Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z tego ze na ulicach pelno Julek i Kubusiow

Polecane posty

Gość gość

Tak sie czepiacie, ze co 3 dziewczynka ma na imie Julka, Zuzia, Maja itd. Gdy ja sie urodzilam byl szal na imie Anna. W zerowce w mojej grupie byly wiec 3 Anki, w podstawowce w mojej klasie 4. W szkole sredniej 5 :P I najlepsze, ze wszystkie Anny z klasy sie trzymalysmy razem :P I jakos nie bylo problemu.

Gość gość
za moich czasów był szał na imię Paulina, już w szkole zaocznej gdzie byliśmy w różnym wieku, było nas 4... z tego samego rocznika :D

Gość gość
i syna nazwałam Jakub, jakoś nie trzymałam się z "mamusiami" i nie zwracałam uwagi jak dzieci mają na imię... Jak wybraliśmy imię a to był początek ciąży to co chwila na ulicy "Kuba" słyszałam, ale stwierdziłam, że wybrane, zatwierdzone i nie zmieniam :D

Gość Obcy osmy pasazer ma stromo
dlatego ja dalam swojej corce na imie Kazia, zeby jej nie pomylic z jakas wyrachowana suka :)

Gość gość
Nic z tego, a co ma być tak było jest i będzie. Ja bym nie chciała mieć tak popularnego imienia, bo to musi być wkurzajace i pospolite. Czasem nie warto tez wariować w drugą strone- ja czasem słyszałam głupie zaczepki z powodu niespotykanego imienia Noemi.

Gość gość
a ja znałam Regine-też rzadko spotykane no ale niestety wszystkim się ze srajtaśmą kojarzy :D

Gość gość
Dla mnie nie bylo to wkurzajace i pospolite. A zabawne, bo jak wychodzilysmy gdzies z dziewczynami i ludzie pytali nas o imiona, a my odpowiadalysmy po kolei : "Ania", to w pierwszej chwili nam nie wierzyli :P Gdy ja sie urodzilam, mieszkalismy na wsi, urodzilam sie zaraz po nowym roku i bylam pierwsza dziewczynka u nas o tym imieniu. Moja mam zapoczatkowala szal na to imie u nas na wsi :P Potem co chwile matki dziewczynkom dawaly Ania. Do miasta przeprowadzilismy sie jak poszlam do zerowki i tam tez szal na Anki byl.

Gość gość
Co do Julii, to u mnie w podstawowce byla 1 Julia na cala szkole. byla strasznie rozpoznawalna wlasnie ze wzgl. na rzadkie imie. Kojarzyla nam sie z Romeo i Julia.

co z tego że julki że kuby antki. u nas na osiedlu 4antki i 3olki. czy mi przeszkadza ta powtarzalność, taśmowośc, rutyna? cale zycie chialam dziecko i jak sie mialo urodzic to chcialam zeby sie czyms roznilo-imieniem. dalam malo popularne Kostek.

Gość gość
U mnie w klasie było 6 Mart, nauczyciele oczywiście wołali po nazwisku. Ja mam na imię Emilia i wtedy byłam jedyna w szkole. Zastanawiałam się czemu tak mało dziewczynek z tym imieniem, a teraz jest w pierwszej dziesiątce imion dla dziewczynek. Moda się zmienia. Jeden mój syn ma na imię Igor a drugi Olaf, teraz też coraz bardziej popularne imiona :)

Gość gość
ja jestem 84 i mam Magdalena, jedno z najpopularniejszych imion lat 80. Jednak tak się złożyło, że w klasie byłam tylko jedną Magdą, Kaśki nie było żadnej, Ania była jedna i jedna była Agnieszka.

Gość gość
Myślę, że popularne imię nie przeszkadza, tylko zawsze łatwiej zapamiętać imię i osobę z rzadkim imieniem. Pamiętam ze szkoły dziewczynkę o imieniu Klara, była śliczna i ładnie śpiewała. Żadnej innej dziewczynki z jej klasy nie pamiętam po imieniu, hehe, coś w tym jest

Gość gość
Ja jak byłam dzieckiem to nie podobałao mi się moje pospolite imię. Co druga dziewczynka miała tak na imię, a ja marzyłam o jakimś rzadkim, Teraz gdy jestem dorosła to bardzo się cieszę, że mam takie imię, bo nie lubię się wyróżniać z tłumu, wolę być nieidzialna i pospolita. Kiedyś chociaż nazisko miałam rzadsze. A po mężu mam pospolite do bólu z czego jestem bardzo zadowolona. Mogę się wtopić tłum i zniknąć :) Także nie wiecie jak nadajecie imię dziecku, jakie ono będzie.