Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIGDY sie tego niemieckiego nie naucze noz kuzwa

Polecane posty

Gość gość

w ogóle mi on do głowy nie chce wejść:( co ja mma zrobić:( Chciałabym go umieć przynajmniej na takim poziomie jak umiem angielski :( Ale ni chu chu nie wchodzi mi do głowy.. Te słówka są jakieś porąbane :(

Gość gość
a na kiego ci ten szwabski połamany język?

Gość kofiemolka
a tzo musisz?

Gość gość
Muszę.. bo samej sobie powiedziałam, że się nauczę i muszę się nauczyć.. A poza tym chciałabym zdać maturę z niemca( tak, tak siksą jestem..) przynajmniej podstawę.. Ale jak na zbyt ambitna idiotke przystało, po głowie chodzi mi rozszerzona.. No, ale w ogóle mi ten niemiecki nie wchodzi:(

Gość gość
A jaki podręcznik masz do niemca? Ja polecam Ci stronę internetową Deutsche Welle bardzo dobre lekcje,sama korzystam.w jaki sposób się sama uczysz w domu?

Gość gość
ALLEs klar 1a, 1b, 2a,2b . Ale oprócz tego mam kurs niemca w 4tyg z buchmanna i Korepetycje domowe język niemiecki z wydawnictwa Langenscheidt. Na razie uczę się słówek.. Uczyłam się tych nieregularnych ale one są jakoś tak podobne do siebie, że w ogóle ich nie moge zapamiętać..

Gość gość
To masz taki sam jak ja podręcznik. Te nieregularne są podobne wiem i się mylą ale weź kolorowy mazak i podkreśl,które np. tak samo się kończą albo tak samo brzmią i się naucz na pamięć albo skojarz z czymś. I ważne podziel sobie np 15 słówek dziennie+ wymowa z google tłumacz.