajmniej mają wybór

Tak, tak bo wszyscy pracownicy w Polsce pracują w klimatyzowanych pomieszczeniach...

Gość gość
Polly 84 dlaczego ty nie czytasz tematu ze zrozumieniem???? To kolejny problem naszego spoleczenstwa, straszne mowa jest o osobach, ktore maja wolne a leza w upale po 10 godzin na plazy, trawie, placach i narzekaja